Direktlänk till inlägg 27 mars 2013

Hämnden är ljuv.

Av Sven-Erik Hemlin - 27 mars 2013 07:14

Såg en liten notis i tidningen för någon dag sedan, att Annie Lööf var lättad, efter att det städats upp efter Centerpartiets minst sagt vansinniga utspel om både det ena och andra. Det var säkert många gamla partianhängare som tog sig för pannan och började fundera över vilket parti de ska lägga sin röst på nästa år. Men den lilla notisen visar också hur lite nyhetsintresse det finns för vad Centern säger sig kunna göra, det är bara dumma uttalanden som slås upp stort. Det visar i alla fall att partiet är en skugga av sitt forna jag, och det beror inte bara på att våra bönder är på väg att försvinna.

När partiet genom en modernisering av sin image, började vända sig till väljare i storstadsområdena, förlorade partiet sina verkliga gräsrötter. De som nu vänder Centern ryggen, såg partiet som en företrädare för vår landsbygd, något sådant parti finns inte längre. Ingen ser MP som en bevarare av landsbygden (som får klara sig själv så gott det går), för fienden finns i storstäderna, nämligen rykande fordon av alla de slag.

Ingen ser landsbygden som en tillgång för landet, glesbygderna ses mest som en kostnad för staten. Att avfolka glesbygderna har varit en enkel match för de makthavande politikerna. Genom att ta bort Postkontor lite här och var och låta ”marknaden” sköta resten genom nedläggning av bensinmackar, affärer och skolor, har det fungerat perfekt. Folk har tvingats flytta till storstäderna där jobben och samhällsservicen som de betalar för finns.

Nu vet ingen hur det kommer att gå för storstäderna i framtiden, där finns inte plats för fler människor helt enkelt. Folk måste ju ha någonstans att bo och bostäder har inte byggts i samma takt som folkmängden ökat. Vart ungdomarna som inte kan få en egen lägenhet kommer att ta vägen, är det nog ingen som kan svara på.

Det enda land där det finns jobb och bostäder är Norge och dit flyttar många av våra ungdomar. I vårt land lär knappast ungdomsarbetslösheten minska de närmaste åren och ska de äldre jobba längre, ser det riktigt mörkt ut. Att hela vårt välfärdssystem ska vila på gamla och trötta istället för unga och friska, är minst sagt idiotiskt. Men de politiska makthavarna ser det hela på kort sikt, det måste in pengar, annars brakar allting ihop.

När de gamla partierna på alla sätt försöker hitta sin nisch inför valet nästa år, glömmer de bort att det till syvende och sist är väljarna som bestämmer. Mycket kraft läggs ner på att försöka förlöjliga SD, men resultatet blir att det partiet får allt fler anhängare. Problemet är att de etablerade partierna genom sitt ställningstagande, även kritiserar de hundratusentals invånare som numera säger att de ska rösta på SD.

Alla de som tagit avstånd från de etablerade partierna har naturligtvis någon orsak till det. För deras del hade ett parti som vill införa Medborgarlön kanske varit ett bättre alternativ, men eftersom inte något sådant finns så …

De gamla etablerade partierna känner sig hotade och gör gemensam sak och försöker svärta ner SD. Men det de gamla etablerade partierna säger, stämmer inte. Hörde någon säga, att det inte finns någon främlingsfientlighet i vårt land. Att för det stora flertalet som sympatiserar med SD, har det ingenting med främlingsfientlighet att göra. Kan nog hålla med om det, för de allra flesta handlar det bara om pengar. Eller snarare bristen av pengar, hos en allt större del av landets invånare. Alla de som betalat skatter i åratal och sedan drabbas av arbetslöshet eller sjukdom, har fått känna av de allt hårdare reglerna.

Nu har det undersökts vad SD:s framgång beror på och det visar sig att över sextio procent gör det i protest mot de gamla etablerade partierna. Vad hade varit naturligare för våra politiker än att acceptera att det är så, men det gör de naturligtvis inte. Det finns inget missnöje, folk säger det bara för att inte anses vara rasist. Jösses, om det är så, har vi alltså flera hundra tusen människor som är rasister i vårt land. Och fler verkar det bli.

Men fortsätter de gamla etablerade partierna att vägra se sanningen i vitögat, får de skylla sig själva vid valet nästa höst. Allt eftersom det blir fler som drabbas, kommer vi antagligen att få uppleva ett missnöjesval ute like nästa höst. Det är inte bara de drabbade, utan också släktingar och vänner som sällar sig till de som vill ge de etablerade partierna på tafsen.

Man kan med fog säga att den borgerliga alliansen grävde sin egen grav, när de gav sig på invånarnas trygghetssystem. Det finns många röster att hämta för det parti som sätter invånarnas väl och ve i första rummet, men ingen premieras för att ha skapat ett omänskligt samhälle att leva i. Det verkar bara bli fler och fler som resonerar som så, att hämnden är ljuv.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards