Direktlänk till inlägg 18 december 2011

Alla som lever i vårt land måste vara lika mycket värda, annars kommer otäcka saker att hända.

Av Sven-Erik Hemlin - 18 december 2011 10:02

Hur ska vårt samhälle kunna bli bättre än det är i dag? Den moderatledda regeringen är definitivt inte svaret. Vart den förda politiken kan leda oss, kan man bara titta på hur republikanerna ställde till det i Amerika. Tillväxt i ekonomin är någonting som bara gynnar ett land under en kort tid, i långa loppet är det som en krutdurk.

Det är inte bara människor som försökt tänka i nya banor som förordat Medborgarlön, även MP har varit inne på den linjen. Motståndet har varit kompakt, det skulle betyda ett helt nytt samhällssystem där det politiska inflytandet skulle minimeras. För politiker är det naturligtvis en skrämmande tanke, att människorna ges en chans att bestämma över sina egna liv!

Men är det verkligen en skrämmande tanke för de flesta i vårt land, att alla har samma plattform att utgå från? Inte många kommer att nöja sig med en ”grundlön” som visserligen håller dem vid liv, men inte mycket mer. Med andra ord skulle vi få ett samhälle med lockande morötter, istället för att ha piskan vinande över ryggen.

Ingen blir rik på att arbeta, för den som inte hamnat i toppen av näringslivet, inom politiken, eller de offentliga verksamheterna. Att topparna inom det privata näringslivet tjänar enormt med pengar är en sak, men när personer som arbetar i invånarnas tjänst gör det, har det verkligen spårat ur.

En övergång till Medborgarlön skulle verkligen ställa allting på huvudet. Människor skulle inte längre indelas i samhällsgrupper, närande eller tärande, utan som en enhet för att skapa ett bättre samhälle. Vi skulle komma bort från vinstintressen inom vården, omsorgen och skolan, pengarna skulle få allt mindre betydelse.

Att vi dessutom skulle få en massa människor att utnyttja sin kreativitet för att få det bättre, är bara det ett argument för att genomföra Medborgarlön. Det har med rättvis fördelning att göra, så fungerar inte vårt samhälle i dag. Men det är bara möjligt om folket ställer krav på de politiska makthavarna, som en förändring kan vara möjlig. Så länge som det finns ett tyst medgivande, tror makthavarna att de har rätt.

Nu har till och med ledarskribenter kommit fram till vad jag tog upp för ett tag sedan, att mittenpartierna ska gå ihop innan de hamnar under riksdagsspärren. Socialdemokraterna har i många år dragits mot mitten i ett försök att locka väljare, alltså måste ledningen kommit fram till att en mittenpolitik är intressant. Vänsterpolitik passar inte in i vår moderna värld, den lever kvar i det förgångna. Nu kan man fråga sig vad vad mittenpolitik egentligen är, tillvaratar den de flestas intresse, eller är det helt enkelt en gyllene medelväg? Oavsett svaret, måste ändå en medelväg vara bättre, än den tillväxttänkande autostrada vi nu färdas på.

Vi är ett land där människor lever längre, det gör att vi har en massa människor som benämns fattigpensionärer. Deras pensioner har urholkats av de politiska makthavarna i flera omgångar. Själva har de politiska makthavarna fått lönelyft, som motsvarar många äldres månadspension. Lägger man dessutom till ensamstående föräldrar, långtidssjuka och arbetslösa, omfattas de av en mittenpolitik?

Det finns alltså en enorm potential i att företräda de grupper som missgynnas av den nu förda politiken. Alla blir vi ju förhoppningsvis gamla, så våra politiker borde även ta med det i hur politiken ska utformas för ett långt liv. Det är inte eliten som avgör ett lands framtid, det är alla andra som bor och lever i landet. Utan alla dessa människor skulle vi inte ha någon ekonomisk tillväxt. Hur lite pengar de än har att röra sig med, är det ändå de som håller konsumtionen vid liv.

Alla som lever i vårt land måste vara lika mycket värda, annars kommer otäcka saker att hända.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards