Alla inlägg den 15 april 2013

Av Sven-Erik Hemlin - 15 april 2013 08:06

Ska verkligen översittare och mobbare styra ett land?


Tänkte inte skriva i dag, men det blev några minuter över, därför blir det också kort. Anledningen till att jag skriver ner det här i all hast, beror på att förutsättningarna för landet förändrats, verkligheten har hunnit ikapp regeringen.

Prognoser ska ses som vad de är, en optimistisk gissning hur det kommer att se ut framöver. Alla hoppas ju att det ska bli bättre, men det blir sällan som man tänkt sig. Nu har Borg tvingats bita i det sura äpplet och reviderat sin prognos om den ekonomiska tillväxten. Men 2015, då jäklar …

För en regering är det viktigt att hålla modet uppe på invånarna, men eftersom allt fler börjat misströsta redan nu, ser det minst sagt bekymmersamt ut. Det här ger de små samarbetspartierna en gyllene chans, att presentera realistiska mål. Det Moderaterna och Socialdemokraterna ägnat sig åt den senaste tiden kan liknas vid poker. Även om de små suttit med bra kort, har de inte vågat syna.

Vad många politiker inte tycks fatta är att det de två stora partierna satsar för att vinna, är invånarnas skattepengar.

Minns att jag i en debattartikel för många år sedan gav en fin vink om, att alla sannerligen inte har samma smak. Alla har säkert någon gång hört en person säga: Men tycker du inte om leverpastej som är så gott. Utgångspunkten är alltså den egna smaken och därigenom tror man att alla tycker lika.

Tyvärr är det också utgångspunkten när det gäller politiska förslag som sedan klubbas igenom.

Ingenting har ställt till med så mycket elände, som i demokratisk ordning fattade baslut, sa en gång Olof Palme. Med eden inblick han hade i det som rörde politiken, hade han antagligen alldeles rätt. Vi har ett politiskt beslutsförfarande som är en fara för vår demokrati.

Man kan inte ha ideologier som styr tänkandet, de måste anpassas till det invånarna behöver och vill att samhällsfunktionerna ska fungera. Svenska folket tvingas leva med saker de inte vill ha och det bedrövliga är, ingen har frågat dem.

Den senaste tiden uttalanden av Moderata ministrar, har retat gallfebern på många. Visst är det möjligt att komma med en felsägning, men när svaret kommer från hjärtat, är det svårt att bortförklara. Men det Ulf Kristerssons sa, att människor måste ta ansvar för sig själva och sin hälsa, är nog ändå det dummaste jag hört från någon makthavare.

Vad som saknas hos Moderater är ödmjukhet inför uppgiften att förvalta invånarnas skattepengar på bästa sätt. Vad det handlar om i många fall är översitteri och de strängare reglerna för a-kassan och sjukförsäkringen är ingenting annat än mobbning. Är det inte mobbning i skolor och på arbetsplatser som med alla medel ska bekämpas?

Ska verkligen översittare och mobbare tillåtas styra ett land? 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards