Alla inlägg den 6 mars 2012

Av Sven-Erik Hemlin - 6 mars 2012 07:59

Det slår lock i öronen och näsan rinner som en yster vårbäck. Det blir inte bättre när jag ligger i sängen, därför sitter jag nu framför datorn med en bunt pappersnäsdukar bredvid. Hamnar en massa tok på skärmen, får jag väl skylla på att fingrarna halkat i snoret på tangenterna.

Nåja, nog om det. Visserligen sitter jag bara på åskådarplats när det gäller hur vårt lands sköts, men jag betalar för att sitta där. Det jag ser är dumheter i världsklass och det verkar vara vad våra makthavare strävar efter, att ligga i spets. Jag tror det beror på lillebrorskomplex, vi är ju trots allt bara en flugskit på kartan.

Under tiden de högsta hönsen irrat runt i Europa på krismöten, håller övriga ministrar på med att lappa och laga det som skulle bli så bra, men visade sig vara ogenomtänkt. Tyvärr räcker det inte med att försöka få det rätt, det är lika bra att skrota de reformer som skulle spara pengar åt invånarna. Vi är ett rikt land så pengar är inte det största bekymret, om man ska tro de som styr landet.

Vad är då problemet? Det största och övergripande är väl att vi är på väg att få ett samhälle ingen vill ha. Det är ju inte trevligt när människor klappar ihop på grund av stress eller andra orsaker, dessutom bantades psykiatrin, den behövs inte i ett så högt stående land. Att det vimlar av förtvivlade människor som inte kan få hjälp med psykiska problem, orsakade av ett samhälle som inte tar hänsyn till människan, går det inte bara att tysta ner.

De som sett till att det blivit så anser sig vara företrädare för sina väljare, det tror inte jag. Många som röstade på det borgerliga blocket, visade sitt missnöje mot inte minst sossarna. När nu missnöjet vänt sig mot den borgerliga regeringen, återhämtar sig sossarna, utan att ha någonting att komma med några geniala förslag om hur vi ska få det bättre.

Jag vill minnas att Vänstern fortfarande hette VPK, som Hermansson röt till och sa: Nån jävla ordning måste det väl ändå vara i partiet. Nu måste vi ryta till och säga: Nån jävla ordning måste det väl ändå vara i landet. De som är utsedda att föra väljarnas talan, måste sluta hitta på det ena tokeriet efter det andra. Vår land är ingen experimentverkstad där olika politiska ideologier kan testas, de politiska företrädarna ska förvalta skattepengarna på bästa sätt. Bästa sättet är att invånarna ges det de betalar för att få utfört.

Trots alla orosmoln får vi alltid beskedet: Det är lugnt. Kina håller på att göra i byxan därför att BNP kommer att hamna strax över sju procent. Vad det visar begriper nog det flesta, det börjar kärva till sig ute i världen och då går det inte att sälja varor som förr. Det enda som inte haft någon minskning i försäljningen är väl vapen och på det tjänar både Kina och Ryssland multum. Klart att de inte vill stoppa det som händer i Syrien, där finns avsättning för det andra länder inte köper.

Men precis som de flesta politiska besluten är det kortsiktigt tänkt, för varje död försvinner en konsument. Hur fattig än de människorna varit, har de varit tvungen att köpa det nödvändigaste för att överleva. Men det behöver inte vara så drastiskt som i Syrien för att den globala ekonomin ska påverkas, det räcker med att tusentals varje vecka förlorar jobben i Grekland och Spanien med flera länder som tagit ut framtiden i förskott.

Det är väl dit vi kommit nu, att människor runt om i världen tagit ut framtiden (ja, framtida löner, kan man väl säga) i förskott. Kreditgränsen är nådd, pengarna måste jobbas ihop istället för att låna. Jag har svårt att se att inte konsumtionen påverkas.

Världen över har luftslott byggts, nu börjar luften pysa ur. 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards