Alla inlägg den 16 september 2011

Av Sven-Erik Hemlin - 16 september 2011 07:31

Finns det någonting positivt i det som nu händer? Tja, ett stort antal människor har säkert lärt sig, att aktier inte är en säker placering. Dessutom verkar det som om människorna börjar hålla i de surt förvärvade pengarna, de kan behövas längre fram. Det är någonting som definitivt inte är positivt för staten, det kommer att påverka den ekonomiska tillväxten.

   För den som tänker tillbaka, började det hela med miljötänkandet. Allting rullade på och ingen såg någon ände på den ekonomiska tillväxten. Den enklaste politiska lösningen blev att göra koldioxiden till den största miljöboven. Att det kunde slå undan fötterna på bilindustrin var det knappast någon som ägnade en tanke. Men är det verkligen miljöföroreningen som orsakat den globala uppvärmningen?

   Minns att jag på sjuttiotalet läste om en forskare som varnade för att solen gav ifrån sig allt mer värme. Kanske är samma sak på väg att hända som under medeltiden, då Arktiska isarna smälte av någon anledning. Kanske just på grund av att solen gav ifrån sig mer värme.

   Jag kan bara gissa mig till att i takt med att vi bekämpat luftföroreningarna, har vi också tagit bort ett skydd mot solen. Den enklaste lösningen hade ju varit att regnskogar skyddats och att fler lövträd som tar åt sig koldioxid planterats runt om i vår värld. Men den lösningen hade inte varit politiskt korrekt, förstås.

   Vad kommer nu att hända med de satsningar på miljön som det funnits pengar till tidigare? Ett utmärkt exempel är Ryssland, som inte offrar några pengar på miljön, trots att miljön är ett bland de smutsigaste i världen. Miljön har helt enkelt inte prioriterats i detta stora land, det kostar pengar som behövs till annat.

   Samma sak kommer att hända i de länder som nu står på ruinens brant, alla tillgängliga pengar kommer att behövas, för att få dessa länder på fötter. Om ett land som vårt kommer att fortsätta satsa pengar på att rädda vår miljö, blir det som att torka bort en flugskit från fönstret.

   Det är på tiden att människorna sätts i första rummet, för att de ska kunna leva ett drägligt liv. Glöm miljön och låt den sköta sig själv, som den gjort under miljontals år. Om det är meningen att utrotningshotade rovdjur ska finnas kvar, kommer de att göra det utan inblandning av människan. Varje försök att rädda någonting, drabbar istället människan på ena eller andra sättet. Förändringar kommer människan alltid att få leva med, det är anpassningen till det nya som är den svåra biten.

   Eftersom vi har haft grävlingbesök vid sommarstugan under tiden vi varit borta, kommer helgen att gå åt till att skotta ut ett lass jord. Det enda positiva med grävlingarnas framfart är, att jag slipper använda en jordfräs. I ärlighetens namn var det dags att fräscha upp gräsmattan, det började växa mer mossa än gräs. Om andan faller på, skriver jag kanske någonting igen på måndag.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards