Direktlänk till inlägg 25 oktober 2012

Människan är definitivt inte den intelligentaste varelsen på jorden.

Av Sven-Erik Hemlin - 25 oktober 2012 06:27

Vårt landsting har blivit delägare i en vindkraftpark, ett bra deal, försvarade en landstingspolitiker den vansinniga satsningen. När politiker börjar använda samma språk som försäljare, betyder det att de blivit grundlurade. Eller helt enkelt inte fattat hur idiotisk satsningen är. De pengarna skulle behövts för att täcka de höjda lönerna för vårdpersonal, men det går alldeles utmärkt att ta bort några landstingsråd för att täcka den kostnaden, istället för att höja landstingsskatten.

Staten, kommunerna och landstingen ska numera drivas efter affärsmässiga principer. Vem det än är som hittade på det, brydde den eller de sig inte ett dugg om, att det handlar om invånarnas pengar som sätts på spel. Av folkvalda politiker har blivit affärsmän och affärskvinnor, utan någon som helst utbildning eller större erfarenhet av hur företag fungerar. Ska man skratta eller gråta?

De allmännyttiga bostadsföretagen dräneras på pengar, genom uttag som ska täta till hål i kommunernas skrala kassor. Underhållet blir lidande och de kommunala fastigheterna förfaller. I många kommuner ute i landet har fastigheter byggda på femtiotalet rivits, det var då många av landets kommuner trodde på en ständig tillväxt av invånare. Men så blev det inte, det var till storstadsregionerna ungdomarna flyttade, det var där jobben och nöjena fanns.

Många småstäder gör i dagens läge inte skäl för namnet stad, möjligen kan man kalla dem sovstäder. De ses helt enkelt som förorter till större städer, trots avstånd på flera mil. Ett kännetecken på att en stad är på väg att dö ut, är de tomma gatorna efter att affärerna stängt. De nödvändiga inköpen sker utanför stadskärnan, det är där de större affärerna numera är placerade. Om de hamnat där på grund av stadsarkitekter eller kommunfullmäktiges beslut har egentligen ingen betydelse, misstaget är gjort och kan inte repareras. Det är oerhört svårt att skapa en levande stad, de personer kommunledningar borde lyssna på är ju egentligen invånarna, men de blir aldrig tillfrågade.

Precis som på riksdagsnivå, är det tyvärr ofta så att på många kommunfullmäktiges sammanträden, finns förbud om olika saker med på dagordningen. De senaste tio åren har det beslutats om förbud om så många saker, att inte ens beslutsfattarna kan hålla räkningen.

För miljöns skull har det tillkommit många förbud. Bilen är miljövännernas fiende nummer ett, men att förbjuda biltrafik i städer på vissa gator, drabbar andra gator istället. I en del fall blir resultatet det motsatta mot vad som makthavarna tänkt. Men det värsta av allt är, att det drabbar affärsidkare vid de gator som inte längre får trafikeras av bilar.

Det snabbaste och bekvämaste sättet att göra inköp är att ta bilen, det tycker en majoritet av svenska folket. Men enligt de som vill rädda vår miljö, måste vi lära oss att cykla eller gå till affärer i centrum, det är bara en fråga om att vänja sig vid det nya. Ingen beslutsfattare tyckts ha tänkt så långt, att det tidigare centrala läget inte längre blir attraktivt för affärsidkare. Följden blir tomma gator och affärer, folk åker bil till det nya kundvänliga köpcentret istället.

Att anlägga avgiftsbelagda parkeringsplatser i anslutning till de för bilar avstängda områdena, är helt idiotiskt. De nya köpcenter som byggts upp har gratis parkering och där finns det mesta som folk behöver. Man kan med andra ord säga att politiska beslut, varit med om att förändra städernas karaktär, genom att ta död på innerstädernas affärsliv.

Natur- och miljöfanatiker hälsar naturligtvis ett bilfritt centrum med glädje, för utan bilar kan folk cykla och promenera hur som helst. De tänker inte på att redan nu, är det stora problemet för alla som går på trottoarer och gågator. De gående riskerar nämligen numera både liv och lem, tack vare cyklister utan minsta trafikvett. Dessutom finns det tydligen hur många som helst med handikapptillstånd, som kryssar fram på gågator mellan gående och cyklister för att kunna ta ut pengar i bankomater.

När vi i alla fall är ett land som förbjuder mesta, varför inte förbjuda alla dessa miljöälskare, som ständigt tjatar om hur vi ska rädda vår miljö. Det har hotats med en förestående naturkatastrof i många år nu och massvis med pengar har det kostat. Men mår vår miljö bättre? Tja, inte om man ser hur vädret ställt till det lite överallt i vår värld, inte minst här hemma. Därför kan man dra slutsatsen att ingenting blivit bättre, men det har ställt till det för en massa människor.

De som inte tror, att alla miljökrav och andra tokigheter kan rädda den krassliga miljön, är betydligt fler än de som ivrar för att rädda vår miljö. De allra flesta av dessa tror dessutom, att blir det billigare och troligen ger ett bättre resultat, om Moder Natur själv får ta hand om problemet. Det brukar alltid gå åt helsike, när människan tror sig vara den mest intelligenta varelsen på jorden. Om det var så, skulle inte vår värld se ut som den gör i dag. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards