Direktlänk till inlägg 12 mars 2012

Vad en majoritet av folket vill, så ska det vara.

Av Sven-Erik Hemlin - 12 mars 2012 06:56

Miljö- och naturfanatiker har jag svårt att begripa mig på. De vill lägga ner alla kärnkraftverk, men inte de kraftverk som eldas med kol, olja, eller gas. När det gäller kärnkraften är det lätt att sprida skräck hos människor, men det är faktiskt fler människor som dör genom olyckor i trafiken.

Vill man försöka undvika faror, bör man inte bo i storstäder. Att det dessutom är storstäderna som är de stora miljöbovarna, borde de läggas ner. Nåja, faror lurar i glesbygder också för den delen, men där lurar andra faror. Hur man än ser på de faror av olika slag som kan drabba oss, är det rena rama lotteriet, om vi ska klara livhanken eller inte i vår moderna värld.

Att kärnkraftmotstånd och ett miljötänkande kostat enormt med pengar, talas det tyst om. Något synbart resultat är svårt att se, men de negativa sidorna börjar framträda allt tydligare. Jag vill påstå att miljö- och naturfanatiker, har kostat har kostat svenska folket alldeles för mycket av bristvaran pengar. Det är ju snart miljöskatter på allt vi köper och pengarna tycks bara gå upp i rök.

Om man ska tro alla debattinlägg som skrivits om att rädda utrotningshotade djur, inte minst då vargen, kan man tro att de ansvariga, påhejade av naturfanatiker, är ute efter att utrota människan, eller i alla fall glesbygdsbefolkningen. I dagens läge får den som föder upp tamboskap i de varg- och björnrikaste områdena skylla sig själva. Någon empati för de rivna tamdjuren finns inte, de räknas bara i pengar som måste utbetalas som skadestånd.  Är verkligen våra skatter till för sådant vansinne?

Alternativet till kärnkraften anser fanatikerna att sol och vind ska vara. Jag börjar tro att förespråkarna läst för många sagor som slutar lyckligt. Ingen kan säga hur vår natur kommer att påverkas, om vi får en massa vindsnurror överallt. Däremot vet vi att det kommer att gå åt en massa rovfåglar.

Hur det dova surrande ljudet kommer att påverka människorna i ”snurrornas” närhet, finns det inga vetenskapliga bevis för än så länge. Områden runt ”snurrorna” bör därför omfattas av samma skyddsregler som gäller på arbetsplatser. Kanske forskare en dag kommer fram till att alla måste ha öronskydd, för att undvika framtida hörselskador. Att det kan rubba balansen i naturen, den risken anses vara värd att ta.

Att ta vara på solenergin i vårt solfattiga land, är inte lika lätt som det låter. Av den anledningen framförs inte det så ofta. Däremot framförs ofta att vi kan använda biobränsle. Visst har vi mycket skogar i landet, men så mycket har vi inte. Dessutom avverkar våra stora skogsindustrier i en takt som aldrig förr, det ger i alla fall arbete och inkomster till landet.

Börjar man granska miljö- och naturfanatikerna argument, inser man att de inte håller. Visst visade det som hände i Harrisburg, Tjernobyl och nu senast i Japan att olyckor kan hända, men i det sistnämnda fallet, var det ju en naturkatastrof som var orsaken. Den lärdom alla borde ha tagit av det är, att kärnkraftverk måste placeras på ett säkert ställe.

Jag är varken för eller emot kärnkraft, den behövs och kommer så att göra ännu mer i framtiden. Det är ju så enkelt att hela vårt samhälle är beroende av el, att välja bort elen betyder att vårt sätt att leva, drastiskt kommer att förändras.

Egentligen är det ju bara att välja hur vi vill ha det. Ska vi gå tillbaka till häst och vagn, samt elda med kol, koks, eller ved? Adjöss med datorer, bredband och alla hushållsprylar som är eldrivna. En av fördelarna jag kan se med det är, att staten får svårare att hålla koll på invånarna. Dessutom skulle det behövas en massa folk som för hand eller på en icke eldriven skrivmaskin skriva allt det som datorerna spottar ut i svindlande fart.

Om man tänker på hur många jobb som försvann i samband med datoriseringen av landet, skulle de flesta i dag arbetslösa behövas. Posten skulle jubla, det är inte många som skickar brev med posten numera. I och för sig skulle alltså miljö- och naturfanatikerna kunna göra landet en tjänst, men knappast invånarna. Därför tvivlar jag på att folk i gemen skulle gilla det, snarare skulle det bli en häxjakt på de som ställt till med eländet.

Hursomhelst är frågan om kärnkraftens vara eller inte, helt fel ställd. Istället borde frågan ställas hur människorna vill ha det, bekvämt som nu med betydligt billigare el som är renare för miljön, eller leva under enklare förhållanden. Svaret skull då vara givet. Ute bland folket i vårt land, är knappast miljö- och naturfanatiker i majoritet och kommer så heller aldrig att bli. Därför ska hur en majoritet av folket vill ha det, också följas. Tänk om det kunde vara så också.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards