Direktlänk till inlägg 4 mars 2011

Det hela börjar likna ett Pyramidspel.

Av Sven-Erik Hemlin - 4 mars 2011 09:44

Sprickan inom det socialdemokratiska partiet verkar vara större än man trott. Valberedningen har inget lätt jobb att hitta en ny partiledare, att föreslå de som varit med länge duger inte, det måste till någon fräsch, inte politiskt förbrukad. De förslag som testas ute bland distrikten visar, att de flesta vill ha förnyelse, då kan inte en avdankad besserwisser typ Östros komma ifråga.

   Glädjande nog kan man höra att det borde sättas ett bäst före datum på politiker. Den erfarenhet (eller social kompetens som många politiker kallar det) är inte mycket värd, i ett samhälle som befinner sig i förändring. Politiker som inte kan hänga med i svängarna, fungerar som bromsklossar och hindrar den nödvändiga utvecklingen.

   Nåja, utveckling är kanske fel ord, det handlar ju snarare om förändringar som framtvingas av de förutsättningar som ändras stup i kvarten. Tittar man bakåt, är det lätt att köra in i den vägg som finns framför. Därför behövs människor som snabbt kan anpassa sig till nya förhållanden och har kraft och kunskaper för att också försöka göra det bästa av det.

   Socialdemokraterna och Centern är väl de partier som upplevs leva kvar i ett samhälle som inte längre finns. Förhoppningsvis är inte det resultatet av att de båda partierna haft kvinnliga partiledare, eller så är det orsaken till att de båda partierna stannat i en svunnen tid. De har helt enkelt inte klarat av att sätta gubbmaffian på plats, som tyvärr finns i bakgrunden inom båda partierna.

   För att en kvinna ska kunna leda ett parti till framgång, krävs att de gamla uvarna förpassas ut i kylan. Goda råd är visserligen bra att ta till sig, men om råden visar sig vara alldeles åt helsike gör de ingen nytta. I dagens läge gäller det att snabbt ta till sig av färska erfarenheter och med hjälp av dem, fatta snabba beslut om färdriktningen.

   Den borgerliga alliansen låg helt rätt i tiden, plus att de har en välutbildad kunnig stab bakom sig. När sossarna talade om nödvändiga skattehöjningar för att rädda välfärden, var det bara de lojala som höll med. Eftersom det är runt trettio procent som har partiet att tacka för sitt levebröd, blir det svårt att nå högre i ett val.

   Att moderaterna skulle hålla i taktpinnen i alliansregeringen var inte oväntat, inte heller att C och KD med sina gamla värderingar skulle hamna i skymundan. För centern finns sjuttiotalets motstånd mot kärnkraften fortfarande fast förankrat. Det är definitivt inte i takt med tiden, då skenande elpriser håller på att knäcka både fastighetsägare och företag.

   För KD är det kärnfamiljen som gäller, det budskapet anammar knappast dagens ungdom. Jag har svårt att se hur C och KD ska kunna bli kvar som riksdagspartier vid nästa val. I ett land där bönderna blir allt färre och folk går ur kyrkan i parti och minut, ska det till ett under om de ska kunna klamra sig kvar.

   Modern politik kräver utbildning för att hänga med, den gamla korvstoppningens tid är sedan länge förbi. Att vara påläst, är inte samma sak som att kunna alla detaljer. Man kan läsa hur mycket som helst om någonting, men inte bli klokare för det. En människa kan intressera sig för tusen olika saker, men av någon anledning finns det bara en sak man är riktigt bra på. Varför vi skapats så, har jag aldrig sett någon förklaring till.

   Varför unga människor redan i skolan tvingas välja yrkesinriktning har jag aldrig förstått. Precis som inom idrott eller andra intressen, måste en människa prova sig fram för att hitta rätt. Vårt samhälle fungerar inte på det viset. De politiska makthavarna gör en bedömning om vilka yrken som samhället kan komma att behöva, de tar inte hänsyn till vad ungdomarna egentligen vill bli. Kanske just därför, är det många som sysslar med det, de definitivt inte är bra på.

    Tyvärr har de som inte är bra på det de sysslar med, hamnat inom de offentliga verksamheterna. Avdankade politiker premieras och blir generaldirektörer eller landshövdingar, bara det ett hån mot svenska folket. De politiker som tröttnat men som begåvats med lite förstånd, utnyttjar det frikostiga pensionsavtal som beslutats av dem själva. Vad jag kan förstå, liknar det hela ett pyramidspel där de som kan slinka ut först kan sko sig, resten får stå där med lång näsa och tom plånbok.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards