Direktlänk till inlägg 30 november 2011

Att bli klappad på huvudet av en järnnäve gör folk förbannade.

Av Sven-Erik Hemlin - 30 november 2011 09:57

Runt omkring oss i vår omvärld (inte minst ute i Europa), har verkligheten hunnit ikapp många länder. Så är det ju med det som händer i krisländerna just nu. Det går inte i längden att låna pengar till att betala, det skatter och avgifter skulle ha finansierat. Men hur ska de politiska makthavarna förklara det för invånarna? Det är ju ett politiskt misslyckande det handlar om.

Invånarna är alltid de minst informerade, skenet måste hållas uppe så länge det går. Men allt fler börjar fundera över, hur framtiden kommer att bli. Blir det en ny kris eller inte? Lugnande besked från experter är det ingen som längre tar på allvar, det är ju besked från vår regering alla väntar på.

Att landets invånare lånat alldeles för mycket pengar tycks ändå de flesta vara överens om. Men nu talas det inte om en bostadsbubbla (den finns inte, sägs det) utan en finansbubbla. Men eftersom många fastigheter är belånade upp över skorstenen, till och med nästan dubbelt upp i många fall, måste det väl ändå finnas en fastighetsbubbla i botten. I de flesta fall, har lånen på fastigheterna finansierat den konsumtion, som hållit den ekonomiska tillväxten vid liv.

Vad än våra makthavande politiker säger, har vi inte haft en normal tillväxt i ekonomin utan en konstgjord. Den väg vår nuvarande regering valt är ett experiment, de teorier som ligger till grund för den förda ekonomiska politiken baseras på alldeles för många okända faktorer. Den globala ekonomi vi nu lever i, har inga likheter med vad som hänt tidigare. Regeringen är med andra ord ute på okänd mark och har inte den blekaste aning om vart den inslagna politiska vägen kommer att leda oss.

Mönstret känns bekant, det starkaste partiet driver igenom sina idéer om hur vårt samhälle ska förbättras. Ingen bryr sig om att fråga invånarna, hur de vill att vårt samhälle ska se ut, En dag har invånarna tröttnat på att anpassa sig till ett samhälle de inte vill ha, det behövs bara sunt förnuft för att komma fram till den slutsatsen.

Socialdemokraterna får nu betala för alla gjorda misstag. De många misstagen har bäddat för ett misstroende mot, vad partiet verkligen kan göra. Myterna om partiets förträfflighet har skjutits i sank. Inte ens en inbiten socialdemokrat vågar i dag säga, att Socialdemokratin byggde Sverige. Det var ju tvärtom så, att partiets ledande, genom stora misstag, sumpade det försprång vårt land hade framför andra efter andra världskriget. När de krigshärjade länderna kommit ikapp och i en del fall förbi, var det för sent att ändra färdriktning.

Visst anser många att Juholt är en klantskalle, men han har agerat på samma sätt, som många socialdemokrater gjort under åren. Han har helt enkelt skolats till att bli den han är av partiet. Eller som man sa förr, som de gamla sjunga, kvittra de unga. En ny partiledare kommer inte att kunna ändra på det faktum, att partiet inte företrätt de som en gång gjorde partiet så mäktigt, nämligen väljarna. Eftersom de gamla trogna väljarna bara knorrade för sig själva, men inte så de folkvalda hörde det, trodde partiledningar genom åren att de gjorde rätt.

Det enda som behövdes inför ett nytt val, var att dela ut lite valfläsk. Men eftersom det blev allt fler som samlades runt de politiska köttgrytorna, blev det ingenting över att locka med. Valfläsket ersattes med löften som aldrig infriades och vägen utför startade. Det är alltså fullt naturligt att partiet hamnat en bra bit ner i utförsbacken. Inte minst beror det på att de gamla trogna väljarna, de som vid varje val röstat som de alltid gjort, försvinner av naturliga skäl.

Nu signalerar MP:s väljare att de föredrar en borgerlig ekonomisk politik. Visserligen är det tre år kvar innan nästa val, men det gäller att redan nu markera att MP vill ha inflytande genom ministerposter. Att hålla sig till de båda röda partierna anses vara dödfött.

Nåja, det nya arbetarpartiet Moderaterna, kommer att gå samma väg som socialdemokraterna. Med hårda nypor precis som Göran Persson, tror vår statsminister att han är oersättlig. Det är ju han som är populär, om man bortser från de skattesänkningar som gjorts för vissa grupper. Men ingenting varar för evigt, det gäller inte minst framgång, Bakslagen kommer och då brukar domen bli hård.

Säga vad man vill, men visst blir det spännande att se vad som händer framöver. Vi gamlingar klarar oss alltid, det är sämre för de bortskämda ungdomarna. De som lever i tron att det finns ett socialt skyddsnät i vårt land, kommer att bli oerhört besvikna (och förbannade) den dag de hamnar på pottkanten.

Vi får väl se hur lånt tid det tar, innan Moderaternas anhängare tröttnat på, att bli klappad på huvudet eller dunkad i ryggen av en järnnäve.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards