Alla inlägg den 19 september 2011

Av Sven-Erik Hemlin - 19 september 2011 08:21

Det är dags att inse att åldern börjar ta ut sin rätt. Efter att ha skottat och kärrat jord i två dagar, värker muskler jag inte hade en aning om att jag hade. Och allt bara för att grävlingar fått för sig, att vår tomt är deras matbord. Spår i dag på morgonen visade rejäla avtryck av kloförsedda labbar i den utkörda jorden, men mer var det inte. Inte för att jag missunnar grävlingar mat, men de kan gott leta på andra ställen.

   För att undantränga det trista arbetet, fick tankarna löpa fritt. Osökt kom det över mig det jag läst, att Försäkringskassan ska få mera pengar. Tja, det blir väl bara småsmulor som delas ut, en stor del av pengarna går antagligen åt till administration. Förhoppningsvis gäller inte det bostadsbidraget, som ska höjas för de fattiga yngre. Men de gamla fattiga då, ska de långsamt svältas ihjäl?

   Nu tror jag inte att åtgärderna kommer att kunna putsa bort den negativa bild många unga har av den borgerliga regeringen. Efter alla piskrapp istället för morötter, är det ingen som tror att empati för de svaga grupperna ligger bakom besluten. Regeringen har tyvärr fått ett rykte om sig som skapare av ett människofientligt samhälle, där ekonomin satts i första rummet.

   En borgerlig regering har inte klarat av att sitta kvar mer än två mandatperioder under min levnadstid. Utan att ha en kristallkula till hjälp, kan jag tämligen säkert säga, att de borgerliga inte kommer att vinna nästa val. Alldeles för många människor har kommit i kläm på grund av den förda politiken.

   Man vet vad man har, men inte vad man får, levde socialdemokratin länge på. I vår moderna tid måste man istället tänka, kommer vi att ha kvar det vi har nu. Risken finns att bostadsbubblan spricker, vilket sätter igång en kedjereaktion, som kan liknas vid en präriebrand. Vad som blir kvar är ruinerna av det vi en gång byggt upp.

   Vår finansminister såg bister ut efter mötet i Polen och man kan förstå honom. Risken är överhängande att de länder som inte har euro, inte får en chans att göra sig hörda när det börjar hetta till. Det stora slagsmålet kommer att bryta ut, när Grekland helt enkelt skiter i EU och försöker gå sin egen väg. Om det händer, vet ingen vad som kommer att hända i Italien och Spanien, utöver att Tyskland och Frankrike kommer att hamna i skottgluggen.

   Det är bäddat för ett bråk som kan sänka hela EU och det skulle i och för sig inte vara någon katastrof. Ser man tillbaka på vad EU uträttat, är det sannerligen ingenting att skryta över. Faktum är att EU ställt till det för många länder, inte minst för vårt land. EU har i många år varit ett självspelande piano, men nu gnisslar det betänkligt i maskineriet.

   Vad vi kan vänta oss är att de länder som varit försiktiga och hållit sig inom ramarna, nu kommer att resonera som så, att var och en sig själv närmast. För vår regering gäller att göra samma sak som Finland, slå näven i bordet. Passar inte galoscherna är det bara att kliva ur dom.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards