Alla inlägg den 3 januari 2020

Av Sven-Erik Hemlin - 3 januari 2020 18:07

Nytt år och nya bekymmer. Läste för ett tag sedan en kuslig artikel om vad som kan hända under det nya året. Brexit ligger närmast till för att testa vad som kan hända. En ny finsnskris lurar runt hörnet. Men det värsta hotet kommer senare på året då Amerikanarna går till val. Och världen skälvde var titeln på en bok jag låste för många år sedan och det är precis vad som kan hända. Vad som kan hända med mångas ekonomi vågar jag inte ens tänka på.


Vid det här laget börjar det gå upp för allt fler att klimatskrämsel utnyttjas politiskt. Med lite sunt förnuft bör var och en bli misstänksam mot de förutsägelser klimatforskare ständigt kommer med, inget av de förutsägelser som gjordes för tjugo år sedan har stämt med verkligheten. De flesta har säkert märkt att inte ens långtidsprognoser när det gäller vädret stämmer. Hur är det då möjligt att förutspå vad som kommer att hända om trettio eller fyrtio år?


De förutsägelser som görs är ingenting annat än gissningar baserade på värden forskarna själva matat in i sina moduler. Antagligen kan geologer genom sina fynd förklara hur klimatet har växlat under enbart de senaste 2000 åren. Inget märkvärdigt med det, vårt lilla jordklot är bara en liten flugskit i det enorma universum som aldrig kan utforskas i sin helhet. Nya planeter upptäcks hela tiden och ingen vet vad som finns på andra sidan de svarta hålen.


Egentligen är det löjligt när en regering ödslar invånarnas pengar på att rädda vår miljö, när allt fler av invånarna behöver hjälp för att överleva. Ett litet parti som runt nittiofem procent inte vill skall vara med och bestämma får sitta med i en regering och kohandla fram sina ideologiska önskemål. Om det är demokratiskt så inte vet jag hur våra politiker kan hävda att vi lever i en demokrati där folkviljan skall vara vägledande.


Vid min ålder är klimatfrågor helt ointressanta, däremot den korta tid jag har kvar att leva. Vi äldre har ingen som helst anledning att överhuvudtaget betala skatt, eftersom vi gjort det under ett långt arbetsliv för att få en tryggad ålderdom. I Norge betalar pensionärerna ingen skatt, det kallar jag att uppskatta det invånarna gjort för landet. I vårt land har pensionspengar konfiskerats av staten för att använda till annat.


Samma sak är det ju med bilskatter, trygghetsförsäkringar med mera som konfiskeras av staten och slås ihop till en enda pott för att sedan fördelas så gott det går. Ja, blir över sedan våra politiker och enorma adminsitration fått sitt, där snålas det inte. Finurligt eftersom det är svårt att kontrollera vart pengarna tar vägen


Vårt land haar levt över sina tillgångar under många år, det bevisas bäst genom att skattepengarna används löpande för att hålla det hela igång. De pengar finansministerns stoppat undan eller avbetalat på lånen, är pengar som rätteligen skulle ha fördelats bland invånarna. Överskottsmål skall inte finnas i ett skattefinansierat land, skatterna är en betalning för tjänster som skall utföras och ingenting annat. Det skall med andra ord inte kunna bli några pengar över.


Anledningen invånarna skall jobba längre och fler måste i arbete vilket även omfattar halta och lytta, bevisar hur illa ställt det egentligen är. Ett rejält hack i skatteflödet genom en ökande arbetslöshet och att människor bränns ut innebär en katastrof för staten, kommuner och landsting. Vårt lands akilleshäl är nämligen den enorma offentliga administrationen som bara kostar pengar och är en ständigt ökande börda för invånarna.  


Men den tillkrånglade administrationen och byråkratin är det som kommer att hålla SD på mattan. Det handlar om generaldirektörer med mera som är lojala mot dem som hjälpt dem uppbära lön i klass med verkställande direktörer inom det privata näringslivet. De har till och med fallskärmar som löser ut då de gjort en rejäl tavla som skapat rubriker. En oerhört svår nöt att knäcka för Åkesson om han skulle råka få någon politisk makt.


Än så länge har inte de övriga partierna gjort gemensam sak, men skulle SD bli största parti vid nästa val blir det verkligen krig i sandlådan. Nåja, innan det eventuellt händer hinner det hända många saker som ställer till det för både politiker och invånare. Det som kommer att bli den hetaste frågan kommer att vara om vårt land skall vara kvar i EU eller inte. Andra länder har varit betydligt duktigare på att skaffa sig fördelar genom medlemskapet, det har definitivt inte varit en höjdare för vårt lands invånare.


Nu råkar det ju vara så att våra styrande är dummare än tåget och skryter över hur rikt landet är. Det dummaste man kan göra är att skryta över sin egen plånbok och skrytet kommer att kosta vårt land fyrtiotvå miljarder i år därför att EU anser vi har råd med det. Vi som inte ens har råd att se till att ett par miljoner av invånarna ligger på och inte under EU:s fattigdomsgräns på strax över tolv tusen kronor.Med vårdköernana som växer, bristen på lärare och poliser som underbetalas, hur kan vi då vara ett rikt land?

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards