Direktlänk till inlägg 8 april 2012

Det vi har i dag, kommer inte att vara för evigt.

Av Sven-Erik Hemlin - 8 april 2012 07:28

Att försöka leva i nuet är inte det lättaste. Men många tycks klara av det, eller så blockerar de helt enkelt alla tankar om framtiden. De som inte klarar av det ser inte någon framtid, i många fall slutar det med att de tar livet av sig. Ganska märkligt, eftersom vi är ett land som våra politiker skryter om hur fantastiskt det är. Man kan fråga sig för vem eller vilka.

Det sägs att människorna är de intelligentaste varelserna på jorden. Med andra ord bör människorna vara fullt kapabla att fatta egna beslut om sitt sätt att leva. Men så är det ju inte, utan människorna styrs av makthavare, i många fall folkvalda, som genom beslut begränsar de mänskliga fri- och rättigheterna. Det är inte bara dumt, det är idiotiskt.

 Hur har det kunnat bli så här? Ja, det kan man fråga sig. Politiker slår sig för bröstet och hänvisar till vilken utveckling vårt samhälle genomgått tack vare politiska beslut. Men i själva verket har vi bara gått från att dra upp våra klockor, till att numera läsa tiden på batteridrivna digitala ur eller mobiltelefoner. I ärlighetens namn är de nya mobiltelefonerna är inte bara telefoner, utan små datorer på vilka det går att surfa på Internet.

Den utveckling som skett och som politikerna skryter över, gör det lättare att se vilka som blivit fattiga. Barnfattigdomen kan utläsas redan i skolan. Naturligtvis mobbas dessa barn, fattas bara annat. Att de barnen kommer att bära med sig den bittra erfarenheten genom livet, tänker inte våra politiker på. Men kommande generationer av politiker kommer at få fan för det, var så säker.

Problemen för våra nuvarande politiker har inte ens börjat, även om de själva tycker så. Det små folkstormar man kan ana, är bara som en storm i ett vattenglas, längre fram väntar en tsunami. Och det beror naturligtvis på politiska beslut, som undergrävt förtroendet för politiska lösningar.

Problemet är nämligen att de flesta av landets invånare är olyckliga större delen av sina liv. Det är svårt, ja, nästan omöjligt, att göra människor lyckliga genom politiska beslut. Har en regering börjat dela ut allmosor åt folket blir de ledsna, för att inte säga förbannade, om ytterligare allmosor uteblir. Om en regering tar tillbaka det den en gång gett, har den grävt sin egen grav.

Osökt börjar då tankarna leta efter på vilket sätt vårt samhälle utvecklats och man kommer fram till, att det har det inte alls. Visst har allting blivit modernare, men det har ingenting med utveckling att göra. Jo, när det gäller tekniker, men det har inte med vårt samhälle att göra på sannat sätt, än att myndigheterna nu skickar ut mera blanketter som ska fyllas i. Vårt så kallade välfärdssamhälle kännetecknas dessvärre av avveckling, av de verksamheter våra skatter är till för att bekosta.

Allting som händer just nu, kanske bara är en fingervisning om, att människan inte är mogen att leva i vårt moderna samhälle. Människan tycker inte om förändringar, det vet vi. Blir det för många som kommer i alldeles för snabb takt, slår invånarna bakut. Den regering som inte tar hänsyn till invånarna, blir inte långvarig.

Även om framtiden är oviss, är i alla fall en sak tämligen säker, det vi har i dag, är ingenting som kommer att vara för evigt. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards