Alla inlägg den 28 april 2010

Av Sven-Erik Hemlin - 28 april 2010 06:28


Varför jag började blogga, kan jag inte begripa. Jag hade inte den blekaste aning om vad jag skulle skriva, det fick bli som det blev. Inte blir man klokare av att läsa andras bloggar heller, förresten. Är det meningen att den ska fungera som dagbok, eller att lufta sina åsikter? Nu exempelvis, skriver jag det här som en ren förströelse i väntan på att frugan ska vakna.

   Har inte skrivit en insändare eller ett debattinlägg på ett bra tag. Har inte känt för det helt enkelt. Men igår kunde jag inte hålla mig, efter att ha läst en liten notis i Gefle Dagblad. Antagligen var det inte många som lade märke till vad det stod, men jag fick mig ett gott skratt. Jag tror knappast att insändaren kommer att publiceras, för ironi är någonting de flesta har svårt för att förstå.

   Det som fick mig att skriva insändaren var ett uttalande av den världsberömde astrofysikern Stephen Hawking, som verkligen fick mig att spärra upp ögonen och mungiporna att dras upp mot öronen. Hawking har kommit fram till, att det rimligen finns intelligent liv i rymden. Han utfärdar därför en varning, att inte kontakta utomjordingar. Varningen kommer alldeles för sent, många misstänker att vi har dem mitt ibland oss, förklädda till politiker.

   Resultatet av att Columbus råkade komma till Amerika, blev inte särskilt bra för urinvånarna. Samma sak har hänt här och händer fortfarande, men i form av samhällsexperiment, som i efterhand visar sig vara orealistiska. Men de höjda skatter som alla experiment orsakar, har kunnat försörja många nytillkommande ”rymdvarelser”.

   Hawking varnar för, att risken finns att rymdvarelser ska plundra jorden och dra vidare. Ja, det har ju faktiskt hänt och händer fortfarande i vårt land. Ett tungt bevis måste väl ändå vara de fantastiskt förmånliga pensioner, avdankade politiker lyckats tillskansa sig. Det liknar plundring, banne mig.

   På seriesidan i dagens GD kunde jag läsa Hagbards förklaring till sin son, att det sannerligen inte bara var vikingar som plundrade, politiker är minst lika goda kålsupare när det gäller plundring. Många som läser serien kommer säkert att instämma i Hagbards åsikt. Men det är klart, serietecknaren är ju ingen auktoritet förstås, bara en observatör av det som händer.

   Visserligen har politiker under många år beskyllts för att vara verklighetsfrämmande och levt i sin egen skyddade värld, men rymdvarelser… Tja, visst låter det långsökt, men det kan mycket väl vara så. I sagan om Kejsarens nya kläder var det en liten pojke, nu har en världsberömd auktoritet inom astrofysiken sett till att öppna ögonen, på de som vägrat tro på vad de sett.

   Det finns säkert utomjordningar lite överallt i vår fantastiska värld, eller så beter sig en massa personer i maktposition som sådana. Bonusar, saftiga lönepåslag och generösa pensionsavtal är det många som får i vårt land, inte bara högt uppsatta chefspersoner. Men även deras ryggdunkare som väntar sig få en släng av sleven, kan misstänkas vara utomjordningar.

   Hursomhelst bör vi kanske ta Hawking på allvar och bli misstänksamma mot alla som försöker plundra vår gemensamma kassakista. Visar det sig att de inte är utomjordingar, är det bara vanligt folk som snyltar av de gemensamma medlen som inte vill räcka till. Och lika illa är ju det.

   Det är nu dags att göra lite nytta, så jag ska sätta på kaffet åt frugan.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards