Direktlänk till inlägg 13 maj 2012

Ingen idé att oroa sig redan nu, det kommer att finnas gott om tid till det framöver.

Av Sven-Erik Hemlin - 13 maj 2012 09:40

Missnöjet med vad de politiska makthavarna har gjort (eller i en del fall inte har gjort) sprider sig över Europa. Ja, över hela världen med för den delen. Vad man kan ana är att valen i Grekland och Frankrike, bara är början på någonting vi inte ens kan ana konsekvenserna av. Hörde en respekterad ekonom säga att det bara är en tidsfråga, innan flera länder kommer att dras med i den skuldkris som vi tydligen bara sett början på.

Visst kan jag förstå att vår regering upplever det som orättvist, att folk tappat förtroendet för vad de egentligen kan uträtta. Men det stämmer ju inte att om andra länders regeringar tagit sitt ansvar, skulle det inte funnits någon kris. Vad det hela handlar om är ju faktiskt, att regeringar (till och med vår egen) uppmuntrat invånarna att konsumera, för att hålla den ekonomiska tillväxten vid liv.

Under alldeles för lång tid har den ekominiska tillväxten, setts som den enda lösningen för att kunna skapa ett välfärdssamhälle. Men vad det handlar om just nu för många länder, är att kostnaderna inte tagits på allvar. Det kostar enormt med pengar att ha en alldeles för stor byråkrati, pengar som så väl behövs för att ett välfärdssamhälle ska kunna fungera.

Just nu väntar vi i vårt land på vad Socialdemokraterna ska komma med besked om hur de ska kunna rädda vårt land undan det som andra länder nu tvingas gå igenom. Var ska nedskärningarna göras för att undvika skattehöjningar? Att skapa nya jobb är inte lätt, att se till att de gamla finns kvar är en lika stor utmaning. Alltså är det nedskärningar inom de offentliga verksamheterna som måste göras i första hand.

Precis som missnöjespartierna i Grekland och den nyvalde presidenten i Frankrike, har det lovats mer än vad som går att hålla. Vad händer när det som folket så gärna vill tro går att genomföra, inte är möjligt? Men det är klart, ingen vinner ett val på att säga sanningen om hur illa ställt det är och att framtiden tagits ut i förskott.

Dagens politiker står inför någonting de aldrig ens kunnat ana, nämligen att de kan tvingas ta sitt sociala ansvar och skära ner på heltidspolitiker inom Riksdagen, kommuner och landsting. Det har gått alldeles för långt för att kunna lösa den ständiga penningbristen på annat sätt.

Kanske är det som Grekland beskrivs just nu, att Grekerna bara är ett andetag från den slutliga katastrofen. Faktum är att Grekland hållits vid liv med konstgjord andning alldeles för länge. Det finns ingen möjlighet att rädda ett folk, som inte vill bli räddade. Om det beror på stolthet eller ren dumhet spelar ingen roll, Grekerna måste själva ta konsekvenserna av att ha låtit allt gå alldeles för långt.

Vi får se om Svenska folket gör samma misstag, för visst är det folket som måste säga ifrån när makthavarna inte har förstånd nog att inse allvaret i, att vårt land blivit alldeles för byråkratiskt och därmed också människofientligt.

Att allt fler får det sämre samtidigt som många fått det bättre, är en oroande tendens som bäddar för framtida problem. Vem vet, framtida forskare kanske inte söker anledningen till vad människorna dött av, utan snarare vad de levt av.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards