Direktlänk till inlägg 30 december 2019

Problem kan vara skrämmande

Av Sven-Erik Hemlin - 30 december 2019 11:12

Problem kan vara skrämmande, men antingen löser man dem eller accepterar dem. Tyvärr har våra politiker använt sig av den senare möjligheten, att lösa dem innebär alldeles för stort ingrepp i ett oorganiserat kontrollsamhälle. Det är betydligt lättare att låtsas försöka lösa ett framtida problem som en klimatkatastrof måste ses som. De flesta av oss nu levande kommer ändå aldrig att se resultatet, eller om det blir av överhuvudtaget.


Det som hänt med vårt land kan inte lösas genom maktutövning och politisk styrning, det kräver att viktiga beslut decentraliseras för att nå ner på rätt nivå. Det är varken riksdags- eller landstingspolitiker som kan lösa vårdens problem, det kan bara de som är mitt uppe i det kaos som skapats av politiska beslut.


Det skulle vara minst sagt märkligt om inte riksdagen i ett gemensamt beslut tar ifrån alla bypolitiker makten att styra landsting och regioner. Problemet blir naturligtvis att kunna locka personer från den privata sektorn att driva de skattefinansierade verksamheterna. De som ställt till allting skall inte heller finnas med i bilden och ges en chans att skyla över sina misstag.


Möjligheten att rätta till alla fel som gjorts måste hanteras av kunniga och det är där de som är mitt uppe i smeten kommer in i bilden. Det är de som vet varför saker och ting inte fungerar. Kanske måste en tydlig arbetsinstruktion skapas för de statliga verksamheterna som i första hand då innebär att följa den lag som finns men inte efterlevs av våra politiker.


De förtroendevaldas uppgift är att på bästa sätt förvalta invånarnas skattepengar, vilket betyder att det är invånarna som i första hand skall ta del av pengarna. Politiska samhällsexperiment följer definitivt inte lagen, skattepengar skall inte kunna användas till att förbättra för människor med pengar, det är de som är utan som skall ha dem i första hand.


Trygghetsförsäkringar är precis som det låter försäkringar mot sjukdom och arbetslöshet, det är definitivt inte bidrag som Kristersson tydligt deklarerat. Men den mannen kan ju bevisligen inte skilja på ditt eller mitt.


Med de nya sympatisörerna eller vad man skall kalla de missnöjda som ställer sig bakom SD blir det svårt för partiet att stå till höger. Det är ju inte precis några rika knösar huvuddelen av de som säger sig komma att rösta på partiet. Men så långt har det ju inte kommit än. Det är långt till valet om det inte råkar bli ett nyval och under den tiden hinner mycket hända.


Första testen blir antagligen den räntehöjning många låntagare kommer att få känna av. Trots att det rör sig om en liten höjning kommer det att skaka om en ganska stor del av invånarna. De höjningar som redan aviserats skall träda i kraft efter nyår kommer naturligtvis att spä på en spirande oro inför resten av året. Hur kommer det att bli egentligen?


Tja, den som visste det, vi kan bara följa med i det som händer och det kan orsaka att den politiska kartan ritas om igen. Ingen vill regera när det gäller att strama åt för allt vad tygen håller och dessutom vara i minoritet. De övriga försöker då på alla vis försöka plocka politiska poäng genom att säga: Så där skulle vi aldrig göra. Ändå börjar nog de flesta partiledare bli medvetna om att det helt enkelt är någonting oundvikligt.


Någonting vi kan läsa är att vi går mot en snabbare nedgång i konjunkturen, det har redan börjat märkas av men ännu inte hunnit bli skrämmande. Men det kommer i takt med att många får mindre att röra sig med och det blir en ganska stor grupp tack vare ökade skatter för att rädda vår miljö. När försämringar kommer på löpande band blir det MP som kommer att få bära hundhuvudet. Ja, en släng av sleven får naturligtvis även S, konstigt vore det annars.


Det blir nu politiskt korrekthet kommer att prövas, protesterna kommer ju att gälla hela det politiska etablissemanget. Kommer de att sluta leden eller kommer partierna att splittras till små enheter? Det som händer ger ju utrymme för nya partier att hinna bildas till nästa val som bara skjuter in sig på invånarnas hjärtefrågor. Förlorare blir då de etablerade partierna, för det är så det fungerar.


Ser man till invånarnas hjärtefrågor behövs kanske ett parti som lägger allt krut på skolan, ett annat på vården osv. Kanske är det dags för ett pensionärsparti som teoretiskt kan locka cirka femton procent. Det skulle verkligen röra om i den politiska grytan.


Och varför inte? De gamla ideologierna kommer att vara precis som det låter gamla i den tid vi nu går in i. Det är knappast meningen att ett parti skall kunna ägna sig åt alla de områden som måste täckas in numera, eftersom landets invånare splittrats på grund av orättvisor i flera viktiga sakfrågor. Med hjälp av professionella problemlösare skulle det hela kunna fungera, men inte med det politiska maktsystem vi har. Det om något är verkligen rena stenåldern.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards