Direktlänk till inlägg 26 december 2019

Inte mycket att se fram emot.

Av Sven-Erik Hemlin - 26 december 2019 20:33

Som vi sett när problemen hopat sig för regeringen och ingen av ministrarna vågar ta i de heta potatisarna, får det mig att tänka på en historia. Det är våra politikers sätt att hantera problemen som får mig att tänka på gamla roliga historier, Varför har säker även andra upptäckt. De är en samling komiska figurer som ständigt ger upphov till dråpliga situationer. Hursomhelst, så här har jag hört historien:


En svensk släggkastare slog världen med häpnad när han kastade nytt världsrekord med nittiofem meter. Om det varit någon annan nationalitet än en svensk hade det gapats om doping, men det var en spenslig kille utan ölmage och svällande muskler. Nu råkade den som orsakat sensationen var en tystlåten man och begrep inte ett dugg när han tillfrågades på engelska av journalister.


En svensk journalist drog honom vid sidan om och frågade om han skulle översätta svaret åt honom. Dä ä int myck å säj, blev svaret. Ja men nånting beror det väl på att du kan kasta så långt. Jo, blev det korthuggna svaret. Farfar va kommunalarbetare, farsan va det och jag blev dä. När ja had börja sa dom: Om dom sätt nånting i händerna på dej, kasta dä så långt åt helvete du kan. Å dä ä dä ja försök göra.


Ja, ni förstår säkert varför tanken går till våra politiker, de är mästare på att inte våga ta tag i någonting utan slänger det åt tjänstemän som får mer eller mindre fria händer att komma fram till om inte en en lösning, så i alla fall någonting. För det är ju så att vad som än dyker upp, så inte har regeringen beslutat om någonting. De direktiv som getts har tjänstemän sedan utfört efter sina huvuden.


Men vem skall ställas ansvarig? Ja inte är det tjänstemännen, de gör bara som de blir tillsagda hur dumt det än är. Att de sedan för det mesta läser direktiven som fan läser bibeln är en annan sak. Om inte någon enskild kan anses vara ansvarig återstår bara en kollektiv bestraffning. På sätt och vis kan man se det politiska etablissemangets stagnation och SD:s ökning som en kollektiv bestraffning, ingen litar längre på dem. Tacka för att SD kan gnugga händerna när folk ser hur de andra gör bort sig stup i ett.


Precis som våra politiker tänker inte de som missnöjesröstar på SD vilka konsekvenser det kan få. Med den storlek partiet har i dag med runt en fjärdedel av väljarna bakom sig, är de redan en maktfaktor. Efter nyår när folk ser vad regeringen och de två stödpartierna beslutat kommer första rejäla reaktionen. När ett stort antal av de pensionärer som kommit på mellanhand upptäcker att de än en gång blivit grundlurade brakar helvetet lös.


Löfven har underskattat den ilska som finns mot samarbetspartnern MP. Det är inte bara de som är beroende av sina bilar för att få vardagen att fungera, det är också de sämst ställda som drabbas hårt av de satsningar som görs för att rädda vår miljö En som företräder vårt land har som prioriterande uppgift at rädda invånarna från fattigdom och svält. Tror knappast någon invånare vill att miljön går före att rädda invånare som hotas av ekonomisk katastrof.


Domedagsprofeter, även om det handlar om en ung tjej som Greta, glöms snabbt bort om ekonomin blir sämre. Hon säger att vi skall lyssna på forskarna, men går det verkligen att lita på de klimatmoduler de hänvisar till? Varför lyssnar ingen politiker på de ekonomiska teorier som nu läggs fram efter att ha bearbetats i en smart dator? Datorer kan manipuleras att ge önskat resultat när det gäller någonting så osäkert som klimatet, men de ekonomiska teorierna är baserade på fakta i form av ekonomiska depressioner och finanskriser.


I de ekonomiska svängningarna går det att få fram orsaken som utöste depressionen på trettiotalet och den finanskris som drabbade många länder 2008. De ekonomiska modulerna har betydligt mer kött på benen än klimatforskarnas, det är med andra ord de ekonomiska förutsägelserna som borde skrämma skiten ur våra politiker.


När vårt land på kort tid gick från att ha varit fattigt tog de politiska makthavarna åt sig äran av någonting som fungerade som ett självspelande piano. Ganska snart kommer politiker att slå ifrån sig att de inte alls har någonting att göra med en ekonomisk nedgång. Det är marknaden som styr kommer vi att få höra, det betyder att hela vårt styrelsesätt är värdelöst och att avlöna politiska företrädare som att kasta pärlor för svin.


Vanligtvis är jag så optimistisk att jag tror smöret skall hamna uppåt när jag tappar en smörgås, men när jag med egna ögon kan se att landet är på väg att förstöras, är det dags att sluta äta smörgås. 

 
 
Göran

Göran

26 december 2019 22:17

Intressanta tankar. Och vad Greta beträffar... Ska vi lyssna på forskarna som väl ska vara experter eller ska vi lyssna på klimatförnekarna när det redan är bevisat att polerna smälter bort mer och mer hela tiden. Men stoppar man huvudet tillräckligt djupt i sanden så finns ju inget klimathot. Men märkligt nog tycks inte invandringen upphöra att vara ett livsavgörande problem. Jag är sextio plus och lär väl slippa uppleva kollapsen men hur går det för mina barn och eventuellt kommande barnbarn?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Sven-Erik Hemlin

29 januari 2020 20:02

Visst har vi en klimatförändring men det har vårt lilla jordklot upplevt tidigare. Det fantastiska är att vår planet är anpassningsbar och skött sig själv utan mänsklig inblandning. Men det är klart, med alla dessa miljarder människor som förpestar luften med fisar med mera, kan det bli knepigt. men det är ingenting som dagens åtgärder kan hjälpa till med. Även människan är anpassningsbar så varför inte njuta av ett varmre klimat så länge det varar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards