Direktlänk till inlägg 29 februari 2020

Dags för busarna att ta över innan det är för sent?

Av Sven-Erik Hemlin - 29 februari 2020 21:16


Det här med att ett litet virus satt skräck i en hel värd är fascinerande. Vår egen Greta har försökt sätta skräck i politiker världen över, det enda som hänt är att de blivit irriterade. Men nu har till och med en anti-Greta rörelse växt fram, så kanske vi nu kan få en mer varierad bild av hur illa läget är för vårt stackars jordklot. Eller snarare sagt kanske vi får en hel lista på vad klimatförändringen kan bero på. Vad vi fått presenterat i fråga om boven i dramat har det handlat om ensidig bevisföring.


På något sätt har jag väntat att viruset skall kopplas ihop med klimatförändringen, det skulle i alla fall inte förvåna. Än så länge rör det sig inte om ett skrämmande antal smittade och dödsfall, säkert har betydligt fler dött i svält under året. Men det skall man tala tyst om eftersom det kanske till och med händer i vårt land. Precis som att  antagligen fler dött genom missbruk som frodas när ett samhälle blir hårdare än vad vissa människor klarar av. För stunden försvinner ju alla bekymmer men finns där igen när ruset tynar bort.


Det intressanta är att vi nu har ett samhälle som skapats politiskt utan att ta hänsyn till människorna som tvingas leva i det. Tror inte heller våra politiker upplever det så trevligt att nu bli jagade med blåslampa. Men det är ju så vårt samhälle ser ut för övriga invånare, av den anledningen har vi nu ett stort antal människor som är utbrända.


Tror inte politiker tjugo år tillbaka ens kunde ana vart vårt samhälle var på väg, eller insåg konsekvenserna av sina beslut. Problemen har kommit i dagen undan för undan och ingen politiker har reagerat på de orättvisor som skapats. Bara för att år sedan hörde jag en politiker tala om vårt välfärdssamhälle, nu slår samma politiker ifrån sig när larmrapporterna från landets sjukhus förts fram i dagsljus till allmän beskådning.


Bloddrypande deckare i all ära, men det som sker i verkligheten övertrumfar de skrivna berättelserna med hästlängder. Kanske är det som en polis sade att den kriminalitet som växt fram kan inte lösas genom mer resurser, eftersom grundproblemet är det politiskt skapade samhället. Ta från de fattiga och ge till de rika har aldrig fungerat och det gör det inte heller nu.


Man kan förstå att folk blir förbannade över att ständigt vara med om att betala för de politiska experimenten. Glädjande nog kunde jag läsa att sossarna nu satt ner foten när det gäller höjning av pensioner. Om inte stödtruppen jamar med spricker januariöverenskommelsen och de som är emot kommer att få stå med skammen om förslaget röstas ner. Pensionärerna handlar ju om ett stort antal mandat som i sitt missnöje säger sig kunna rösta på SD. Men det är långt till nästa val och med beslut som skippar lite rättvisa kan vi nog inte vänta oss ett extraval.


Tror inte våra politiker insett att invånarna hittat de trådar det skall dras i för att få dem att sprattla som marionetter. Den som ser till att de som behöver får sitt får också sympatierna, tidigare har det bara handlat om missnöje. Politik är ju i själva verket väldigt enkel att förstå sig på, det är invånarna som bestämmer i slutändan i en demokrati, de måste i alla fall någon gång hört talas om att folkviljan är vad som skall styra besluten.


Nu växer oron för att vi skall hamna i en ny finanskris, jag har varit orolig ett bra tag. Om våra politiker är läskunniga borde de ha sett någon av de alarmerande artiklar skrivna av erkänt skickliga ekonomer. Den börsoro vi ser visar bara på att om någonting oförutsett händer, finna risken att ballongen spricker. Såg en siffra att de rika förlorat 444 miljarder den senaste veckan. Egentligen är det inte i reda pengar, det är bara värdepapper det handlar om. Men det minskar i alla fall deras förmögenhet.


Men naturligtvis har även pensionsfonder förlorat massvis med pengar, det ser dystert ut för framtidens pensionärer. Här hjälper det inte att missnöjesrösta på SD som skulle bli kanonmat om skräckslagna miljardärer och miljonärer sätter press på de styrande. För att inte tala om bankerna som skurit guld med täljkniv men sitter med urusel säkerhet för de lån de ligger ute med. De skulle på nytt stå på kö för att svenska folket skall rädda dem.


Som grädde på moset lutar det åt att Europa skall drabbas av en ny flyktingvåg och det kommer knappast en majoritet av invånarna hålla tyst med sina åsikter om. Den politiker som inte fattat att måttet redan är rågat, är det bäst att inte säga att det finns plats för ytterligare. Morgan Johansson har som vanligt ullstrumporna på, men han fattar ju ingenting så det må så vara.


Med de politiker vi har känns det faktiskt minst sagt oroande och har full förståelse för det som stod i tidningen att SD nu är största parti. Vad är då mera passande att SD får ta hand om invandring och flyktingfrågor. Det sägs ju vara den enda sakfråga partiet har och kanske även har lösningar på. Våra politiker har varit alldeles för snälla, nu är det dags att busarna tar över innan det är för sent. För det är väl så SD:s representanter ses av de övriga partiernas sympatisörer?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards