Direktlänk till inlägg 20 maj 2010

Är det dags för en ny kris?

Av Sven-Erik Hemlin - 20 maj 2010 05:33


För äldre personer som varit med och sett resultaten av de beslut som fattats av våra politiska makthavare, är det skrämmande hur många misstag som gjorts. Anledningen kan vara att politiska beslut fattas med utgångspunkt från kända fakta, inte genom att försöka förutse vad som ska hända längre fram. Med andra ord gör den politiska styrningen av vårt samhälle, att vi ständigt ligger steget efter.

   Med vårt föråldrade sätt att politiskt valda personer fördelar de skattemedel som betalas in, kan det inte bli annat än fel. Det är inga briljanta snillen som befinner sig i politisk maktställning, utan ett tvärsnitt av folket. Naturligtvis borde de politiska partierna vaska fram skickliga flexibla människor, som kan ta hand om problemen som de kommer. Och viktigast av allt, att de har förmågan att åtgärda det som måste ändras.

   Valet i höst handlar inte bara om invånarnas framtid, utan vad som tidigare gjorts fel. Om det ska ändras, vore det inte bättre att riva skiten och bygga nytt. Är grunden felkonstruerad eller slarvigt byggd, hjälper det inte hur mycket den övre delen lappas och lagas. Samma sak med allt som under åren sopats under matta för att gömma tidigare misstag, vilket tyvärr är vanligt inom kommuner och landsting.

   Precis som regeringar under åren gjort alldeles för optimistiska bedömningar, har samma sak hänt inom kommuner och landsting. Nya bördor har lagts på de gamla och den nu levande befolkningen börjar knäa på grund av tyngden. Vad som är bäst för befolkningen har glömts bort, de styrande ser till vad som är bäst för dem.

   Men vad är bäst, egentligen? Riksdagspolitiker vänder sig till storstadsområdenas invånare i sina beslut och struntar i hur övriga orter ska kunna överleva. I storstäderna klagas det på att det byggs alldeles för lite bostäder, ute i landet rivs fungerande bostäder. Det är dags att riksdagen utlokaliseras på landsbygden, för att komma nära de verkliga problemen. 

   Nu står vi inför någonting som vi inte vet är fågel eller fisk. Glädjande rapporter om ökad försäljning och orderingång från våra exportföretag, grumlas av det som händer ute i Europa. Nu visar det sig att euron påverkas negativt på grund av Greklands (men även andra länders) enorma skuldsättning. Många frågar sig varför dollarn går upp, trots att Amerika är precis lika skuldsatt som Grekland. Svaret är så enkelt att en global handelsvaluta, är säkrare.

   För några dagar sen jublade euromotståndare över raset på euron, de tänkte inte på att vi har en flytande valuta utan flytväst. Ingen tycks idag veta vad det kommer att innebära för vår instabila valuta framöver, om inte euron stabiliseras. Troligtvis kommer även dollarn att försvagas rejält, vilket kommer att göra penningmarknaden osäker och handla i panik.

   Nu börjar självutnämnda experter tvivla på, att EU och därmed euron ska kunna överleva. Det är inte tanken bakom EU det beror på, utan den politiska klåfingrighet och maktberusning som präglat besluten under flera år. Att det är politiker som spelar en avgörande roll för EU:s fortlevnad, känns därför minst sagt oroande. De kan inte se vad som långsiktigt måste lösas, de har fullt upp med att ta hand om problemen de själva skapat. Vad nästa stora problem kommer att bli, får vi veta inom kort, det är så en föränderlig värld fungerar. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards