Direktlänk till inlägg 26 januari 2012

Hur den framtida verkligheten kommer att se ut, har vi inte den blekaste aning om.

Av Sven-Erik Hemlin - 26 januari 2012 08:18

Jag har drabbats av en rejäl förkylning, vilket inte hör till vanligheterna. Men frugan insjuknade efter hemkomsten från Gran Canaria och det smittade tydligen av sig. Varför vi inte gjort slag i saken och flyttat ner till värmen, kan man fråga sig. Men det är aldrig för sent att göra någonting åt det, brukar man ju säga.

Försöker följa med vad som händer där nere genom tidningarna på nätet, men får också rapporter genom goda vänner. Min Spanska är inte vad den borde vara och att låta Google översätta text från Spanska till Svenska, kan ge ett gott skratt, men man blir inte klokare av det. Men nu finns faktisk ett program som fungerar någorlunda bra, det heter TRADUKKA och kan hittas på nätet. Perfekt är det inte, men det beror på att det inte finns några genvägar att översätta Spanska till Svenska med ett program.

Men i det stora hela kan den som är intresserad av att följa vad Spanska tidningar skriver om det som händer inte bara i Spanien, utan också ute i Europa, få en uppfattning om hur lite som rapporteras här hemma. Jag tror vi svenskar inte insett hur allvarlig situationen verkligen är. Det som är på väg är inte bara en kris för euron, det är en fråga om EU:s framtid.

Det intressanta är krisländerna tillvägagångssätt för få sina länder på fötter igen. En viktig del i det hela är att banta kostnaderna för de offentliga verksamheterna. Eftersom de är till största delen skattefinansierade, måste de offentliga utgifterna anpassa sig till skatteintäkterna. De har också insett att en alldeles för omfattande byråkrati, kan få ett land på fallrepet.

Just nu talas det i vårt land om att tusentals jobb ska kunna skapas inom de offentliga verksamheterna. Tydligen har inte vår regering tagit lärdom av vad som kan hända, om inte skatterna höjs rejält och nya avgifter på både det ena och andra tas ut, förstås.

Men det är klart, vår statskassa tycks vara mer än välfylld just nu, på annat sätt kan man inte tolka vår finansministers uttalande. Vår regering är nämligen villig att köpa in sig, för att inte vår stol ska stå tom, när ”höjdarna” samlas för att försöka rädda det som räddas kan. Visserligen är Frankrike emot just nu, men är samtidigt medveten om att alla pengar behövs. Kan bara hoppas att vår just nu lite skakiga opposition sätter sig på tvären, vi måste bli lika egoistiska som fransmännen och se till vårt eget bästa.

Oavsett vad jag tycker om de tidigare så stöddiga sossepamparna, saknar jag den motvikt som partiet ändå har varit i opposition. Det är först när partiet rensat ut alla gamla betongrövar, som det är möjligt att återskapa ett förtroende hos de som tappat sugen och vänt blicken åt annat håll.

Det är lätt att mista förtroende för vad ett parti verkligen kan göra, men betydligt svårare att återskapa det. Att hänvisa till vad man en gång gjort, är inte värt någonting i dag. Det är vad som göra i dag som gäller och det är Socialdemokratins stora problem. De gamla ideologierna måste ersättas med visioner om hur vårt samhälle ska se ut i framtiden, med utgångspunkt från den verklighet vi nu lever i.

Hur den framtida verkligheten kommer att se ut, har vi inte den blekaste aning om.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards