Direktlänk till inlägg 31 mars 2009

Säg ifrån när någonting är åt helsike.

Av Sven-Erik Hemlin - 31 mars 2009 06:10

 

I tidningen för någon dag sen kunde jag läsa hur lite förståelse det finns för människor som genom sin nattsvarta förtvivlan tar sina liv. Jag minns att jag skrev om det för ett tag sen, att det är hur vårt samhälle är uppbyggt med en stelbent byråkrati som orsakar många tragedier. Både politiker och byråkrater vet att det mesta är åt helsike, ingen vågar ta tag i det.

Inom politiken är det en ständig kamp att jaga opinionssiffror, därför framförs det ena vansinniga förslaget efter det andra utan att ta reda på vad folket vill ha. Att fråga partikamrater är ju rent ut sagt löjligt, de jamar med hur dumt förslagen än är. Men till och med det kan bli fel ibland, åtminstone för Mona Sahlin som tydligen inte lyssnar på gräsrötterna inom partiet när det gäller kärnkraften.

Så långt tillbaka jag kan minnas har det talats om gråsossar, de alltid lojala som ställt upp i alla väder. Den gruppen har tunnats ut med åren och med de senaste trettio årens dåliga nyrekrytering lär det väl inte finnas många kvar om tjugo år. Just nyrekrytering är ett stort problem för alla politiska partier, med undantag av ett snabbt växande populistiskt parti. Det gäller att ha ett budskap som tilltalar den enorma grupp av människor de etablerade partierna inte lyssnar på.

Säg den person som ärligt talar om sina partisympatier, därför ska alla opinionsundersökningar tas med en nypa salt. På valdagen väntar därför en kalldusch för många partier, när de som ansetts som säkra röster istället missnöjesröstat och ställt allt på huvudet.

Än så länge har inte den pågående krisen börjat svida i skinnet på väljarkåren, men det är långt fram till valet. På drygt ett år hinner inte bara statens kassa tömmas utan också fyllas på med lån. Det hela kan liknas vid snöbollseffekten, när den väl börjat rulla och blir större och större, går det också fortare.

Jag har full förståelse för Frankrikes president som plockar hem arbetstillfällen till landet. Alla andra gnäller om protektionism, men skulle inte tveka att göra samma sak för att blidka folket. Vad det handlar om är ju ändå att undvika massdemonstrationer och upplopp, det är så folk visar sitt missnöje i sydligare länder. Ja, våra ungdomar har ju börjat visa att tendensen finns även i vårt land, efter all invandring börjar vi bli internationella även i det avseendet.

Det äktsvenska finns inte längre och industrisamhället gick i graven för många år sen, om det finns politiker som inte uppmärksammat det. Det är inte lätt att veta vad som händer ute i verkligheten för den som visats i maktens korridorer i många herrans år och dessutom suttit med i utredningar som tagit lika lång tid. Utredningarnas förutsättningar ändras hela tiden vilket gör att utredarna måste börja om från början stup i ett. När utredningen väl är klar, visar det sig att den är hopplöst otidsenlig och fullständigt värdelös, men det hindrar inte att den följs till punkt och pricka.

Vad det egentligen visar är att vårt samhällssystem är otidsenligt och borde skrotas med omedelbar verkan. Det går naturligtvis inte, allt måste först falla sönder och samman innan en ändring kan göras. Kommer krisen att pågå en längre tid än vad som nu förutspås, finns risk att vårt samhällssystem kollapsar, utan pengar fungerar inte ett modernt samhälle.

Att ge goda råd till politiker är bortkastat, men till de som brukar gå till valurnorna i alla sammanhang (även om de inte borde göra det i protest) tänker jag komma med några kloka ord som sagts en gång för länge sen. Läs och tänk efter vad följande innebär: Att veta vad du själv föredrar istället för att ödmjukt säga amen till allt vad världen intalar dig att du bör föredraga, är att hålla din själ levande.

Se därför till att hålla er själ levande och säg ifrån när någonting är åt helsike, det gör jag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards