Direktlänk till inlägg 16 april 2013

Spegel, spegel på väggen där …

Av Sven-Erik Hemlin - 16 april 2013 07:27

Tvättdag i dag, maskinerna dundrar på en timme framåt. Kanske någon väcks av ljudet, men så kan man inte tänka. Var och en sig själv närmast och tvätta måste man ju ibland. Det man en gång fick lära sig, att ta hänsyn till andra, är rena stenåldern får man höra. Visst känns det konstigt att vara modern, men det är den verklighet vi tvingas leva i.

Det finns en hel del tankar som snurrar runt i huvudet. Inte minst beror det på att jag hörde Borg dra ”vårproppen” och den drog verkligen ur proppen för många och den tidigare optimismen försvann i avloppet. För de som lider av ”shoppingsjukan” har det nog ingen betydelse, men visst kommer uttalandet att dämpa konsumtionen.

När en gammal uv som jag kunnat se att de teorier Borg och regeringen jobbat efter, bara skapar ett splittrat samhälle, är det inte konstigt att dagens ungdom inte lärt sig någonting i skolan. Det gjorde tydligen inte de som sitter i regeringen heller. Är det ett tillräckligt bevis på, att flumskolan är ett gammalt problem som aldrig åtgärdats?

Men jag förstår tanken bakom jobblinjen, det ska vara lönsamt att jobba, de som inte gör det av skilda anledningar, ska inse vad de går miste om. Den som börjar tänka efter, inser att det här minst sagt ogenomtänkta samhällsexperimentet, kan drabba vem som helst. Ena dagen frisk med ett välbetalt arbete, andra sjuk eller arbetslös. Enligt den prognos som nu lades fram, riskerar tydligen fler att bli arbetslösa, för dem kommer jobblinjens avigsida att visa sig på ett grymt sätt.

Den som har det minsta hum om ekonomi, har insett att det mesta gått snett för vår finansminister. De prognoser han kommit med har inte vunnit gehör hos varken KI, banker eller företagen, de har (och har haft) en betydligt mer verklighetsförankrad bild av vad som ligger framför oss. Fungerande som kamrer har Borg fått klappar på axeln av både ”chefen” och kollegor ute i Europa, men han har glömt bort vem som är hans arbetsgivare, nämligen folket.

Nåja, med en lite piruett under galgen medgav Borg att det inte ser speciellt bra ut framöver. Men nu ska det satsas för fulla muggar, men det var svårt att få grepp om på vad. Men till hösten ska vi få veta mera, för vad vi gör i vårt land spelar ingen roll, om andra länder ställer till det för oss. De begriper ju inte att deras slösande påverkar vårt land. Och det börjar bli gott om länder som tvingas dra åt svångremmen.

Måste kännas konstigt för vårt radarpar att börja se eländes elände, istället för guld och gröna skogar. Det kan inte heller vara trevligt att ställa frågan till den alltid sanningssägande spegeln: Spegel, spegel på väggen där, säg vem som vackrast i landet är. Frågan är bara vad spegeln svarar, det vet jag inte.

Precis som den elaka häxan i sagan letar regeringen efter vem som numera är vackrast. Om det visar sig vara alla de som oförskyllt lidit av regeringens obarmhärtiga politik, ligger de styrande illa till. De har ju redan delat ut giftäpplen till flera hundra tusen av dem.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards