Alla inlägg den 11 februari 2011

Av Sven-Erik Hemlin - 11 februari 2011 08:28

Allt fler börjar tvivla på EU och det med all rätt. Många av de bidrag som florerar inom EU, inte minst jordbruksstödet, har anpassats efter de stora medlemsländernas krav. Varningar om att det skulle innebära problem för våra svenska bönder (som tvingas leva efter ”hemkokta” regler) har inte alls tagits på allvar. Kanske en vändning under galgen skulle vara på sin plats, när den mördande konkurrensen från andra länder är på väg att slå ut inte bara våra mjölkbönder, utan också svinuppfödarna.

   Vad hjälper det djuren om vi har regler om att de ska behandlas bättre än människor, när andra länder fullständigt skiter i hur de har det. Var finns djurrättsaktivisterna i andra länder, som ser till att alla djuruppfödare tvingas leva efter samma villkor? I vårt land håller djuraktivisterna på att ta död på alla former av djuruppfödning, nog borde i så fall samma sak hända i andra länder. Följderna av aktivisternas laglösa handlande, förbättrar inte vare sig för djur eller människor, men så långt tänker de inte..

   Naturligtvis spetsar jag till det hela genom ovanstående, men vår värld blir inte bättre genom aktivister som tar lagen i egna händer. Det sorgliga för vår del är att andra länders regeringar, tycks se mera till invånarnas bästa. Därför fortsätter de att förse folket med de varor och mat de vill ha, genom att måna om sina bönder. Följden av vårt lands handlande blir att vi håller bönder vid liv i andra länder och tar (bildligt talat) död på våra egna.

   Med alla vansinnigheter som förekommer i vårt land (välsignat av ledande makthavande politiker), måste man fundera över hur det ska gå framöver. Att skapa jobb med ena handen och ta bort med den andra, är det vad nuvarande politiken går ut på? Hur många jobb som är förknippade med vårt jordbruk, går nog inte ens att överblicka. Men om jordbruken försvinner, kommer vi säkert att ha statistik som visar det, även om det då är för sent.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards