Alla inlägg den 2 februari 2020

Av Sven-Erik Hemlin - 2 februari 2020 20:30

Det som händer med vårt land borde få alla att tänka till och helst försöka göra någonting åt det. Det kanske inte var tänkt så, men på sätt och vis kan man se SD:s framgång som en spark i baken på det politiska etablissemanget. De så kallade förtroendevalda deklarerade sin ståndpunkt ifråga om invandring och flyktingmottagning utan att ha folkets stöd. De uttalade sig eftersom de trodde sig ha folket bakom sig, men så fel de hade. Det visade sig att de inte har en aning om hur svenska folket tyckte och tänkte, eller hur invånarna vill att vårt samhälle skall se ut.


Vårt politiska maktsystem har överlevt tack vare en överenskommelse om att vara politiskt korrekt. Naturligtvis kom det som en chock för Löfven att oppositionen inte vill vara med och uppträda politiskt korrekt längre, istället trycks det nu på att inte bara riva upp beslut, utan också tvingas ta tag i de orättvisor som skapats. Ja, den delen har de ökande folkstormen sett till, det är dags att inte minst Försäkringskassan får en rejäl åthutning.


Senaste mätningen visar att kräftgången för S fortsätter, vilket inte är förvånande eftersom det visat sig att partiet inte alls kan regera som de sagt. Löfvens ständiga kohandel och dåliga omdöme när det gäller både samarbetspartner och utsedda ministrar, kan inte leda till annat än att partiet förnedras. Man kan ana en spricka inom partiet och kan förstå den oro som finns  för vilken väg partiet kommer att tvingas styra in på.


 Ju mer Löfven och den högsta partiledningen spjärnar emot en förändring, ju fler trogna väljare flyr från partiet. Även LO har dragit åt sig öronen, de kanske är mer lyhörda för det som sker på arbetsplatser runt om i vårt land. Storstäder i alla ära, men det är ute i landets små orter  nya värderingar växer sig starka och där en majoritet av invånarna bor. Från regeringshåll erkänns nu att sjukvårdskrisen är politiskt skapad, det har många av invånarna vetat under många år.


Många äldre brukar komma och vädra sin oro för mig och kan inte begripa hur allt kunnat bli så fel. Egentligen inte så konstigt eftersom det politiska maktsystem som skapats, inte förutsåg det vi nu kan se. Det är inte längre en fråga om att vara största parti och därmed makt att plocka in "stödtrupper" för att kunna förändra vårt samhälle. Det förutsätter nämligen att alla agerar politiskt korrekt och stöttar det som läggs fram för beslut.


Vad som nu händer är att oppositionen inte längre är politiskt korrekt, men också att invånarna  insett att det inte finns något parti som kan säga sig ha mandat att regera. Det hänger ihop med att till och med det största partiet har nästan åttio procent av invånarna emot sig. De små partierna har runt nittiofem procent och borde alltså inte ens få ingå i en regering. Och så kanske det blir vid ett nyval att ett par partier åker ur. En som jag ser det ohållbar situation för det politiska maktsystem vi har.


Fler måste man vara, till detta är de stora partierna nödd och tvungen, det vill säga plocka in flera småpartier för att kunna fatta majoritetsbeslut. Inte ens det räcker för tillfället och följden har blivit kompromisser och urvattnade beslutsunderlag, eller som nu när oppositionen fått blodad tand och kan stoppa allt som läggs fram. Ja, till och med riva upp det som beslutats. Vi har alltså nått vägs ände för de politiska vägarna.


Förhoppningsvis inser alla partier att de nu balanserar på slak lina, om de misshagar invånarna får de betala ett högt pris. Tidigare har små intressegrupper kunnat styra regeringars beslut, nu har gruppen som vill någonting helt annat växt sig enormt stor. Invånarna vill ha valuta för sina pengar, till och med socialministern har insett att politiska ledningar inte skall styra sjukvården, det skall heller inte bypolitiker göra när det gäller skolan. 


Partiet som skapat myten om att vara det enda parti som kan regera har inför öppen ridå visat motsatsen. Löfven och Co har till och med lyckats göra SD till största parti genom att ständigt smutskasta men glömt bort alla egna skelett i garderoben som de äldre minns. Men det är som det sägs, den som slänger skit i fläkten blir själv nerstänkt.


Minns den gamla VPK- ledaren C-H Hermannson som på en partistämma sa: "Nån jävla ordning måste det i all fall vara i partiet." Löfven kan säga samma sak, men då till sina regeringsmedlemmar.

Det är ganska märkligt att Löfven som ständigt talar om ordning och reda, är den som skapar oreda hela tiden. Maken till oreda som nu förekommer inom snart sagt alla offentliga områden har inte vi äldre sett någon gång, men kanske är det som det sägs att Kaos är granne med Gud.


Men visst skulle det kännas lugnare för invånarna att verkligen få veta hur regeringen tänkt sig klara av alla akuta problem och orättvisor som finns. Tänker S göra som M ta efter SD och kalla det för socialdemokratisk politik? Att MP kommer att flyga i taket är ingenting att bry sig om, det här med en massa partier är överspelat och våra politiker tvingas gå samman för att rädda vårt land.


För att rädda kärnan i välfärden som Löfven sa, blir han nog tvungen anlita en rationaliseringsexpert och då blir det inte många politiker kvar. Tänk om våra politiker tagit sig tid att utforska konsekvenserna innan de gett sig på samhällsexperiment. Men det politiska etablissemanget trodde aldrig att de själva skulle påverkas, nu har de verkligen skäl att oroa sig.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards