Alla inlägg den 20 mars 2012

Av Sven-Erik Hemlin - 20 mars 2012 07:18

Fick några minuter över och fick för mig att prova om jag fortfarande är allergisk mot datorn. Troligtvis är jag det, därför får det här ses som en tillfällighet. Men jag retade upp mig för några dagar sedan och det har varit svårt att bara radera ut ur minnet. 

Råkade nämligen på teve se från Moderaternas möte, eller vad det var. Av någon anledning kom jag att tänka på Maranatas tältmöten en gång för länge sedan. Ta till er vårt budskap och paradiset väntar. Ja, egentligen var det inget budskap om förbättringar för landets invånare, bara att vårt land är på rätt väg och om bara alla tar sitt ansvar och jobbar till dess de stupar.

Men det värsta var ändå skrytet om hur duktiga de är, inte minst då vår finansminister. Eget beröm luktar illa!

Det låter så enkelt, det gäller ju bara att nya jobb växer fram och att folk som är sjuka inser, att de inte alls är för sjuka att arbeta. Men som vanligt har de politiska ledarna glömt bort att fråga folket, hur de vill ha det. Med hjälp av Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, har den förda politiken drabbat så många människor, att även de som inte drabbats börjar bli förbannade.

Det sviktande stödet för Moderaterna beror på att svenska folket inte begriper att vi är bäst i klassen. De andra länderna vet inte vad de håller på med när det gäller ekonomi. Visst beror kriserna ute i Europa på misskött ekonomi, eller snarare, att kostnaderna för de offentliga verksamheterna skenat iväg. Men vår regering tycks bara se grandet i andra länders ögon och inte bjälken i sitt eget. Att svenska folket måste slava mera för att hålla det hela igång, beror på de alldeles för höga kostnader som måste bäras, för att ha förtroendevalda som ska kunna hålla i allting.

Människor runt om i vårt land har blivit medvetna om, att de får jobba och slita för att en alldeles för stor grupp, ska kunna sitta och besluta om hur landets övriga invånare ska leva. Allting är inte längre politik som det brukar sägas, i dag handlar allting om pengar. När vi kommit så långt, är det dags att titta närmare på vilka kostnader det kan sparas in på.

Att högmod går före fall har sossarna fått lära sig, nu är det Moderaterna som drabbas. Kanske är det Jantelagen, i den sägs att inga träd får tillåtas växa till himmelen. I den oskrivna lagen finns också någonting som säger: Du ska inte tro att du är nånting. Underskatta aldrig Jantelagen, det är bland det första politiker borde lära sig.

Man får en känsla av att den moderata ledningen drabbats av handlingsförlamning, efter att det visat sig att man inte kan köra över invånarna. För det är precis vad regeringen gjort i sina försök att rätta till det som varit fel i vårt samhällssystem. Men börjar man ändra på saker och ting, uppstår nya och i många fall ännu större problem.

Staten är till för folket, inte tvärtom, det är väl på den punkten vårt politiska etablissemang hamnat helt fel. Utgår man från folkets behov och inte sin egen maktställning att genomdriva egna beslut, blir det plötsligt mycket svårare att vara beslutsfattare. Om man dessutom tar bort den trygghet många politiker på något underligt sätt tillskansat sig, skulle det bli ännu svårare.

Hungriga vargar jagar bäst, lyder ett gammalt talesätt. Många av våra riksdagsledamöter, kommunal- och landstingsråd är alldeles för mätta för att kunna jaga. 

När jag nästa gång kommer att skriver någonting, har jag inte en aning om.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards