Direktlänk till inlägg 24 januari 2012

Vi har i dag inte mycket mer att skratta åt, än politiker som gör bort sig.

Av Sven-Erik Hemlin - 24 januari 2012 06:18

Jag är full av beundran för de människor som vågar gå sin egen väg. Nåja, det gäller inte politiker förstås, då har de missuppfattat sitt uppdrag. Men i båda fallen, passar inte dessa människor in i vårt politiskt skapade samhällssystem. När det gäller bohemer som går sin egen väg, kan det om dessa får publicitet, sätta griller i huvudet på alla som lärt sig, att hålla sig inom de fastställda ramarna.

För många som pliktskyldigt går till sina arbeten, är det inte till ett jobb de helst vill ha, det är en nödvändighet för att kunna betala sina räkningar. Inte undra på att så många vantrivs på sina jobb och drömmer om att göra någonting helt annat.

Ingen verkar ha tänkt så långt, hur vårt samhälle ska kunna fungera om vi en dag står där och det inte finns så många jobb att söka. Företagare har av sossarna, facket och vänstern alltid ansetts som skurkar. Företagsklimatet i vårt land är inte det bästa. Men hela vårt samhällssystem är uppbyggt på att någon skapar jobben, som i sin tur ska dra in skattepengar till de offentliga verksamheterna. Med enbart skattefinansierade jobb, skulle landet ganska snabbt gå i konkurs.

Att jobben kan försvinna är inte alls så otroligt som det låter, vi lever i den del av världen där det börjar bli alldeles för dyrt, att tillverka produkter som ska kunna säljas på andra marknader. Men även den inhemska konsumtionen påverkas, om ett stort antal människor blir arbetslösa. Den nedåtgående spiralen har redan börjat röra på sig, frågan är hur fort det kommer att gå utför.

Den tillfälligt starka kronan gentemot euron är knappast till någon fördel, annat än för den som vill komma billigt undan på en solsemester. Men för de företag som gör långsiktiga affärer med euroländer, påverkar det företagens ekonomi. Det finns all anledning för de som jobbar inom dessa företag, att känna sig oroliga inför framtiden.

Just nu ”lobbas” det för fulla muggar, för att skaka fram pengar till skuldtyngda euroländer. Mig oroar det att regeringen tycks vara beredd att sätta invånarnas skattepengar på spel, för att få vara med och leka med de stora pojkarna. Istället borde regeringen börja titta på hur de pengar som finns i kassakistan, kan göra nytta i vårt land. Ett beslut om att stödja de som slösat bort sina pengar, utan att svenska folket får säga sin mening, kommer att ses som maktmissbruk.

 Jag tvivlar på att EU skulle lägga två strån kors för att hjälpa vårt land, om vi hamnar i kris. Vi är ju ett land som genom folkomröstning, valt att inte ha euron som betalmedel. Det har visat sig att den skepsis mot EU som hela tiden funnits, har varit befogad. När regeringen fjäskar för EU, är det stick i stäv med folkviljan. Men det är klart, svenska folket har ju inte sagt ifrån på skarpen och det tolkar väl regeringen som ett tyst medgivande för deras handlande.

Naturligtvis är jag livrädd för vad som kan komma att hända under det här året. Fattas bara annat, för det finns många skäl till att vara orolig. Tak över huvudet, kläder på kroppen och mat på bordet behöver vi alla, men pengarna har redan nu svårt att räcka till, efter alla kostnadsökningar som smugit sig på. Den sänkta restaurangmomsen, är knappast någon tröst för pensionärer, sjuka och arbetslösa.

Välbetalda politiker har svårt att kunna greppa hur de som lever på marginalen har det. För dessa personer spelar inte någon hundring hit eller dit någon roll. Enda möjligheten att få ändring på det, är att sänka heltidspolitikers löner till samma nivå som medelsvensson. För den som kan lite om ekonomi, borde dessutom politiker betala betydligt högre skatt, för att minska kostnaden för skattebetalarna.

Hur ska man då kunna ta ner maktfullkomliga politiker på jorden? Av erfarenhet vet man att makthavarna är sårbara, när de beskjuts med humor och överseende. De tycker inte om att förlöjligas, de har ju en image att försvara. Men det är väl lite väl magstarkt, att säga den lokala makthavare rakt i ansiktet: Du ska inte tro, att du är någonting. Det finns säkert gamla klasskamrater, som kan intyga att de inte varit några ljushuvuden precis. Nåja, betyg har ju ingen som helst betydelse, för att nå toppen inom de politiska partierna.

I en värld då alla måste vara lönsamma, måste politikeryrket vara en osäker födkrok. Politiker och vår omfattande politiskt skapade byråkrati, är någonting vi inte kommer att ha råd med i framtiden. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards