Direktlänk till inlägg 23 april 2019

Att ställa allt på huvudet.

Av Sven-Erik Hemlin - 23 april 2019 20:01


Politik har varit som ett självspelande piano men där ingen förstått sig på mekanismen och samma melodi har spelats år ut och år in. Bristen på underhåll har dessutom gjort att det nu inte bara spelar falskt utan också visar tecken på att helt lägga av. Politiker som sjungit med har istället för att kasta ut pianot ändrat både tonart och text vilket fått det att skära i öronen på invånarna.


Den politiska refrängen har ändrats i takt med att det självspelande pianot gjort melodin oigenkännlig. För inte så länge sedan kunde man ofta höra ordet rasist men det uttalas nu så sluddrigt att man bara kan höra sist och det vill inget politiskt parti vara. Partierna måste ligga i framkant och synas för det är ju så vårt samhälle blivit. Ingen politiker tycks ha tänkt på att den majoritet av invånarna som är osynliga och bara existerar som personnummer har stora problem med vårt illa fungerande välfärdssamhälle.


Eftersom de osynliga nu pockar på uppmärksamhet har proteströrelser börjat växa upp som svampar ur jorden. Det är inte bara pensionärer som tvingas leva under usla förhållanden utan även de som drabbats av politiska direktiv som verkställs av Försäkringskassan. Till och med inom Socialdemokraterna finns medlemmar som vill återupprätta vår demokrati.


Läste att Moderaterna skall skrota sin logga och ta tillbaka den gamla, nya Moderaterna kopplas ihop med det största bidraget i svensk historia och att gamla boende i ruckelkåkar tvingas betala lika mycket i fastighetsavgift som en lyxvilla. När kommer det stora röda partiet att byta namn, varför inte till Social(falls)demokraterna ...? Med hjälp av den tidigare Alliansen har S i regeringsställning trampat på i ullstrumporna och lyckats skapa ännu fler rika, men också ett skrämmande antal fattiga.


Politiker har talat om urbanisering med växande storstäder, men det är inte de ungas dröm. Många drömmer om att flytta till "landet" som det som finns utanför storstäder kallas, fjärran från oprovocerat våld och risken för barn att bli rånade på både telefon och kläder. Men inte ens ute i landet är människorna förskonad från grov brottslighet eftersom poliser saknas på många orter. När katten är borta dansar råttorna på bordet sa man förr.  Det är så vårt land och storstäderna blivit och någon lösning finns inte i sikte.


De unga har redan fattat att de själva måste ta initiativ till att förändra sina liv och när de gör slag i saken tvingas det fram en samhällsförändring. Genom utbyggnaden av fiber kan många mindre orter vara intressanta för många typer av företag att etablera sig. Även företagen känner av kostnadsökningar i storstäderna och den ökade kriminaliteten.


 Som en följd av invandring och flyktingmottagning är många små kommuner på väg mot konkurs. Det parti som avskyr allt vad bidrag heter har skapat ett land där bidragen till de med ett arbete snart är större än intäkterna. Naturligtvis drabbar det de sämst ställda men de är ingenting värda, de konsumerasr ju ingenting i onödan. Vad anhöriginvandringen har tillfört landet är vårdbehövande gamla där inte ens den först hitkommande har ett jobb. Det rätta vore att den först hitkommande bevisligen har ett jobb med vilket hen ska kunna försörja sina föräldrar.


Hur vårt land skall kunna överleva en längre lågkonjunktur övergår mitt förstånd. Många av de som har ett arbete är politiskt skapade, det vill säga icke hållbara utan enbart för att sysselsätta dessa personer och bättra på arbetslöshetsstatistiken. De jobben försvinner naturligtvis i takt med att staten och kommunerna får allt sämre ställt. Man kan räkna med nästan en fördubbling av antalet arbetslösa varav ett fåtal är berättigade till a-kassa.


Redan hårt pressade kommuner där socialbidragen blivit en utgiftspost som gör att invånarna inte får vad de betalar för, kommer verkligen att sätta press på representanterna för de partier som finns i riksdagen. Utan stöd från partikamrater ute i landet riskerar det att nya partier växer fram som utgår från hur verkligheten ser ut för invånarna utanför riksdagshuset och invånarna runt Stureplan.


När det skär sig mellan partiernas högsta ledning och de som tvingas se problemen i ögonen finns risk för att någon tar kommandot eftersom ingen annan är villig att göra det. Vi kan se fenomenet i form av KD som vågat ta bladet från munnen sporrad av ivrigt påhejande partikamrater. Skit i den ideologi som funnits den gav inga politiska poäng nu är det helt andra spelregler som gäller.


Men eftersom invånarna inte varit med och godkänt de ny reglerna kan vi förvänta oss en turbulent tid då Löfven säger att det är förfärligt men mer blir det inte. Ett nyval kan komma ganska snart och ny statsminister kan då bli Ebba Busch-Thor. Våra politiker måste vara världsmästare i att ställa allt på huvudet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards