Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

Det blir ett intressant val nästa år.

Av Sven-Erik Hemlin - 25 februari 2009 06:03

 

Lite förvånad blev jag när vår kronprinsessa äntligen fick förlova sig med sin Daniel från lilla Ockelbo. Inte det minsta förvånad blev jag av att vårt landsting måste bantas med flera hundra personer. Trots en skattehöjning för inte så länge sen, går det bara bakåt med ekonomin. Jag har nämnt det förut och gör det igen, politiker skulle inte ens få komma i närheten av invånarnas skattepengar och inte heller ha någonting med vår sjukvård att göra.

Den som inte inser att landstingen är precis lika illa ute som Saab, ska inte heller på något sätt vara inblandad i verksamhetens skötsel. Som vanligt klagar SKL (Sveriges kommuner och landsting) över att inte staten inte skjuter till mera pengar och tacka för det. Om landstingen läggs ner, försvinner inte bara sista L:et och bara SK blir kvar, sen ryker det folk inom den organisationen också.

Med förvåning har SKL konstaterat att skatteintäkter minskat med många miljarder på kort tid, man kan undra vad de kommer att säga om ett år. En organisation som håller i trådarna för landets kommuner och landsting, ska inte behöva drabbas av överraskningar. Organisationen är med andra ord fullstängigt onödig, en kostnad som drabbar alla landets skattebetalare.

Förhoppningsvis ser vi nu början på någonting som skulle gjorts för många år sen, en rejäl nedbantning av vår enorma byråkrati. Oavsett vad de håller på med, betalas deras löner med skattepengar i slutändan. Inom kommuner och landsting finns pensionsavtal liggande som en pyrande glöd, det behövs bara en vindpust för att det ska ta eld och bli en riktig brasa.

Skattepengar kommer att bli en bristvara de kommande åren, för varje nedskärning av det folk betalar skatt för att få, inser de vad som är viktigast för deras del. Är alla politiker och byråkrater så duktiga som det ges sken av, gör de bättre nytta ute i det privata näringslivet. Där behövs folk med kunskap och visioner de närmaste åren.

Läste förresten att Kina kan ställa om och börja tillverka vindmöllor och elbilar med kort varsel. Överlevnadskriget är i full gång. Men visst skulle det vara trevligt om alla åkte elbilar, men vad skulle hända med elpriset? Med en liten försiktig uppskattning skulle priset för en kilowatt troligtvis rusa upp till bortemot tio kronor, inklusive moms och alla avgifter för miljöns skull. Det är inte bara motorfordon som är en fara för vår miljö, det finns hur mycket som helst som måste bekämpas och till det behövs skattepengar.

Om det blir en långvarig kris, kommer det knappast att diskuteras miljöfrågor. Skulle vår arbetslöshet rusa iväg upp mot tjugo procent som man kan befara, går all tid och kraft åt till helt andra frågor. Frågor som rör landets invånare när det gäller arbete och deras livssituation borde naturligtvis prioriterats långt tidigare, men vem kunde ens ana att det skulle bli så här. Ja, just att de inte ens kunna anat följderna av sina beslut, är ju en förklaring politiker gett många gånger i vårt land.

Usch, jag blir bara trött av att tänka på hur politiker världen över tävlat om hur vi ska kunna rädda vår miljö. Men i takt med försämringar kommer det säkert att letas efter syndabockar för finanskris och att jobben försvinner. På något sätt känns det som miljöorganisationerna kommer att få ta smällen. Rättvist eller inte, har ingen betydelse alls, men det är så folk tänker. Någonting måste de få avreagera sig på.  

Som det ser ut nu, blir det ett intressant val nästa år.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards