Direktlänk till inlägg 28 april 2019

Brandfarliga politiker

Av Sven-Erik Hemlin - 28 april 2019 19:56


Våren har fört med sig att Sverige brinner igen lite här och var. Kanske är det bara början på en period då svårsläckta bränder blossar upp. Hursomhelst har en myt klätts av igen, att det inte brinner två gånger på samma ställe. Ja, samma ställe är det ju inte, det är nya områden som drabbas men samma land. För myndigheten som skall hålla i trådarna uppstår nya problem med trovärdigheten. Samma sak gäller de politiska makthavarna.


Vad som kommer i dagen när bränder blossar upp lite varstans är hur mycket pengar som försvinner på saker invånarna inte betalar skatt för. Eller omfördelning som politiker har som favorituttryck när pengar tagits där de funnits och lagts där de fattats. Fundamentet för invånarnas villighet at t betala skatt är ett väl fungerande samhälle, men pengarna slösas bort på reformer som går ut på att köpa partisympatisörer.


Hela vårt politiskt styrda samhälle är korrumperat eftersom vårt styrelsesätt går ut på att skydda makten och därmed också de som ser till att makten behålls. Det är inte invånarnas väl och ve som sätts i första rummet, det är det politiska spelet om makten. Vad som nu sker är att invånarna blivit kritiska i bedömningen av vad välbetalda politiker egentligen gjort och kan göra för dem. Nästa steg kan bli ännu mer förnedrande för de som tagit på sig rollen som politisk företrädare.


I och med bränder blottas vårt lands svaghet när det gäller den beredskap som  finns. Vi kan inte lita på att andra länder skall komma hit och flygbomba. De miljoner egna plan skulle kosta behövs ironiskt nog till jobbskatteavdraget och alla de människor som kommit till vårt land av skilda anledningar. Vi har ju dessutom till och med politiker som avslöjats med att fiffla och de är antagligen inte ensamma. Många bäckar små blir till stor å, brukar man säga.


Redan när flyktingströmmen vällde in i landet fanns små notiser om hur mycket pengar det kostat att komma till vårt land. Inga småsummor precis så redan då kunde man med säkerhet säga att de fattiga och mest behövande var de som blev kvar i krisområdena. En stor del av de som kommit hit kan anses vara ekonomiska flyktingar, om man ser till antalet nya bilar de färdas i rör det sig inte om små summor de haft med sig. Är även dessa bevisligen välbeställda flyktingar berättigade till stöd med statliga eller kommunala pengar?


Det kan aldrig bortförklaras att ganska många av de våldtäkter som blivit allt vanligare och den ökade brottsligheten har ett samband med de människor av olika nationaliteter som kommit till vårt land. De gamla partiernas oförmåga att inse vad de ställt till med genom sitt aningslösa agerande, kommer så småningom att leda till hårda tag. Har de verkligen kurage nog att göra vad som måste göras?


Enbart de senaste två åren har världen förändrats till stor del tack vare en enda man, nämligen Donald Trump. Han har stor del i att människorna inte längre litar på de samhällssystem som funnits under alla år. God hjälp har han haft av den högteknologiska utvecklingen där missledande information blivit vardagsmat. Trump ifrågasätter allt utom sig själv men ser man tillbaka på historien kommer han att falla inom en snar framtid.


På väg att ta över det stora landet i väster finns en hel hög med unga kvinnor som kan använda de sociala medlen bättre än Trump. Vårt land har samma problem, de politiker vi har är inte kompetenta att kunna anpassa vårt samhälle till den högteknologi vi kommer att tvingas leva med. Vad som saknas i vårt land är att de unga högutbildade inte ser politiken som lockande, de vet att de skulle bli motarbetade om de skulle göra det.


Att vi ser slutet på konsumtionshysterin har många ekonomer upptäckt, men hur det skall bemötas går åsikterna isär. En sak tycks de ändå vara enhetliga om, att det måste ske en omfördelning av befintliga pengar. I takt med att jobb försvinner när de smarta maskinerna av kostnadsskäl börjar användas av företagen i större utsträckning än i dag, kommer antalet fattiga att öka oroväckande. Det i sin tur kommer då också att drabba de i dag rika, vilket till och med en femteklassare kan räkna ut.


Det är de unga som insett att de blir de som kommer att tvingas förändra hela vårt styrelsesätt och samhällssystem. Knappast genom att bli politiskt aktiv utan genom grupper av likatänkande. I en värld då pengar styr det mesta är politiska företrädare de absolut sämsta att leda och fördela de gemensamma medlen. Det måste helt enkelt bli så att varje viktig verksamhet tilldelas pengar för att täcka behovet, vad som blir över är också vad politiska företrädare och administrationen får kosta.


Det skall inte finnas någon "anställningstrygghet" för den som känner för att aktivt verka inom politiken. Tvärtom skall det vara ett fritt val att inte ha någon trygghet utan personerna själva måste se till att ha någonting att falla tillbaka på när deras uppdrag tar slut. I många fall är en mandatperiod för lång, man måste därför se till att de väljs in med två års mellanrum. Det utesluter de som den långa vägen av rövslickande kan få välbetalda förtroendeuppdrag genom lång lojal trogen tjänst. Sådana personer är landets stora kostnadsproblem, inte de som av skilda skäl tvingas leva på bidrag.


De flesta politiker är fullt friska arbetsföra personer men vad de sysslar med är inte ett arbete, utan en hobby som av någon anledning blivit en form av "yrke". Detta visar hur vårt land med förutsättning att blomstra kunnat bli som det blivit. Man brukar säga ha bocken som trädgårdsmästare, men vi har haft personer som brunnit för att förändra och därmed lämnat efter rykande ruiner. Nuvarande politiker är precis lika brandfarliga.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards