Direktlänk till inlägg 6 december 2010

FRamtiden är vad vi själva gör den till.

Av Sven-Erik Hemlin - 6 december 2010 11:18

Det är inte bra att tänka för mycket, man blir så lätt nostalgisk. För visst är det så, att när det är som jäkligast, känns det tryggare att dagdrömma om en helt annan värld. Men även om det kan upplevas som att det var bättre förr, hjälper inte det när nuets vardagseländes elände tränger sig på.

   Vi bör ju vara medvetna om att ingen kommer ifrån den här världen levande, det är ett sorgligt faktum. Vad vi än strävar efter, finns inte en chans att få ha det kvar. Så varför jagar vi ständigt någonting, som vi en dag inte har någon glädje av? Varför är vi inte vara nöjda med det vi har och passar på att njuta av den korta tid vi finns till?

   Antagligen finns det i våra gener att ständigt önska både det ena och andra. Men det är ett känt faktum att den största olycka någon kan råka ut för, är att få sina önskningar uppfyllda. Utan drömmar och förhoppningar, skulle antagligen världen se helt annorlunda ut.

   Politik handlar om att hålla drömmar vid liv och tyvärr, även späda på med lite extra. Människorna måste känna sig motiverade, att betala skatter och avgifter som ska hålla vårt välfärdssamhälle vid liv. Just nu premieras de som jobbar med lägre skatt, men det får tyvärr betalas av de som inte jobbar på ena eller andra sättet.

   Tanken i sig är det väl inget fel på, vi har betalat alldeles för höga skatter under åren. Sorgligt nog formades vårt samhällssystem på så sätt att en hundring extra i skatt, skulle ge en tjuga tillbaka i form av bidrag. Systemet hade sina brister och de flesta fick ingenting alls tillbaka.

   Men det nuvarande jobbavdraget, kan ändå bara mest liknas vid konstgjord andning, för luften håller på att gå ur de flesta. För att det hela ska gå ihop, krävs inbesparingar, men det beror ju på vad man sparar in på också. Förslaget om att spara in på regeringskansliet med några hundra miljoner, kan bara ses som ett första steg.

   För att överleva nästa stora kris, måste den offentliga sektorn bantas rejält. Vi kommer inte att ha råd med en alldeles för stor byråkrati, som till största delen avlönas med skattemedel. Det gäller att städa uppifrån för att det hela ska fungera, om inte kommer toppen att falla i alla fall den dag inte pengarna räcker till.

   De stora företagen förbereder sig på nästa kris, de är medvetna om att det uppsving vi har för närvarande, är någonting som snabbt kan bli en djupdykning. En stor del av svenska folket gör tvärtemot, skuldsätter sig upp över öronen. Jag kan förstå vår finansministers oro och förtäckta hot att den här gången, får bankerna stå sitt eget kast och förstatligas.

   Många har i dag hus och bostadsrätter som inte täcker skulden, om fastighetsbubblan spricker. Sannolikheten att den ska spricka, växer för varje dag. Framtiden är ju vad vi själva gör den till med utgångspunkt från nuet. Det är bara att hålla tummarna att de beslut som fattas, stämmer överens med det som komma skall. Vår framtid hänger med andra ord på chanstagningar och det bådar inte gott inför de närmaste åren.

   Man bör snarast slå bort tanken, att otrevliga saker bara händer andra och inte oss, eftersom vårt land är lika sårbart, som de länder som nu hamnat i kris.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards