Direktlänk till inlägg 31 december 2019

Vart tar åren vägen?

Av Sven-Erik Hemlin - 31 december 2019 14:22

Hade inte tänkt mig skriva någonting alls i dag, men den föresatsen blåste bort i den friska nordvästliga vinden. Om det var en förändringens vind som sveper över landet skulle jag inte ha något emot det, för det har funnits någonting kusligt och ödesmättat över ett år som de tre sista månaderna bjudit på skitväder. Klimatförändring? Snarare en vink om att människan skall ge fan i att blanda sig i det Moder Jord skött om alldeles själv under alla år.


Dagen till ära har jag föresatt mig att skriva relativt kort. En summering av ett år då de politiska misstagen visat sig på många sätt och inte minst då hur landet håller på att falla isär. Brottsligheten,  vårdköer och politisk härdsmälta eller vad man skall kalla den regering med stödtrupp som retar upp allt fler invånare.


Slutet på året förgylldes i alla fall genom ett inlägg av ett antal sossar där inte ens den som var riksdagsledamot var känd av mig. Antagligen inte av den stora allmänheten heller för den delen. Det var ett verkligt snyftinlägg om att invånarna inte förstår vad de får slita med att läsa in saker och vilket helsike de har. Nåja, de förstår ju inte heller hur jobbigt och vilket helsike många av invånarna ha, så det går väl på ett ut.   


Inlägget var också ett raggningsförsök att få in fler i den politiska gemenskapen. Lättaste vägen att få ett arvoderat politiskt förtroendeuppdrag måste ändå vara att slå en pling till Åkesson. Där fattas det folk att fylla stolarna med och svårare ser det ut att bli. Blir säkert många som överger sina partier och gamla ideologier och tar fan i båten, för räkningar måste ju betalas. Kanske de som skrev under inlägget  blir bönhörda när det gäller nytt folk inom politiken. Gemenskap kommer väl knappast de nya att få ta del av, men det blir ju inte fler som skall leva på invånarna tack och lov. Det var väl inte vad de sossar som skrivit under tänkt sig förstås, men sånt är livet. Skit samma vad de nya förtroendevalda har för kunskaper, de behöver inte känna sig ensamma om att inte ha några.


Fastnade för någonting i inlägget som kan förklara varför våra politiker inte lyssnar på invånarna. Det stod: Ju fler vi är, desto bättre går det att fånga upp idéer och tankegångar. Jösses, de har inte betalt för att ha egna åsikter eller tänka själva, de skall göra som de blir tillsagda av invånarna. Även de som har en annan åsikt än de själva. Nåja, bollat idéer och tankegångar är knappast vad man förknippar med sossarna, de brukar sno andras och göra till sina egna. Att det blir som att försöka blanda olja med vatten är en annan femma.


Inlägget visade i alla fall att de som skrivit under inte är i takt med tiden. Eller snare inte har en susning om de sämre tider vi kan vänta oss. Då kommer det inte att handla om fler aktiva politiker utan hur många som måste bort. Det är en kostnadsfråga helt enkelt. En stor kvantitet får människor att tänka på lågprisvara och låg kvalitet, vilket stämmer även inom politiken. Ja, inte lågpris utan låg kvalitet som är svinaktigt dyr. Där finns många hyllvärmare, eller på hatthyllan som det sägs att de avdankade företrädarna som fortfarande avlönas hamnar på. 


Det år som gått vill nog de flesta glömma eftersom politiska felbeslut och gamla synder nu visar sig allt tydligare. De invånare som röstar på småpartier har insett att de ändå kan få inflytande på politiken genom att vara ett stöd åt det största partiet. Undrar hur det blir om SD blir största parti vid nästa val ...


Nåja, vad hjälper det att vinna ett slag om man förlorar hela kriget och det ser inte annat ut för inte minst C och L. Det ligger någonting i att man skall vara noga att välja vänner, de kan lätt bli ens fiender.


Jag önskar inte vänner och bekanta i min ålder ett gott slut, i vår ålder ger det en kuslig påminnelse om det ofrånkomliga. Ett gott Nytt År ger i alla fall en förhoppning om någonting bättre, men inte ens det ser speciellt ljust ut. Vi vet inte vad som väntar. Regeringen kanske avgår och det blir nyval, men det kan lika gärna bli en ny finanskris. Men det kan ju också hända att MP sparkas ut från regeringen av sossarna och SD får vara med och leka. Ja, det skulle ju i alla fall ge svenska folket ett gott skratt och det har de inte haft orsak till på lång tid. Men inte ens den glädjen önskar väl Löfven oss.


Nytt årtionde när man vaknar i morgon, vart tar åren vägen? Men det är klart, det kan ta tvåhundratjugofem år att få sju rätt på Lotto så ...Med det fäller jag igen locket på datorn för i år och önskar alla ett bättre kommande år. Vi kan trösta oss med att det inte kan bli så mycket sämre, än det år som gått.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards