Alla inlägg den 17 mars 2013

Av Sven-Erik Hemlin - 17 mars 2013 07:27

Allting i vårt samhälle handlar om politik, var det en före detta politiker som sa till mig. Han hade alldeles rätt, men det var bara det att han missförstått vad det egentligen handlar om. Allt handlar nämligen om pengar, som de politiskt tillsatta utsett sig själva att förvalta på bästa sätt. Det är bara det att de politiska ideologierna, inte alls passar ihop med pengar. Av den anledningen fungerar inte längre vårt samhälle.

När staten, kommunerna och landstingen drivs som affärsdrivande företag, går vi stadigt men säkert mot en konkurs. Lönsamhetsjakten har pågått i många år och följderna ser vi i form av stigande arbetslöshet och sämre samhällsservice. Bara ett fåtal politiker har lärt sig hur man handskas med pengar, det stora flertalet har till och med svårt att hantera sin egen ekonomi. Den ”vara” det vill säga de tjänster invånarna betalar för med sina skatter, har blivit alldeles för dyr i förhållande till vad som levereras.

Men vart tar alla pengar vägen? Hur mycket pengar som slösats bort på politiska beslut går inte att överblicka. Samma sak med vårt politiskt uppbyggda samhällssystem, som egentligen fungerar som ett premieringssystem för politiskt aktiva. Det har skapats en skyddad verkstad för människor som valt politiken som födkrok, men saknar den utbildning som är absolut nödvändig i dagens hypermoderna samhälle.

Politiker har i alla tider använt ordet omfördelning, man har helt enkelt tagit pengar där det funnits och ”puttat” in dem där det fattats. De här omfördelningarna har gjorts så många gånger, att det inte längre finns någonverksamhet som har pengar över. Det betyder att besparingsåtgärder hela tiden drabbar oskyldiga, nämligen barn, sjuka, arbetslösa och gamla.

De stora förlorarna är de sämst ställda, ensamstående föräldrar, långtidssjuka och pensionärer. Nu ryter Kronofogden till, det måste vara något fel när allt fler äldre hamnar i deras register. Vad det beror på är upp till regeringen. Är pensionerna för många äldre alldeles för låg för att kunna överleva? Under tiden regeringen och övriga partier inte tycks bry sig, är det SD som tackar och bugar, de får nya sympatisörer bland de drabbade ensamstående föräldrarna, de sjuka, de långtidsarbetslösa och de sämst ställda pensionärerna för varje vecka.

Vad regeringen satsar på är svårt att få grepp om. Vägarna i vårt land blir allt sämre, trots alla miljarder fordonsägarna betalar (och har betalat) in varje år. Vart tar de pengarna vägen? Några öronmärkta pengar tycks inte finnas. Om så var fallet, är verkligen våra politiker medvetna om att de pengar som satsats på att rädda miljön och utrotningshotade rovdjur, är pengar invånarna betalat in för att få en samhällsservice värd namnet? Om inte landets invånare sätts i första rummet, varför har vi då politiska företrädare?

De politiska makthavarna är också ansvariga för, att invånarna drabbas av kostnader för att rädda vår miljö. Forskning kring sjukdomar pågår ständigt, det är för människornas bästa. Men trots alla duktiga forskare går det långsamt framåt, de måste vara säkra på att de är inne på rätt spår. När det gäller vår hotade miljö däremot, fastslogs det i ett tidigt skede att bilarna var den stora miljöboven. Efter ett tag började det talas om växthusgaser, en produkt av förruttnelse, fisande djur och människor mm.

Plötsligt framstod inte bara djuren utan också hela mänskligheten som ett miljöhot.

Nu har vi fått veta att kött inte är bra, om det är för miljöns bästa eller någonting annat är svårt att bli klok på. Eftersom kött redan i dag är så dyrt att inte många har råd att äta det, varför varnas det inte för bruna och vita bönor som vi lumpen kallade kulsprutevälling? Nu råkar det vara så att vi människor av födsel och ohejdad vana släpper en fjärt allt emellanåt, det är alltså fullt möjligt att en fisskatt kan införas. Det skulle vara helt i linje med alla vansinnigheter.

Men nu har ett nytt orosmoln dykt upp på miljöhimlen, hudcancer ökar lavinartat. Människor som inte ens vistats i solen har drabbats, att soldyrkare gjort det är förståeligt. Naturligtvis börjar man fundera om inte de åtgärder som vidtagits för att rädda miljön, tagit bort ett skydd vi haft tidigare. Om så är fallet kanske vår miljö kan börja må lite bättre, men åtgärderna tar död på människorna. Tja, vad vet vi vad konsekvenserna blir, forskarna har gått efter vad de sett, men det osynliga är det ingen som vet någonting om.

Jag kan inte dra någon annan slutsats än att människan av miljöfanatiker, utsetts till försökskaniner. Kommer det att bli varmare, eller väntar en ny istid? Kommer människorna att överleva experimentet med att rädda vår miljö? Svaret på det har nog bara Moder Natur, som skött om det hela sedan urminnes tider. Varför kan hon inte få fortsätta med det?

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards