Direktlänk till inlägg 9 mars 2012

Varför har tidningarna blivit så tråkiga.

Av Sven-Erik Hemlin - 9 mars 2012 06:33

Med stora rubriker på löpsedlarna kunde man läsa att Filippa och Fredrik ska skiljas. Det är inte klokt vad trycksvärta det ödslas med på skitsaker. Skilsmässor i riksdagshuset är ju inte ovanligt precis, det har förekommit under alla år.

Men i övrigt har tidningarna ingenting att komma med, inte undra på att papperstidningen väljs bort av allt flera. På grund av att nästan alla sätter en lapp på dörren att de inte vill ha reklam, tvingas företagen annonsera i tidningarna. Eftersom reklamen i tidningarna i dag är dominerande, betyder det att tidningsköparna får betala, för att läsa den reklam som annars varit gratis i brevlådan.

Många jag pratat med har sagt upp tidningen, de viktigaste nyheterna går att läsa på textteve. Dessutom är dessa nyheter någorlunda färska, i dagstidningarna är de inte längre någon nyhet. Man kan förstå att tidningsägare gnuggar geniknölarna för att komma på hur de ska kunna överleva.

De flesta unga bryr sig inte om att läsa tidningar, det som intresserar dem finns att plocka ner i mobilen, eller i ”plattan”. För många äldre är tidningen en vana, men även från dem hörs klagomål, inte minst för att dagstidningarna blivit alldeles för dyra att prenumerera på. Många pensionärer har helt enkelt inte råd med en dagstidning.

Någonting man hör från personer som haft sin tidning sedan de kom upp i vuxen ålder är, att de inte har något läsvärde. En jag känner blev så förbaskad på våra sammanslagna lokaltidningars gemensam sportbilaga, att han sa upp tidningen. Det ska vara en sportdel, men är ju för fan nästan bara en mass atrams och ridsport, sa han. Tydligen finns det många läsare som är intresserade av ridsport, men det gör de som inte är det förbaskade.

Trots att vi bor centralt, kommer inte söndagstidningen förrän efter klockan åtta. Det retar inte längre upp mig, den kan utan saknad låta bli att tryckas, dessutom skulle det bli billigare för prenumeranterna.

De tidningar man förr kallade kvällstidningar, finns nu att köpa när affärerna öppnar, Nu för tiden är det mest skvaller som skrivs och det har ju en ganska stor publik i vårt land. Men de braskande rubriker stämmer inte med det som skrivs i tidningen, det gör många känner sig lurade. Följden blir att folk tröttnar och upplagan sjunker.

Om papperstidningen ska kunna överleva, visst måste den locka till läsning. Precis som politiker borde tala med folk om hur de vill ha det, borde tidningarna göra det också. För det som är en nyhet ena dagen, är glömt dagen efter för det mesta. En gång i tiden köptes tidningar för att läsa de finurliga kåserier som fick folk att småle, numera är det ingen som drar på munnen när de läser tidningen.

Varför har tidningarna blivit så tråkiga? Och varför ska vi betala för alla dessa annonser? Metro finansieras med annonser och delas ut gratis. Kanske enda sättet att papperstidningen ska kunna överleva.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards