Direktlänk till inlägg 23 februari 2012

Arrogans skymmer sikten över vägen mot målet.

Av Sven-Erik Hemlin - 23 februari 2012 07:40

Det senaste halvåret har inte bara vår statsminister, utan också vår finansminister farit kors och tvärs i Europa, för att bidra till en lösning av krisen I Grekland. Ganska märkligt att vi alltid har regeringar som vet lösningar på andra länders problem, men inte vårt eget. Tydligen behövs vår expertis (eller är det vår saftiga medlemsavgift till EU), för krisländer finns det gott om ute i Europa. Det återstår alldeles säkert en massa flygturer hit och dit, på svenska skattebetalarnas bekostnad, för att få fason på ett sönderfallande Europa.

Vad som gjorts för att det ska bli bättre för invånarna i vårt land, har jag definitivt inte hört någonting om. Det verkar som om allt krut lagts på andras problem, trots att vår regering är anställd av svenska folket. Men det kostar pengar att leka med de stora pojkarna, nu tvingas Riksbanken låna pengar tack vare de åtaganden staten dragit på sig. Och jag som trott att vi hade pengar i överflöd. Man kan börja fundera över hur rikt vårt land egentligen är.

Våra ministrar uppträder som om de vill visa upp att de har stake, men har svårt att tillfredsställa någon, eftersom det går för fort. Man får inte vara för het på gröten, då är det lätt att bränna sig i tungan. Men vår socialminister (vad gör en sådan annat än jävlas med folk, förresten?) tycks inte ha lärt av den läxan. Vår skolminister försöker få ett billast grus att passera genom en tesil i en svinblink. Tiden börjar bli knapp att förändra vårt land som de styrande vill ha det, men varför försöka sig på det omöjliga?

Men vill svenska folket samma sak som vår regering? Ska man gå efter vad folk på gatan muttrar, kommer förändringarna alldeles för fort. Förändringar är någonting som rubbar cirklarna för de flesta, av den anledningen ska man vara försiktig med att ändra på invanda rutiner.

Ser man tillbaka, kom förändringarna smygande i en takt, som gjorde att människorna efter hand vande sig vid det nya. Flera av de nya förändringarna (flera av dem ogenomtänkta) som tvingats på befolkningen av den borgerliga regeringen, börjar nu visa sitt rätta ansikte. Den borgerliga regeringen har skapat ett människofientligt samhälle.

Vad samhällsexperimentet kommer att kosta i slutändan, inte bara räknat i pengar, utan också mänskligt lidande, kan vi i dag inte ens överblicka. Vad vi däremot kan gissa oss till är, att Moderaterna aldrig kommer att bli ett statsbärande parti. Det må så vara att partiet måste styras med järnhand, men befolkningen måste hanteras med silkesvantar.

Det går inte att ge en grupp morötter och andra har piskan vinande över ryggen. Skattesänkningarna som gjorts, ska ses som en som en kortsiktig lösning. Visst har det fungerat för att hålla den ekonomiska tillväxten vid liv genom konsumtion, men har dessutom bundit upp många som dragit på sig skulder som inte kan betalas under en livstid. Ja, det gäller vanliga knegare förstås, de som själva får ta smällen om någonting händer.

Vi äldre har varit med om industrisamhället som sedan övergick i det högteknologiska kunskapssamhället. Visst finns högteknologin kvar, men kunskaperna verkar det vara lite si och så med. Antagligen därför talas det mest om tjänstesamhället, folk utan utbildning kan ju i alla fall städa eller göra annat skitjobb åt de som har pengar att betala.

Ett tjänstesamhälle producerar inte någonting, det får bara pengarna att gå rundgång. Men eftersom industrijobben försvinner undan för undan, måste det till andra lösningar. I slutändan betyder det att staten måste lita till att invånarna har en inneboende kreativ kraft att själva skapa jobb.

Av den anledningen kan man förmoda att vårt i dag lite trevande samhälle som styrs av regler som är ohållbara, kommer det att ersättas med ett annat någon gång framöver.

Man kan ju fråga sig vart det hållbara samhället blev av? Som det nu är börjar sprickor uppstå lite här och var i vårt samhällssystem, och det kan knappast anses vara hållbart. För att hålla ihop ett land, måste alla känna att de är en del av samhället. Men sprickorna växer snabbt och har nu skapat klyftor mellan olika grupper i vårt samhälle. Det blir ett tufft jobb för kommande generationer att lappa ihop det hela igen.

Dagens barnfattigdom och höga ungdomsarbetslöshet borde vara en väckarklocka för alla politiker. Jag har svårt att se dessa ungdomar som vårt lands framtid, de känner ingen samhörighet med det samhälle vi nu har. Och jag kan förstå dem, om de på ett eller annat sätt ger tillbaka, men inte på det sätt dagens politiker tror. De kommer i alla fall inte att vända andra kinden till om de får en snyting av myndigheterna.

Nog om det och över till fjantande med Grekland. Eftersom alla höjdare i regeringar ute i Europa (inom EU också för den delen)nu anser sig kunna andas ut – efter att tro sig löst Greklands problem – skulle det vara trevligt om de ägnade sig åt de egna länderna. Inte minst då de så kallade folkvalda i vårt land, där problemen växt enbart under tiden de ägnat sig åt andra länders problem.

Hittade av en tillfällighet det jag skrivit ner någon gång och det lyder: Det behövs övning att rensa undan onödigheter, göra upp med egenvanor, behov och fördomar för att få friare sikt över vägen och målet.

En träffsäkrare beskrivning av hur dagens Moderater fungerar är svårt att komma på. De har ingen som helst förståelse eller empati för alla de som av skilda anledningar lever i fattigdom, blivit arbetslösa eller sjuka. Dessutom har de inte rutin och erfarenhet av att leda ett land. Det kommer dessutom ganska snart att visa sig, att visionerna inte stämmer överens med verkligheten.

De ledande inom Moderaterna har flera gånger visat att när kunskaperna brister, är det lätt att ta till arrogans och brösttoner för att fjärma sig mot kritiken. Att det skymmer sikten mot målet, begriper nog var och en.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards