Direktlänk till inlägg 29 april 2009

Klockan klämtar för våra politiska makthavare.

Av Sven-Erik Hemlin - 29 april 2009 05:37


Svenska folket har äntligen fått en påminnelse om att vi nu närmar oss den korta tid på året alla längtar efter, nämligen sommaren. Visst kan vi räkna med bakslag, men den första känningen är de varma dagarna i april som nästan alltid kommer och ger oss en försmak av det som komma skall. Ja, för pollenallergiker är det ingen trevlig försmak när värmen får lövträden att spricka ut. I dagens samhälle gäller det att vara ung, frisk och stark för att verkligen få ut någonting av livet.

Blir minst sagt bekymrad när vår statsminister fortsätter tjata om att det måste löna sig att arbeta. Det här landet har lurat sina invånare med det budskapet under så många år att det börjar bli tröttsamt. Arbete ger hälsa och välstånd var budskapet för många herrans år sen och se hur det blev.

Folk har gnidit på för att försörja sig själva, staten, kommuner och landsting men inte sett röken av något välstånd. Sjukdomar har de däremot dragit på sig i form av förslitningsskador som gör sig påminda när de väl kommit upp i åren. Åldersgränsen för förslitningsskador går inte längre vid pensionsåldern utan långt tidigare.

I dagens läge är det inte längre självklart att folk ska kunna få ett jobb för att få jobbavdrag och en klapp på axeln av regeringen, till det behövs företag som behöver folk. Det finns allt färre företag som gör det idag och hur gör vi då?

Svenska folket är så vana vid att foga sig i alla beslut som fattas av de politiska makthavarna att de blivit handlingsförlamade. När de för sent inser att de blivit lurade lägger de sig ner och drar kudden över huvudet för att slippa se och höra om eländet.

Nu är det för sent för alla de som skippade a-kassan att ångra sig. Många sparade in på avgiften för att kunna konsumera, köpa hus eller bostadsrätt. Hur de ska göra nu om de tvingas ut i arbetslöshet har inte varken de eller de politiska makthavarna tänkt på. Men utan a-kasseersättning återstår väl bara att gå till socialen för att tigga pengar, så länge det finns några att dela ut.

Den förda jobbpolitiken kan visa sig vara det största misstag en regering någonsin gjort och det är svenska folket som får betala notan som vanligt. Ingen tycks ha tänkt på att det är människor som drabbas när politiska beslut visar sig vara felaktiga.

Än så länge har inte krisen drabbat det politiska etablissemanget, men det kommer. Just nu försöker de på alla sätt att visa att de behövs. Det skulle vara trevligt om de försökte göra någonting för invånarna istället för att ta till panikåtgärder för att spara pengar, snart har de bara sig själva att spara in på. Det mest sorgliga är ändå att man fortfarande kan höra politiker prata om vår miljö som måste räddas och det i en tid då många människor står inför en livskatastrof.

Vad det hela handlar om är ju faktiskt att de politiska beslutsfattarna inte har tagit med i beräkningarna att någonting drastiskt skulle kunna inträffa. De som i första hand måste ta konsekvenserna av att det kommer att saknas pengar till allt det invånarna betalar skatt för att få, måste därför vara de ansvariga politikerna. Om huvuddelen av alla politiska uppdrag samt politiskt skapade jobb tas bort är det fråga om en enorm inbesparing.

Alla väntar på att vi ska nå botten av krisen och hoppas allt ska bli som vanligt igen. Vi ska nog inte ha alltför höga förväntningar på de kommande åren, de kommer att bli en prövning för alla. Det kommer inte att bli som före krisen, det börjar redan experter förutspå. Om det betyder att vi måste inrikta oss på en standardsänkning, eller att många av jobben aldrig kommer tillbaka, det har de inget svar på. Kanske är det dags att sjunga: Börja om från början, börja om på nytt.

Oavsett vad de politiska partierna har för ideologier måste de rätta sig efter de nya förutsättningar vi kommer att få utgå från. Om de nya förutsättningarna är runt tio procent arbetslösa måste det till någonting drastiskt om de dessutom tvingas leva på socialbidrag. Det är faktiskt den sämsta lösningen på utsatta människors problem, det berövar dem självförtroendet och knäcker dem för all framtid.

Kan inte låta bli att puffa för medborgarlön igen. Ett införande av medborgarlön skulle ge alla arbetslösa friheten att på eget bevåg öka sin inkomst. Om medborgarlön införs betyder det lägre kostnader för företagen att anställa folk, någonting som skulle reducera de arbetslösas skara markant. För att inte tala om vad det skulle betyda för landets både vanliga och fattigpensionärer, som bara får betala utan att få någonting tillbaka av vårt välfärdssamhälle.

En regering måste tro på människorna, det är en förutsättning för att de ska kunna uträtta någonting. Det var vad jag kan förstå tanken med jobblinjen, att sporra alla till att tjäna pengar till konsumtion som ger tillväxt i ekonomin. Men vårt politiskt styrda samhälle har under alla år utgått från motsatsen, att människorna inte klarar sig själva. Det hade regeringen inte tänkt på, därför går vi mot vårt lands undergång om inte människan ges den frihet som behövs för att kunna utvecklas.

Jag är fullt övertygad om att svenska folket kan och vill skapa sin egen framtid, förmyndarsamhället tar död på all initiativkraft. Det är därför jag tror att medborgarlön kan vara räddningen. Andra politiska vägar har provats och visat sig leda alldeles åt helsike och kostat invånarna enormt med pengar.

Varför då inte prova någonting som inte kan bli dyrare än dagens slöseri med skattepengar. Med stigande kostnader för socialbidrag och dagisutbildning för arbetslösa skulle det visa sig bli en lönsam affär för staten. Det kostar nämligen inga småpengar att administrera alla åtgärder för de arbetslösa, de pengarna är som att kasta pärlor för svin.

Den politiker som inte uppfattat att en frihetskamp håller på att växa fram, gör klokast att gå ut i verkligheten och lyssna på vad folket har att säga. Det är ju folket som bestämmer i en demokrati, eller ska göra det i alla fall.

Klockan klämtar för våra politiska makthavare, men de tycks inte ha insett det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards