Direktlänk till inlägg 5 maj 2010

Vänsteralliansens vallöften, kommer att få smuggling och svartjobben att blomstra.

Av Sven-Erik Hemlin - 5 maj 2010 05:28


Jag har läst och lyssnat på vad de rödgröna vill göra om de kommer till makten och om det är deras vallöfte, vet väl katten om de kan bidra till att vänsteralliansen vinner valet. Politiker är välbetalda, men de kan inte bara titta i sina egna plånböcker när de kommer med förslag om fördyringar. Man får en känsla av att en tusenlapp hit eller dit inte gör någon skillnad för deras del, men för en stor del av befolkningen, kan det betyda om de har mat på bordet eller inte.

   Elräkningarna som växt katastrofartat för många i vinter, visar att det behövs så lite, för att de som lever på marginalen inte får pengarna att räcka till. Höjd drivmedelsskatt kommer att slå hårt mot många, inte minst mot barnfamiljer. Barn ska skjutsas till dagis och fritidsaktiviteter, för många kan det betyda att barnen kommer i kläm.

   Men det finns andra negativa saker dyrare bränsle för med sig, inte minst för den upplevelseindustri många politiker satt sitt hopp till när det gäller nya jobb. Vad kommer att hända med alla köpcentrum som ligger en bra bit utanför städerna runt om i landet? Förhoppningsvis leder ökade drivmedelskostnader att livsmedelsbutiker växer upp i de centrala delarna, att handlarna tvingas komma till kunderna och inte tvärtom.

   Det som påtalas av miljömedvetna politiker idag, borde de tänkt på för länge sen, nämligen att ett fungerande samhälle kräver närservice. Landstingen har gjort samma misstag, patienter tvingas åka många mil för att få hjälp med sina krämpor. Politiker borde alltså vara de sista, som prackar på invånarna ett mer miljövänligt sätt att leva.

   Tittar man närmare på vad de nya skatterna ska användas till om de rödgröna kommer till makten, inser man att de inte kommer invånarna tillgodo. Tvärtom kan vi vänta oss en tillbakagång mot hur vi hade det på femtiotalet. Om den rödgröna alliansen resonerar som så att ju mer som kan plockas av invånarna i form av skatter, desto mindre kommer miljöförstöringen att bli, har de alldeles rätt. Fördyras det som anses nödvändigt, kommer inte folk att ha råd med att leva som de vant sig vid.

   Man kan inte annat än skratta åt förslaget att höja skatten på sprit och tobak, smugglare i vår omvärld gnuggar händerna, det finns multum att tjäna på det förslaget. Men de som lever på att sälja tobaksvaror, ser ytterligare en förtjänst försvinna. Förslaget är naturligtvis tänkt att ge klirr i statskassan, inte att få folk att sluta supa. Till och med politiker har insett att det inte går att jäklas med beroende människor, på samma sätt som med att förbjuda rökning på arbetsplatser och offentliga platser.

   Tänk om någon får folket med sig och driver igenom att förbjuda att politiker att fördela invånarnas skattepengar ... Vad som händer i valtider är ju att de lovar sätta sprätt på skattepengarna som om de plockat fram dem ur egen ficka. I själva verket är de pengar de har på bankkontot eller i fickan, skattebetalarnas pengar. Visst är det helt uppåt väggarna. 

   Nog kommer det att kännas lite kymigt för de politiker som inför valet lovar guld och gröna skogar, när de en dag ser att allt de lyckats åstadkomma, blivit att hjälpa den svarta marknaden.

   Och att alla fått det lite sämre förstås, men det beror på den ideologi som sen 1889 klart och tydligt visat, att Inga träd får växa till himlen i vårt land. 

   Jag vet inte om det här blir det sista blogg jag skriver, men för ett bra tag framöver i alla fall. Tänker istället koncentrera mig på den berättelse som gnagt en längre tid. Blir den läsbar, kommer jag att lägga ut den på nätet för den som kan vara intresserad.

   Ha det bra och njut av den sommar som ligger framför oss.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards