Alla inlägg den 29 januari 2013

Av Sven-Erik Hemlin - 29 januari 2013 08:18

Antagligen har det med åldern att göra för precis som jag, börjar datorn ta tid på sig för att komma igång. Men det kan ju också vara så att den inte tycker om förändringar, jag har rensat bort en hel del gamla program som jag aldrig använder. Tydligen ska man vara försiktig med att ändra på saker och ting, man vet aldrig vad som händer.

Från att ändra på datorn till att övergå till andra förändringar, är det få förunnat, att vara världsförbättrare av större mått. Många försöker, men resultatet är sannerligen ingenting att skryta över. Miljörörelserna försöker, men för en ojämn kamp mot de länder som först och främst, ser till de egna ländernas bästa. Hotet om en framtida miljökatastrof ses så avlägset, att de närliggande akuta problemen anses betydligt viktigare.

Eftersom ett människoliv i det stora hela inte är speciellt långt, kommer den förutspådda katastrofen att kanske att inträffa när runt hälften av vårt lands nuvarande invånare, inte längre finnas kvar på denna jord.  Det som kan hända fram till dess, skrämmer nog de flesta betydligt mer, än en förestående kommande naturkatastrof.

Den enorma satsning som gjorts har inte lyckats påverka så mycket. Om man bortser från att vädret blivit både kallare och sämre på många platser. När ett i vanliga fall torrt land som Australien får 600 mm nederbörd på kort tid med översvämningar av stora områden som följd, börjar man fundera om inte det som gjorts för vår miljö, ställer till det för oss istället.

Kanske har det satsats både tid, kraft och pengar på fel saker. Ingenting har hänt med att stoppa skövlingen av regnskogarna, antagligen en av de viktigaste pusselbitarna i vår miljös överlevnad.  Genom att enögt stirra på växthusgasernas effekt och försöka minimera dem, istället för hur regnskogarna bevaras och renar vår miljö på naturlig väg, medverkar miljörörelserna kanske till att skapa en naturkatastrof.

På många ställen i vår värld frågar sig människor vart den globala uppvärmningen tog vägen. Vi har inte sett röken av den i vårt land, inte heller i Sydeuropa. Den här vintern har drabbat många länder hårt och människan är så skapad, att den måste se för att kunna tro. Just nu tror många mer på en kommande istid, vilket är fullt förståeligt.

Vad är det egentligen som orsakat att Moder Natur blivit både så oberäknelig och i många fall våldsammare? Orkaner, våldsamma skyfall i form av regn och snö, samt på många platser extrem kyla, måste det finnas en orsak till. Är det på grund av de miljöåtgärder som vidtagits, eller beror det på någonting annat?

Kanske är det så att vi inte ska försöka experimentera med att försöka förbättra vår miljö, eftersom ingen kan förutsäga konsekvenserna. Det enda människan kan göra för att spara på vår miljö, är att leva annorlunda än i dag. Vilket i sin tur betyder att regeringar, måste börja tänka långsiktigt, istället för att stirra sig blinda på ekonomisk tillväxt i ekonomin. Det finns andra sätt för människorna att överleva, än genom ohämmad konsumtion.

Man måste ha förståelse för att allt fler ser den stigande arbetslösheten som det stora hotet. De skatter och avgifter som i dag betalas för att rädda vår miljö, behövs för att kunna överleva. Med den höga arbetslöshet vi har i Europa, kan man dessutom räkna med att när en vändning kommer, betyder det inte att alla får tillbaka sina jobb. Vi kommer att få dras med hög arbetslöshet under många år framåt-

Nåja, det mesta brukar lösa sig självt på ett eller annat sätt. Människan har en förmåga att hitta lösningar för att överleva, På vilket sätt är väl skrivet i stjärnorna, men det blir knappast politiska beslut, som kommer att staka ut vägen ut ur krisen. Nöden är uppfinningarnas moder, sägs det och vi får förlita oss till att det verkligen är så. 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards