Direktlänk till inlägg 13 september 2020

En osäker framtid.

Av Sven-Erik Hemlin - 13 september 2020 19:47

Efter att inte uträttat mycket under de sex år S suttit vid makten, ska nu krafttag tas mot både bidragsfuskare och de kriminella ligorna. INte av egen kraft naturligtvis, hjälpredorna i Jöken vill säkert ha sitt ord med i laget. Kan inte förstå att företrädare för S säger vi som om det är partiet som bestämmer, för så är det ju inte alls.

 

Kan förstå om oppositionspartierna inte vill avsätta Löfven, vem vill ta över en så bedrövlig soppa som vårt land hamnat i. Nu råkar det vara så att att en jordglob inte bara består av vårt land, ute i världen händer oroande saker som kommer att påverka vårt land på samma sätt som den pågående pandemin.

 

Många företag, inte minst flygbolagen har gjort enorma förluster under de månader som gått och det flaggas för tusentals uppsägningar. Vad som blir kvar är vad som oroar många regeringar, det handlar om ofattbara summor som inte kommer in till statskassan. 

 

Arbetslösheten ute i Europa rör sig sammanlagt om flera miljoner, naturligtvis kommer deras försämrade ekonomi att påverka konsumtionen. Det i sin tur för med sig att ännu fler blir arbetslösa eftersom ett samhälle är en invecklad konstruktion där det mesta hänger ihop. Eftersom vi är ett exportberoende land omfattas även vi, det är ju så det fungerar. 

 

På gott eller ont kan diskuteras, men människornas köpvanor har förändrats, för de yngre är näthandeln någonting naturligt men för en majoritet av de äldre en omöjlighet. Om någon behöver handla billigare än de kan göra i de butiker som fortfarande finns kvar, är det de äldre. Deras köpkraft har urholkats genom de fördyringar som politiska beslut orsakat.

 

De pengar som staten nu frikostigt delar ut, skulle naturligtvis gått till de med minst pengar att röra sig med, de pengarna skulle konsumeras till sista kronan. De som redan har en ganska hög inkomst, kommer att spara för sämre tider, som en realist måste inse kommer.

 

En dag kommer säkert de politiska företrädarna inse att de blivit felinformerade om hur det fungerar i verkligheten. Troligtvis är det då för sent eftersom de tidigare väljarna vänt dem ryggen. Har i min bekantskapskrets och även från andra hört många säga sig vara före detta sossar, liberaler eller centerpartister. Miljöpartister har tack och lov aldrig lockat anhängare i vårt område och lockar knappast nya.

 

Kommer då dessa personer att rösta på Moderaterna eller SD? Det verkar inte så, snarare kommer de att rösta blankt eller inte alls i riksdagsvalet, i kommun" och regionvalen däremot kommer de alldeles säkert att missnöjesrösta. Vi lever i en tid då problemen växt över huvudet på våra bypolitiker som i panik försöker försvara sin existens.

 

Med artificiell intelligens på snabb frammarsch har de att se fram emot en ojämn kamp där smarta maskiner lätt kan ersätta så kallade politiska företrädare. Det är ju bara att se vad som händer inom tidningsvärlden där datorer kan skriva artiklar och på sikt ersätter de journalister som fortfarande finns kvar.

 

Det som sågs som utopi bara för några år är redan verklighet och de smarta datorerna blir smartare för varje dag som går. Enda möjligheten för människan att förhindra att maskinerna tar över är att återgå till manuellt arbete. Det skulle också vara en dunderkur för att minska arbetslösheten. Men det kommer naturligtvis inte att hända.

 

Vi måste inrikta oss på att det gått så långt att människan blir överflödig som arbetskraft. För regeringar världen över gäller att se till att invånarna har pengar för att överleva. Man kallar det här statlig basinkomst eller Medborgarlön som är samma sak. Finessen med det hela är att alla ska ha en inkomst det är möjligt att leva på för de som av skilda anledningar inte kan jobba.

 

Det skulle betyda att en mycket stor del av den byråkrati och administration som nu finns försvinner, de har ingen funktion att fylla. Enbart detta skulle innebära att de miljarder det kostar finansierar den statliga basinkomsten. Låter enkelt men motståndet finns hos både de omåttligt förmögna och de som satsat på att försörjas till döddagar som politiker.  

 

Men de är i minoritet vilket betyder att om tillräckligt många av invånarna ställer sig bakom införandet av en statlig basinkomst, tvingas de makthavande att införa det. Eftersom vi redan enligt en erkänt skicklig nationalekonom redan börjat vägen utför till att bli en fattigare nation, framstår det som mer realistiskt än för något år sedan.

 

En lång utdragen pandemi kan påskynda det hela, förändringen av vår värld sker nu i snabb takt och ingen vågar förutsäga hur det kommer att bli. Det enda vi kan vara säkra på är att vår värld kommer inte att se ut som den gjorde före pandemin. Det är när det sjunker in hos våra politiker det kan börja hända saker, de kanske själva kommer att behöva en basinkomst för att överleva.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards