Alla inlägg den 3 februari 2018

Av Sven-Erik Hemlin - 3 februari 2018 16:25


Att våra politiker vill styra och ställa är en märklig förändring av vad deras förtroendeuppdrag går ut på. Det finns ingenting i den arbetsbeskrivning som anges i lagen som ger dem rätt att bestämma efter eget huvud eller ideologi, det är folkviljan som ska styra besluten. En ursäkt jag hört att det kunnat bli så här, är att det sitter i väggarna. Jag tolkar det som att undan för undan har politiker tagit sig friheter eftersom de inte hört några protester, uppfattat det som ett tyst medgivande från invånarna.


Naturligtvis väcks nyfikenheten om vem eller vilka som placerat det i väggarna. Ett uttryck man ofta hörde förr var att väggarna har öron, tydligen kan väggarna även hålla kvar det de hört och kan föra det vidare. Nu är det inte så utan ett sätt att förklara hur en form av kultur kunnat leva vidare och förfinats.


Den teknik som nu står till buds är knappast välkommen av våra politiker, felsägningar (eller vad politiker verkligen tycker) sprids snabbt via våra sociala media. Vad som är sant eller inte spelar ingen större roll för de som snabbt bläddrar igenom det som står, men visst stannar det kvar i bakhuvudet. Har kommit underfund med att sanningen (om det finns en sådan) finns att läsa i utländska tidningar. Man kan ana ett litet hånleende i många artiklar skrivet av utländska journalister.


Fake news har myntats av Trump som visat att vad som helst som inte faller en på läppen, kan skyllas på att tillhöra den kategorin. Men vilseledande information har regeringar i vårt land ägnat sig åt i många år, anledningen har varit att hålla skenet uppe. Hur mycket som dolts och fortfarande döljs  för svenska folket får vi inte reda på förrän det är för sent. Svenska folket ska så länge det är möjligt inte få veta hela sanningen.


Någonting som inte kan döljas är det som händer om människor blir sjuka och oförmögna att arbeta. Vi måste vara det enda land där läkarnas auktoritet och kunskaper nedvärderas av personer utan några som helst medicinska kunskaper. Genom en snårig byråkrati kan handläggare hänvisa till ofullständiga läkarintyg, där läkarna skall komplettera med exempelvis hur patienter fungerar i rummet.


Naturligtvis uppstår ett stort frågetecken i huvudet på läkarna, vad menas med den formuleringen? En förklaring jag fått är att läkaren skall ha gjort sig en uppfattning hur patienten fungerar utanför mottagningens väggar. Läkaren vet i det fallet lika lite som handläggaren vid Försäkringskassan, men har i alla fall stått öga mot öga med patienten och gjort sin medicinska diagnos. Den regering eller politiker som inte inser vansinnet i de bedömningar som nu görs av handläggarna, bör snarast avsäga sig sina uppdrag.


Det finns massvis med tyckare och hispiga organisation i vårt land som förvarar djurens rätt mm, men mig veterligen ingen som högljutt kämpar för människans rätt i vårt numera omänskliga samhälle. Det borde vara de så kallade politiskt förtroendevalda, men det var länge sedan de övergav sina väljare på grund av sina levnadsförhållanden. De har helt enkelt ingen förståelse för att varje fördyring skapar ett helvete för många fattiga.


Ett uttalande som ofta kan höras från politiska talespersoner är: Det råder fullständig enighet inom partiet i den eller den frågan. För mig låter det ofattbart, eller så är partmedlemmarna hjärntvättade. En person med åtminstone lite erfarenhet av livet, har säkert också skaffat sig egna åsikter. Konstigt vore det annars.

Visst händer det ibland någon politiker att tungan är snabbare än hjärnan och saker blir sagda som inte skulle ha sagts. Det gäller med andra ord att nöta in de standarfraser som ska sägas i olika situationer. Dessa människor ska ses som föregångare till de robotar som i framtiden tar över de flesta jobben, med den skillnaden att dessa robotar är supersmarta.


Det politiska arbetet går på rutin och följer hela tiden samma mönster, ett tämligen intelligensbefriat "yrke". Ärenden presenteras med staplar och tårtbitar eftersom det handlar om så många siffror numera att det blir svårbegripligt. En miljard hit eller dit får räknenissarna ta hand om för att sedan presentera på färggranna blad som underlag till ledamöterna vid beslut.


Jag ställer mig därför frågan varför invånarna ska gå till valurnorna när inget parti företräder dem. En missnöjesröst på SD är bortkastad, de återstående gamla partierna har visat att de genom sina beslut och politisk korrekthet kastat in landet i en kris som de inte har kunskaper och förmåga att lösa. Att betala löner till politiska företrädare kan därför ses som att kasta pärlor för svin. Med den osäkerhet som finns hur en ny regering kan se ut, är det som att köpa grisen i säcken.


Kan förstå alla människor som tvivlar på den globala uppvärmningen och alla fördyringar som därmed drabbat de fattiga och sämst ställda. Kanske vädret som drabbat inte bara vårt land utan också kylt ner Kanarieöarna, orsakats av att människan försöker rädda vår miljö. Det får vi svaret på en dag, men fram till dess tvingas människorna leva med ett experiment som kanske förgör jorden.


Tänker man efter, ska man aldrig underskatta de makthavandes dumhet. Men bakom dessa makthavare finns bara ännu mer dumhet. Den dumme hitta nämligen alltid en som är dummare och då blir det tok gjorde som tok sa.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards