Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Det är dags att människorna omvärderar sina behov.

Av Sven-Erik Hemlin - 24 oktober 2012 07:20

Det är egentligen roligare att se på politik från åskådarplats än idrotter, som i dag nästan bara handlar om pengar. Som proffs och dessutom duktig, rinner pengarna in i samma takt som den läckande badrumskranen. Det sporrar naturligtvis många unga, som lärt sig att efter avslutad karriär, går det att låna ut namnet till kalsongtillverkare eller vad fasiken som helst. Skit i skolan och satsa på en sport som ger pengar, det är väl hur många unga uppfattar det hela. Jag är inte avundsjuk på alla dessa som blir mångmiljonärer på sina sporter, även om det sitter i de svenska generna. Men även ett par kalsonger med ett välkänt namn på, blir brun i baken.

Det här har även smittat av sig till andra områden, den som är dålig på sport kan alltid bli politiker. Inte heller inom politiken behövs någon utbildning, bara välsmort munläder. Vi har en hel drös av välbetalda politikerproffs, som med ett överseende leende svarar på reportrars mesiga frågor. Det har blivit så att varje parti måste ha en galjonsfigur, det görs till och med mätningar om vilken partiledare som är populärast. Ja, mestadels beror svaret på vilken blir tillfrågad, förstås, men utseendet och framträdandet spelar roll.

I Amerika står verkligen de båda kandidatera i fokus när det är dags för val. Men trots att de båda kandidatera dammar på varandra efter noter, är väljarna kallsinniga. De vill se resultat, inte höra en massa bullshit. Men trots valkampanjer för miljontals dollar, har de båda presidentkandidaterna hamnat i skymundan inför årets val.

Det måste kännas minst sagt pinsamt för de båda, att deras fruar är mycket populärare. Om det beror på att kvinnorna är mer politiskt medvetna än männen vet jag inte, men i Amerika vet kvinnorna att bakom varje framgångsrik man, står en stark kvinna. Ve den som blir president, om inte frun får vara med och bestämma.

I vårt lands popularitetsundersökningar leder vår statsminister, om det beror på att människor går mer efter utseendet än vad personen representerar politiskt, det vet ingen. Men vår statsminister gör sig bättre tillsammans med det fina folket ute i Europa, än någon av de andra partiledarna, det är väl så folk ser det. Utseendet är viktigare än man tror, eftersom folk inte begriper vad de politiska ledarna pratar om. Och det kan man förstå, eftersom det politikerna pratar om, inte alls stämmer med den verklighet alla övriga tvingas leva i.

Trots det, är det kvinnorna som är mest benägna att rösta vid valen och röstar för det mesta som de alltid gjort, medan männen däremot är ombytliga. Männen är dessutom mer benägna att ge igen för gammal ost och kan därför rösta lite hur som helst vid ett val. Det är av den anledningen vi sett alla missnöjessvängningar inom svensk politik de senaste åren. Dessutom är många män trötta på alla pekpinnar hur vi ska tänka och tycka, av den anledningen växer Sverigedemokraterna.

Men det ska bli ganska intressant framöver om vi får se politisk uppfinningsrikedom, eller om många beslut kommer att fattas i panik med brandkårsutryckningar. Man kan förstå den frustration som regeringen känner, vårt land har gjort allting rätt, men andra har ställt till det för oss. Vår finansminister får det definitivt inte lätt, han kan ju inte trolla med knäna. Det är mycket lättare att hantera ekonomisk tillväxt, än när pengarna inte vill räcka till, hur han än vänder på dem.

Och antagligen blir det så att vi får lära oss vända på slantarna igen, det har vi äldre tvingats göra många gånger. Men för den moderna människan blir det i så fall en ny erfarenhet, vilket tyvärr inte bara kommer att drabba individer utan också många affärsidkare. Det går faktiskt alldeles utmärkt att slita på det man har, de nya prylar som kommer i en aldrig sinande ström, är i alla fall omoderna inom ett halvår.

Men skulle det verkligen vara så fel att vi lär oss uppskatta det vi har, istället för att tråna efter det vi inte har? Vi mår inte bra av att ständigt jäkta, det sliter på både kroppen och psyket. Många medelålders män och kvinnor uppför sig numera som om de drabbats av åldersnoja, det gäller att hinna med så mycket som möjligt medan de kan. Varför inte ta det lugnt istället, för att senare i livet kunna njuta av ålderdomen. Den som lever på rätt sätt, har gott om tid att njuta av de sista åren i livet. Ja, det vet ju egentligen ingen, många får nitlotter i livets lotteri.

En god vän sa alltid när han kom på besök: En dag närmare döden. För hans del tog dagarna slut för ett tag sedan. Men visst är det så, att man inte ska räkna dagarna bara för det, det gäller att ta vara på det liv vi fått. Det är den moderna människan urusel på, istället lever den efter principen att livet är kort och bränner sitt ljus i bägge ändar.

Det är dags att människan omvärderar sina behov. Livet är en personlig gåva, det ska inte slösas bort på att samla på sig saker, eller få dåligt samvete för att inte jobba livet ur sig, för att alla ska få leva i ett välfärdssamhälle. Det finns inget välfärdssamhälle i vårt land, det är ett politiskt lockbete för att få människorna att jobba häcken av sig. Men om det finns, är det inte för ”vanligt” folk, utan bara för en del. Det vore betydligt bättre om all kraft satsades på att skapa ett väl fungerande samhälle, men den vägen är lång för vår del. Vem ska kunna få ordning på ett land, som helt saknar det som är så viktigt för att allt ska fungera, nämligen organisation?

En dag kan det bli så att invånarna fått nog av alla samhällsexperiment, som förändrar förutsättningarna för både individer och företag. Den dagen tas beslutsrätten från de så kallade folkvalda makthavarna. Redan nu kan man säga att det inte längre behövs politiska företrädare, den moderna människan är intelligent nog, att kunna ta hand om sig själv och lösa allt på bästa sätt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards