Alla inlägg den 3 mars 2011

Av Sven-Erik Hemlin - 3 mars 2011 10:21

Jag har en känsla av att de flesta av dagens socialdemokrater, inte har en aning om hur kraftfull byråkratisk apparat, föregångarna inom partiet skapade en gång. Den stora skaran väljare som stöttade partiet vid den tiden, trodde det var för att ta hand om dem. Men uppbyggnaden av byråkratin hade ett annat syfte, att försvåra vid ett övertagande av makten.

   Egentligen var det ganska smart uträknat, med eget folk strategiskt utplacerade på poster som kunde förhala, försvåra, eller om så behövdes förhindra fattade beslut, skulle det innebära stora problem för nya makthavare.

   Systemets uppbyggnad var enkel, det skulle handla om tjänster och gentjänster, partiet köpte helt enkelt lojalitet genom befordringar inom de offentliga verksamheterna. Trots drygt fyra års borgerligt maktinnehav, finns partilojala sossar på poster som kan försvåra och förhala av regeringen fattade beslut. Tydligast kan man se det inom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, men även inom skolväsendet finns en vänstervridning, som inte alls vill ha någon förnyelse av skolan.

   Det låter naturligtvis förskräckligt och är det också, vår alldeles för omfattande och mäktiga byråkrati kan få vårt land, att gå samma väg som det forna Sovjetunionen och DDR. En omfattande byråkrati kostar enormt med pengar, den kan bara finnas kvar så länge landets invånare förser de offentliga verksamheterna med pengar. Byråkrater har ingen produkt att sälja, de lever bara på det svenska folket betalar in i form av skatter och avgifter.

   Det sparkrav som ställts på Försäkringskassan har som vanligt tolkats helt galet av de ansvariga, det är inte invånarnas service det ska dras in på, utan den alldeles för stora byråkratiska ledningen. För att en inbesparing ska ge resultat, måste det städas uppifrån, annars ramlar skiten ner på de som befinner sig nedanför.

   Dags att svenska folket sätter krav på vår regering att börja skära drastiskt inom vår byråkrati. Om inte, vilket gyllene tillfälle för oppositionen, de får alldeles säkert med sig SD, när det gäller att rejält krympa vår omfattande byråkratiska apparat. Det är dags att sossarna rättar till sitt misstag, för vårt nuvarande system gynnar inte dem längre. Visst måste det vara bättre att ha folket med sig, än emot.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards