Direktlänk till inlägg 31 januari 2012

Har vi en regering som silar mygg och sväljer kameler?

Av Sven-Erik Hemlin - 31 januari 2012 07:41

Förkylningen tycks vara på väg ur kroppen, det känns i alla fall bättre än vad det gjort senaste veckan. Men visst känner jag mig lite vinglig i både huvudet och kroppen, det gäller att ta det fortsatt lugnt. Trots hosta och snuva har tankarna rört  sig i huvudet, man påminns varje dag om att Europa börjar likna en krutdurk. Att politiker ska kunna lösa den pågående krisen ute i Europa, känns nästan skrattretande. Det som nu händer är någonting de själva varit med och bäddat för, de har helt enkelt blundat för konsekvenserna av att stirra sig blind på ekonomisk tillväxt i ekonomin.

Hur jag än försöker, blir jag inte klok på hur politiker tänker. Att föra fram rätt politik är ju hur enkelt som helst, det är ju bara att lyssna på hur folket vill ha det och sedan föröka se till att det blir så. Men tyvärr fungerar inte politikers tankar i de banorna, det verkar som om när en person fått ett politiskt förtroendeuppdrag, glöms det bort vad de valts till att göra.

Därmed inte sagt att de tänker i egna banor, inom de flesta etablerade partierna är det förbjudet. Det är partiets ideologi och upplagda strategi som gäller i första hand. Att det nu kommit att skära sig mot vad invånarna vill ha, beror naturligtvis på att människornas värderingar ändrats med åren.

I förhållande till hur det en gång var i vårt land, har vi i dag en tämligen hög levnadsstandard. Men den högre levnadsstandarden är inte alla förunnad.

Många i vårt så kallade välfärdsamhälle lever på fattiggränsen, antalet barn som lever i fattiga förhållanden är skrämmande hög. Vissa uttalanden från vår nuvarande regering, får det att låta som att det beror på föräldrarna. Samma sak med de som råkat drabbas av sjukdom, för att vara en god medborgare får man inte bli sjuk.

Det är väl det tankesättet, som skiljer sig från det samhälle vi en gång hade. Det sociala skyddsnät som en gång fanns, skapades för att alla människor skulle känna sig lika mycket värda. Tyvärr har den borgerliga regeringe fortsatt riva sönder det skyddsnät som fanns fram till slutet av åttiotalet. Den nuvarande regeringen har tyvärr följt den linje som Göran Persson stakade ut.

Den nya S-ledaren gjorde sitt första misstag, när han förkunnade att nya jobb och skolan var det som skulle prioriteras. Socialdemokratin har varit rent ut sagt usel på att skapa nya jobb inom det privata näringslivet, men duktiga på att försvåra för privata företagare. Misstron mot privata företagare finns djupt rotad inom partiet. Skolan har varit ett sorgebarn för partiet sedan slutet av sextiotalet, partiets företrädare insåg inte konsekvenserna av den flumskola de som då skapades och som sedan försvarats av partiet.

De enda nya jobb som kan skapas politiskt, är inom den offentliga skattefinansierade sektorn. Däremot kan förutsättningar för nya jobb skapas inom det privata näringslivet, genom beslut som underlättar för företag. Det har de senaste åren visat sig att inte ens den borgerliga regeringen, kunnat besluta om åtgärder som underlättar för nya jobb inom det privata näringslivet. Om man bortser från hushållsnära tjänster, förstås. Men det fungerar bara så länge människor har råd med att anlita tjänsteföretag, det kan ändras inom loppet av bara några månader.

Jag kunde inte låta bli att gapskratta, när regeringen stolt basunerade ut en sänkning av restaurangmomsen. De pengarna hade istället gjort större nytta om de pumpats in i Försäkringskassa och låta sjuka människor få en chans att bli friska. Nu jagas dessa människor med blåslampa och följden kommer vi att se om några år. En sjuk människa blir inte frisk av att gå upp i arbetstid, eller säga upp sig för att söka ett annat jobb. Förresten, vem anställer en människa som inte är frisk till hundra procent?

Jag begriper inte hur de politiker är skapade som varit med om de beslut som på ett så drastiskt sätt bortser från att människor inte är några maskiner, som kan skrotas när de går sönder. Samma beslutsfattare visar däremot större förståelse för att vår miljö far illa och att alla måste vara med och betala för att inte det ska sluta i en katastrof. Men om den väg vi nu är inne på, leder till en mänsklig katastrof, är inte det ännu värre?

Att få ekonomin i balans med rätt åtgärder är en sak, men att ta hand om ett folk tycks vara betydligt svårare. Tänker man ekonomiskt är det lätt att bli snål. För mig är dagens politiska tankesätt som att sila mygg och svälja kameler. Med den nuvarande ekonomiska politiken, skjuter vi baraq kostnader som egentligen borde betalas i dag framför oss. För alla som känner att det gått alldeles för lång, är det dags att protestera.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards