Direktlänk till inlägg 7 december 2012

Nu är det förkylt.

Av Sven-Erik Hemlin - 7 december 2012 07:14

Man har hört många med resignation i rösten säga: Vädret kan man inte göra någonting åt. Visst är det så, vi kan inte påverka vädret på något sätt, ändå satsas det enorma summor på att göra just det. Vad vet egentligen forskarna om vad som händer, om koldioxid och växthusgaser reduceras kraftigt? Hur kommer växtligheten på jorden att påverkas?

Det finns många frågor beträffande det experiment som pågår för att rädda vår miljö, frågor som förhoppningsvis så småningom kommer att besvaras. Kanske får vi inom de närmaste tio åren, en indikation om vi är på rätt eller fel väg. Om vi är på väg att förgöra vår värld istället för att rädda den, finns förhoppningsvis en möjlighet att rätta till det hela.

Man har sett alldeles för många gånger hur det kan gå när människan ska försöka rädda någonting. Jag minns när sälarna skulle räddas i Bottenhavet, det lyckades långt över förväntan. Men hade någon räknat med att det skulle drabba yrkesfiskarna, att de istället skulle bli de som hotas av utrotning?

Antagligen är det meningen att det ska inträffa en katastrof som kommer att förgöra jorden och att det blir människors dumhet som klarar av det, finns inga tvivel om. Att resa till månen är en sak, men att försöka ändra på vår miljö, det klarar bara Moder Natur av.

Är verkligen de fanatiska miljövännerna villiga att offra människor för att rädda vår miljö? Det är ju faktiskt vad det handlar om. Redan har miljötänkandet inte bara fördyrat för människorna, det har också orsakat att många jobb försvunnit.

Optimismen att nya miljövänliga produkter och tjänster skulle växa fram har kommit på skam. Antalet anställda i de stora industriföretagen fortsätter att minska, nya tekniker gör det möjligt att ha betydligt färre anställda än för tio år sedan. Hur många som inte kommer att behövas inom industrierna tio år framåt i tiden, vågar man inte ens gissa sig till. Vad ska alla människor som blir över, göra i framtiden?

Trettiotalets massarbetslöshet ledde till ett världskrig, kan vi vänta oss samma sak igen? Otroligt är det inte, världen har blivit en krutdurk och stubinen (den stigande arbetslösheten ute i Europa) är redan tänd. Vi kan inte göra annat än vänta och se vad som händer.

En sak har i alla fall hänt redan, jag har råkat ut för en rejäl förkylning. En katastrof av det lindrigare slaget, det finns inte tid för att krypa ner under täcket. Men så får det bli i alla fall.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards