Direktlänk till inlägg 25 mars 2013

Det behövs en rationaliseringsexpert för att få fason på vårt land.

Av Sven-Erik Hemlin - 25 mars 2013 06:50

Har man för mycket om och kring sig, blir det inte mycket tid över till att sätta sig vid datorn. Egentligen borde jag som pensionär ha all tid i världen, men det är bara i teorin, verkligheten är att tiden inte alls räcker till. Men så är det ju numera i vår moderna galna värld.

Mycket av människornas ändrade syn på vårt samhälle, beror på att verkligheten inte stämmer överens med, vad de politiska företrädarna säger. De tjatar ständigt att vi måste jobba mera för att bevara vår välfärd, sämre morot kan de inte komma med. Med skola, vård och omsorg i kris, samt en sjukförsäkring och a-kassa inte värd namnet, har den långsiktiga tryggheten ryckts undan. Dessutom är det en skam, att människor som jobbat hela livet, ska behöva oroa sig för om de efter pensioneringen, kommer att ha tillräckligt att leva av.

Att det inte finns pengar till det folk betalar skatter för att få, har blivit allt vanligare i Europa, men även på andra ställen. Kanske är Europa en världsdel på dekis, det verkar så i alla fall. Just nu är Cypern på tapeten, den senaste i raden av krisländer. Precis som i de andra krisländerna, ställer sig Cyprioterna frågan vart alla pengar tagit vägen. Någonstans finns de, men inte i statens och bankernas kassor. De offentliga verksamheterna utpekas som bovarna i dramat, pensioner, sjukvården och skolan kostar mer pengar, än vad som finns. Ganska märkligt, eftersom det är vad skatterna är till för.

Det som händer i krisländerna, liknar det som händer i vårt land. Även här måste vi ställas oss frågan vad det beror på, att inte skattepengarna räcker till. Till stor del beror det på vårt trygghetssystem, som under många år levt hand i mun. Det finns ingen buffert om vårt land skulle råka hamna i en djup ekonomisk kris. Av den anledningen måste alla som kan jobba ut i arbete och helst jobba så länge det bara går. Är det ingen som tänker på att vi tagit ut framtiden i förskott?

Det i snabb takt växande problemet med att nya friska pengar måste in i systemet varje år, skakas om rejält i takt med att jobb försvinner. Det finns inte jobb till alla och kommer heller aldrig att finnas. Med den vetskapen måste man förbereda sig för ett helt annat samhälle.

Jag fattar inte vitsen med socialbidrag, det blir betydligt dyrare, än om den behövande får en garantilön av staten. Utsatta människor skulle slippa förnedringen att uppsöka socialen och all den administration som ligger bakom socialbidragen skulle sparas in. Det är enorma summor som går åt enbart till administration.

Jag blir minst sagt full i skratt när jag hör politiker säga att de vänder på alla stenar. Vad de letar efter är lösningar på problem som ploppar upp titt som tätt. Det enda som händer är att allt fler får lön för att jaga kostnader, en någorlunda räknekunnig inser att det är alldeles åt helsike. Att politiker inte är räknekunniga, är väl ganska uppenbart.

Har inte hört talas om att någon oberoende rationaliseringsexpert fått titta närmare på, vad som kan tas bort inom vår byråkrati. En sådan är säkert invånarna villiga att betala för, till och med genom en insamling. Det skulle verkligen vara ett bevis på att vi har en demokrati och att folkviljan är starkare än de politiska makthavarna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards