Direktlänk till inlägg 1 maj 2013

Överraskningar kommer att dugga tätt framöver.

Av Sven-Erik Hemlin - 1 maj 2013 08:26

Det är första maj och vallöften kommer att stå som spön i backen från det röda blocket. Ja, man kan ju inte räkna in MP, det är ju inget arbetarparti precis. Men visst kommer det att talas om hur jobb ska skapas (inte minst för ungdomarna) och att alla måste arbeta, men knappast med vad. Det är ju det som är den stora frågan, som ingen kan besvara. Det kommer att talas om ekonomi, men för åhörarna kommer det att bli obegripligt. Inte många är intresserade av ekonomi och vad tillväxt betyder för landet, är totalt ointressant. De flesta av landets invånare är bara intresserade av, vad de får kvar efter skatt att leva av.

Det är för sernt att skriva om alla manus som talarna har med sig, men den kanske brännhetaste frågan vid valet nästa år, kommer att bli snedeffekterna av jobblinjen. Sjukförsäkringen och a-kassan är i dag ett stort skämt, Människor behandlas sämre än djur, vad ger det för signaler till väljarna?

En sak tycks alla ekonomer vara överens om, det kommer att behövas mycket pengar, för att kunna rädda inte bara pensionerna utan också vår välfärd. Hur ser då vår välfärd ut i dag? Egentligen. Inte är den mycket att skryta med tycker en stor del av invånarna. De viktiga samhällsfunktionerna tyngs ekonomiskt av en svällande och allt krångligare byråkrati. Det är tjänstemännen som lägger fram förslag till förändringar, inte de som jobbar ute i verksamheterna.

Att sedan politiskt valda personer anser att alla beslut fattas i demokratisk ordning, visar att de inte ens vet innebörden av ordet demokrati. Av den anledningen har vårt land blivit odemokratiskt. Inte alls förvånande eftersom det gamla ärofulla partiet Socialdemokraterna, måste anses vara odemokratiskt enligt Bodström.

Hårda ord kan tyckas, men antagligen väl underbyggda. Och visst är det så att många beslut fattas över huvudet på de som berörs av besluten. Det som händer i slutna rum och i maktens korridorer, är inte till för svenska folkets öron. Jag tror inte ens de politiskt aktiva inser, att det politiskt skapade samhället är en fara för landets invånare.

Naturligtvis måste man fråga sig om vi har ett politiskt eller tjänstemannastyrt samhälle, det råder delade meningar och oklarhet om det. Om det fortfarande är politikerna som styr, visar det på en skrämmande syn på innevånarna. Är de människor eller maskiner? Den frågan är befogad, eftersom mycket av det som nu händer i vårt land, strider mot de mänskliga rättigheterna.

Vad som fått de beslutsfattande makthavarna, att inte värdesätta människor mer än maskiner är en gåta för många. Det som sker med de sjuka och arbetslösa, är inte värdigt ett land som påstår sig vara rikt. En fråga kan därför vara på sin plats: Om vi har råd att betala politiker med skattepengar, varför inte de sjuka och arbetslösa? De har precis samma behov som politikerna, att kunna betala mat, kläder, hyra samt räkningar för el, telefon osv.

Sjukdom och arbetslös är sannerligen inget fritt val, även om en del Moderater, mer eller mindre anser dem vara simulanter och arbetsskygga. Om sådana uttalanden är inlärda eller de utgår från sig själva skulle vara intressant att få veta. Men att ens tänka tanken, hör det inte hemma i vårt land. Det har med människors lika värde att göra, ingen är viktigare än någon annan. Dessutom har många av de sjuka och arbetslösa varit en tillgång för landet, genom att varit verksamma i det privata näringslivet. 

Men att underskatta invånarnas förmåga att själva tänka, får naturligtvis konsekvenser. Trots att det är långt fram till valet, kan man redan höra hur många är beredda att visa sitt missnöje. Som kvinnorna blir behandlade i vårt land, skulle det inte förvåna om Fi lyckas kravla sig över strecket. Schyman är knappast en tillgång på annat sätt än sin skicklighet som politiker, men det kan räcka långt när de etablerade partierna, inte vågar debattera om de heta frågorna.

När SD getts andrum att samla ihop sina styrkor och breddat sitt program, kommer de säkert att tilltala många pensionärer. De äldre är luttrade av alla löften som aldrig infriats, de befinner sig i ett läge då de till och med kan satsa på en död häst.

Mitt i alla de problem vi redan har dyker nästa upp, den stora flyktingströmmen till vårt land. Den politiker som tror att det går att tystas ner, måste vara otroligt godtrogen. Man kan ju bara tänka sig hur de som bara har några år kvar till pensionen tänker, om de kanske tvingas jobba längre. De tvingas inte göra det för egen del, utan för att vårt lands ekonomi ska gå ihop.

De pensionärer som kan, kommer alldeles säkert att ”emigrera” till ett annat land fort som tusan. De äldre ses sju som en belastning för landet, men i många länder tas de emot med öppna armar. Det behöver inte vara många tusen som flyr landet, för att det ska bli kännbart tack vare uteblivna skatter och konsumtion. Och jag har full förståelse för att många blivande pensionärer, planerat för ett liv i ett varmare klimat.

Det våra politiker gjort fel, är att stirra sig blinda på planering och budgetering. Om det ska planeras någonting, så är det för överraskningar. För överraskningar kommer att dugga tätt framöver, var så säker.

Med det kommer jag nu bara sporadiskt att sätta mig framför datorn. Trevlig sommar!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards