Direktlänk till inlägg 23 april 2010

Dags att protestera mot förmyndarsamhället.

Av Sven-Erik Hemlin - 23 april 2010 06:06


Kan inte smälta att handläggare vid Försäkringskassan, får avgöra om folk är sjuka eller inte. Men det leder till frågan; hur gör vi med ett sjukt samhälle, som påstås vara friskt? 

   Det är en osäker framtid vi går tillmötes, förändringar sker så snabbt att de politiska makthavarna inte hinner med i svängarna. Naturligtvis hoppas alla att vi ska gå mot bättre tider, ändå finns en gnagande oro att det nog inte blir som vi haft det, innan finanskris och lågkonjunktur slog till. För företagen var det en väckarklocka att inte dra på sig för stor personalstyrka, en långlivad högkonjunktur var antagligen en engångsföreteelse.

   Arbetsmarknaden styrs av tillgång och efterfrågan, de människor som fått en rejäl näsknäpp och lärt av läxan, kommer knappast att konsumera som tidigare. Risken att bli friställd har visat sig långt större än vad de ens kunnat ana. För länders regeringar är det ett stort problem om invånarna blir försiktiga, ja, rent av börjar spara för kommande behov. För staten gör pengarna ingen nytta om de finns på bankkonton, det är konsumtionen som ger klirr i statskassan.

   Än så länge finns det optimister som ivrigt slickar i sig rapporter om att vi nu är på väg uppåt igen. De vill ju så gärna skaffa den där villan, bilen eller båten de sett fram emot att köpa. Inte många tänker då på att den uppförsbacke vi befinner oss i, kan bli både lång och mödosam. Att det kommer att ta tid är naturligtvis inte bra för vår nuvarande alliansregering, den moderna människan är otålig och vill se resultat som påverkar deras liv till det bättre. Enda trösten för den borgerliga alliansen om de förlorar valet, är att människorna kommer att bli lika missnöjda med den rödgröna alliansen.

   Kopplingen till fackföreningsrörelsen är inte bara plus för stackars Mona Sahlin och Co. Pappers strejk visar att det inom arbetarrörelsen fortfarande finns personer, som anser att några kronor mer i lön, är värt att några mistar jobbet. Eftersom de rödgröna går till val på fler i arbete, är det märkligt om Pappers handlande försvaras.   

   Jag har svårt att se hur det man hittills hört av den rödgröna alliansen, ska kunna undvika att vårt land blir ett nytt Grekland. Det senaste är att den Grekiska ekonomin är ännu sämre än befarat. Lägger man även till Spanien, Irland, Portugal men även Italien som även de mer eller mindre sitter på pottkanten, finns risken att det även kommer att beröra oss på ett otrevligt sätt

   Mona Sahlin är en blek kopia av Persson, det visar de hon valt att ha vid sin sida inför valet. Miljöpartiet har märkligt nog fått många nya sympatisörer bland storstadsväljarna, vilket måste ses som märkligt. Men glesbygdsbor däremot, som ser effekten av MP:s vision om hur vårt land ska fungera, är mer kallsinniga. Men får MP många sympatisörer, undergräver det Monas auktoritet. Den kohandel som måste till för att de ska kunna komma sams med MP och V, skrämmer säkert bort många trogna väljare i sista stund. Det verkar som om socialdemokraterna är på väg att göra samma misstag, som under Perssons ledning.

   Som observatör (ja, jag har inga partisympatier) blir jag både road och förbannad av att lyssna på de patetiska uttalanden som görs. Valrörelsen i år handlar om retorik, att vända svart till vitt och tvärtom, men blir i slutändan precis vad det är, rent skitsnack. Något parti (nytt eller gammalt) måste ta tag i det stora problemet i vårt land, att skära ner på vår alldeles för stora byråkrati och dessutom begränsa dess makt. Alla inom de offentliga verksamheterna är anställda av folket, eller för att vara modern, folket har aktiemajoriteten i AB Sverige. De avskräckande exempel på hur Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen fungerar, visar att byråkrater tolkar politiska beslut som de behagar.

   Vår moderna tid har gjort att allting inom de offentliga verksamheterna, numera drivs enligt företagsmässiga metoder. Det är ju hur vansinnigt som helst, skattefinansierade verksamheter kan inte ha lönsamhet som ledstjärna, de förtroendevalda ska istället se till att kostnaderna är så låga som möjligt. Det betyder inte att personal ska skäras ner inom skola, vård och omsorg, utan att administrationen ska skäras ner till ett minimum.

   Det enda som kan uppmuntra landets invånare inför framtiden är att kunna känna trygghet. Men man kan fråga sig vad de unga, starka och friska har att se fram emot med vårt nuvarande samhällssystem. Trots att de gnetar på för att försörja sig själva och allt fler människor, kommer de själva att behöva hjälp den dag de pensioneras. Det är dags att öppna ögonen och gå ut på gatorna och protestera. Inte för högre löner, utan för ett samhälle som ger människorna möjlighet att själva skapa sin framtid, det har de politiska makthavarna visat sig odugliga på. Landets invånare behöver inga förmyndare, de behöver valda personer som stöttar dem, att skapa ett nytt och bättre samhälle att leva i.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards