Alla inlägg den 30 september 2019

Av Sven-Erik Hemlin - 30 september 2019 15:29

Om du inte kan slå dem, gå ihop med dem är ett gammalt visdomsord. Antagligen baserat på erfarenhet. Det är en ojämn kamp de gamla etablerade partierna för och har fört mot SD i sin iver att smutskasta partiet. Enda resultatet har blivit att de gjort sig till ovänner med allt fler som inte delar deras syn och därför kallats rasister. Nu är det svårt att säga vem eller vilka som är rasister, den ståndpunkt M och KD tagit gör det hela flytande om var gränsen går.


Det klagas på att den politiska kartan ritats om, i själva verket är det invånarna som förändrats. Från att inte brytt sig så länge beslut inte inkräktat på deras vardag har de börjat tänka och ser de negativa effekterna av det kaos politiska beslut orsakat. Orsak och verkan har fått ett ansikte i form av hur felaktiga beslut blir som ringar på vattnet och påverkar allt fler invånare.


Till ytan är det inget litet land vi bor i och politiker har ända sedan femtiotalet gjort vad de kunnat för att få bort folk från glesbygder till storstäder. Har hört många så kallade auktoriteter lovsjunga urbanisering och politiker har trott på det. De borde lärt sig att auktoriteter blivit det på gamla kunskaper, vad de har att komma med passar inte in i en modern högteknologisk värld. Nu står vi snart inför storstädernas kollaps om vi råkar få en långvarig lågkonjunktur. Storstäder är beroende av att människor konsumerar, det går fort utför när konsumtionen drastiskt minskar. 


De krisande kommunerna som nu får stora rubriker är bara toppen av ett isberg, under ytan väntar betydligt allvarligare saker. Det märkliga är att mitt i alla de akuta problem som finns, envisas de makthavande tala om klimatet och hur vi skall kunna räddas från en framtida klimatkatastrof. Genom skatter och avgifter naturligtvis som påverkar de sämst ställda värst. Betydligt tidigare än en klimatkatastrof kommer vi att se mänskliga katastrofer till följd av de ekonomiska orättvisor som skapats.


Först nu har det gått upp för många att staten tvingat in många småkommuner i den akuta situation de nu hamnat i. Den struntsumma som finns avsatt i statens budget kan knappast rädda alla dessa kommuner från att stå med skammen att inte kunna ge invånarna vad de betalar för att få via sina skatter. Vi står inför ett politiskt misslyckande av sällan skådat slag, det kommer att resas skampålar lite överallt kan man förmoda.


Är huvudet dumt får kroppen lida var någonting jag hörde redan som liten. Om man ser regeringen som huvudet kan man förstå varför vi fått ett land i förfall, det är knappast de smartaste besluten som fattats under senaste åren. Men det har varit tämligen riskfritt för beslutsfattarna eftersom de inte kan ställas till svars för de misstag som görs. Det måste ses som minst sagt märkligt.


Har en kuslig känsla av att vi står inför den totala kollapsen för vårt politiskt styrda samhälle som i grunden är skapat för att skydda ett stort starkt parti. Vår enorma byråkrati som numera är enorm är en del av det som skall säkerställa att den politiska makten kan fortleva. Från början uppbyggda verksamheter i invånarnas tjänst har övergått till att bli en omfattande kontrollapparat för att skydda staten mot invånarna. Genom inte minst Försäkringskassans människofientliga behandling av människor som hamnat i en situation de själva inte kunnat påverka, inser allt fler att de statliga verken och verksamheterna inte finns där för invånarnas bästa.


Att starta ett krig utan att noga studera motståndarens styrka är inte bara dumt, det är idiotiskt. Våra politiker har inte insett vilken fruktansvärd motståndare invånare kan vara, ändå har vi nu hamnat i ett läge då staten och det politiska maktsystemet ställs mot invånarna. Jag är fullt övertygad om att invånarna kommer att stå som vinnare.


Läste för ett tag sedan att vårt land är den sista DDR-staten vilket var en träffande beskrivning. Alla ingredienser finns med angivare och rövslickare, det är bara muren som saknas. Om vi haft den så ... Ja, vi tvingas gång på gång tänka om vi haft makhavande politiker som gjort vad de har som uppdrag att göra hade allt sett annorlunda ut. Det hade inte skadat att svenska folket varit lite modigare också, men det är att önska för mycket. Vårt land har blivit jämställt på en punkt, från att ha varit ett land som kunde skryta med mandom mod och morska män har de flesta blivit fega kärringar.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards