Direktlänk till inlägg 19 februari 2020

Läget är prekärt.

Av Sven-Erik Hemlin - 19 februari 2020 18:07

Läget är prekärt hörde jag en sosse säga och jag kan förstå att våra politiker nu famlar i mörker, det stämmer inte med hur de blev upplärda att det skall vara. Men har de lärt sig egentligen? Jo, att den som inte är politiskt aktiv begriper inte vad som ligger bakom de beslut som fattas och skall därför inte lägga sig i. Det var faktiskt vad en socialdemokratisk politiker sa för många år sedan och så tänker tydligen de politiska företrädarna för partiet fortfarande. Folk kanske inte begriper besluten, men de ser vad som är rätt eller fel. 


Att vilja men inte kunna är den bild av socialdemokrater som växt fram under åren, både vad gäller rikspolitiken och inom kommuner och landsting. Nåja, det gäller tyvärr alla partier, men egentligen är det ju det politiska maktsystemet det är fel på. Det är det som fått våra politiker att tro att det är de som bestämmer, trots att man ibland funderar om de vet vad de bestämmer om. När man nu ser resultatet av val- och oppositionsmätningar som krasst procenttal, ser man att alla partier har en förkrossande majoritet av invånarna emot sig. Men det har också inneburit att enda sättet att få regera, är att lura både sina egna och andra partiers väljare genom oheliga allianser eller vad man skall kalla det för.


Först på senare tid har invånarna upptäckt att det är de själva som är de verkliga makthavarna, men än så länge har det inte växt fram på vilket sätt denna makt skall användas. Ett i politiska sammanhang stort antal människor har gjort det genom att stötta ett parti, som hållit fast vid vad de tycker om invandring och flyktingmottagning. Men det är inte acceptabelt i vårt land. Även om det i mångas ögon inte är acceptabelt har partiet växt från en pytteliten grupp till att slåss om att vara största parti. Det kan SD tacka dessa olydiga för, de har sett till att det som var en omöjlighet för tjugofem år blev möjlig.


Men SD har haft hjälp av inte minst Löfven att rida ut stormen. Bakom partiet står nu en massa människor som tog åt sig varje gång partiet smutskastades av de övriga, inte blev det bättre att bli kallade för rasister. Enda märkbara effekten har blivit att ytterligare ett stort antal människor blivit förbannade. Åsiktsfriheten är någonting man inte ostraffat inskränker på, politiska företrädare skall inte tala om för invånarna hur de skall tycka och tänka. Svårast att ta till sig det har Löfven varit som kommer med förmaningar och blandar i ivern att skylla ifrån sig att vi fått en massa ligister på gatorna på grund av gamla skattesänkningar.


Socialdemokraterna har styrt vårt land under så många år att vi borde vara det mest fantastiska av alla länder. Om man skall tro de företrädarna säger förstås, men verkligheten är att på de ställen där partiet suttit i orubbat bo kan man se den sämsta utvecklingen med hög arbetslöshet och låg utbildningsnivå. Sett ur den synvinkeln har partiet bidragit till att vi hamnat i den bedrövliga situation vården och skolan nu befinner sig i. Kanske även de ligister som gör livet surt för oskyldiga invånare.


Egentligen spelar det ingen roll vilka politiska konstellationer som styr kommuner och landsting, inte landet heller för den delen. Nu handlar det om inkompetenta personer som inte är vuxna uppgiften att företräda invånarna. Och det är allvarligt eftersom det är svårt att se hur någon skall kunna få fason på de viktiga samhällsfunktionerna. Det är definitivt inte de politiker som nu representerar sina partier, det måste in nytt folk som vet vad de gör.


Visst fattades många vansinniga beslut av Alliansen men de flesta av dem hade kunnat rättats till trots att sittande regering varit i minoritet. Om den redan från början lagt fram förslag om förbättringar för pensionärer och de svagare grupperna, eller tagit Försäkringskassan i örat och sagt att det är läkarna som bestämmer, hade knappast någon vågat rösta emot. Istället har obeslutsamhet och att ge de rika skattelättnader påskyndat den nedåtgående spiralen för det tidigare stora partiet fått den att snurra allt fortare.


Redan för flera år sedan konstaterades att vårt samhälle började bli människofientlig, människan sågs som ett medel och inte en tillgång. Man kan förstå hur de människor känner sig som jobbar inom de för samhället så viktiga funktionerna som straffas istället för att belönas. Antagligen helt oavsiktligt eftersom beslutsfattarna inte begriper vad de beslutar om. Vad som nu sker är att ett samhällsexperiment gått käpprätt åt helsike och de makthavande fattar inte varför. De som kommit med idéerna slår ifrån sig med att det var så här de makthavande ville ha det.


Kan förstå om makhavande politiker helst vill gå och gömma sig men tvingas fram i rampljuset för att försvara hur vårt samhälle kunnat bli som det nu är. De har inga svar utan hänvisar till andra som i sin tur skickar bollen tillbaka. Försäkringskassan är ett utmärkt exempel på hur statistik kan ställa till det för invånarna. Med hjälp av staplar och tårtbitar kom de makthavande fram till att sjuktalen måste minska, men hur folk skulle kunna hålla sig friska ägnade de inte en tanke. Förr sattes den som inte kunde sin läxa i ett hörn med en dumstrut på huvudet, det borde vara alla politikers straff.


Ingen blir klokare av att bli politiker sa min mamma. Hon sa det spydigt till en bekant som tagits in i den politiska gemenskapen, men han fattade inte vinken. Men trots att han inte blev klokare av att vara politiker, levde han gott på kommunens invånares skattepengar istället för ett hederligt arbete. Det kunde inte min mamma förlåta och slutade rösta på partiet trots att det låg henne varmt om hjärtat. Och så ser det tyvärr ut i vårt land, många personer som inte hållits för att vara speciellt intelligenta har lever på invånarnas skattepengar fram till döddagar.


Att det kunnat bli så får tyvärr vi äldre ta på oss skulden för, därför är det uppfriskande att se hur svenska folket inte längre accepterar att folk som inte vet bättre än de själva skall styra deras liv. För det är vad den politiska makten går ut på, att förändra vårt samhälle för maktens bästa, inte för invånarnas. Vad socialdemokraterna och miljöpartiet hållit på med i regeringsställning är ingenting annat än maktmissbruk. Förhoppningsvis lämnas det in ett misstroendevotum mot regeringen, förtroendet är förbrukat. Men det brådskar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards