Direktlänk till inlägg 20 december 2019

De överkörda har rest sig.

Av Sven-Erik Hemlin - 20 december 2019 16:31

Inte oväntat är nu SD efter den senaste mätningen största parti och S backar ytterligare. De lojala S-anhängarna hade hoppats på en vändning under galgen men partiet fortsätter att strunta i de demokratiska spelreglerna. Hörde till och med en sosse säga att det är vi som under alla år satt upp spelreglerna som fungerat fram till nu. Kanske är det så att de spelreglerna bara funnits i partiets egen värld men inte haft någonting med verkligheten att göra.


Verkligheten har sedan många år tillbaka lämnat partiet på efterkälken och kommit så långt efter att det knappast går att hämta in. Hur hämtar man in runt trettio års försprång? Partiet har levt kvar i det gamla seglivade industrisamhällets jämna lunk då förändringar inte var vardagsmat. Men så förändrades inte bara vår omvärld utan också problemen med hur allt skulle finansieras i vårt land. Inte minst de senaste årens kostnader eftersom en massa hitkommande människor måste försörjas. En stor del kanske för all framtid.


Fördelningspolitik fick ett ansikte under Göran Perssons tid vid makten, det togs pengar där det fanns och lades där det fattades. Anledningen var att redan då var kostnaden för att administrera vårt land uppe i en ansenlig summa miljarder varje år av de pengar som skulle gå tillbaka till invånarna i form av tjänster. Det vi nu ser är vad som händer när de så kallade förtroendevalda glömt bort vilka de representerar och vad de betalar för via skatter.


Svenska folket har ända sedan andra världskriget varit ett tålmodigt folk som visserligen knorrat men aldrig visat ett massivt missnöje med hur landet styrts. De missnöjda har trott att det inte gick att rubba det politiska maktsystemet, men så kom SD in i bilden. Ett parti som vågade säga det som allt fler tyckte och tänkte fick dessa besvikna och missnöjda att se ett ljus i tunneln. Men se så får man inte göra, samstämt kallade de övriga partierna dessa besvikna och missnöjda för rasister.


Vad politiker aldrig skall göra är att reta upp folket, men det var precis vad som hände. Helt vanliga människor fattade humör och fräste att ingen skall tala om hur jag skall tycka och tänka. Tänker man efter är det en sund reaktion, det heter ju att via är fria människor, varför skall då förtroendevalda lägga sig i våra liv och tala om för oss vad som är rätt eller fel. Som det ser ut har Löfven och hans ministrar nu lyckats reta upp invånarna ännu mer.


På sätt och vis är det här intressant därför att invånarna har bevisligen förändrats från att ha varit passiva till att blivit engagerade. Och politiskt aktiva är ju vad många politiska ledare försökt ragga upp men mötts med kalla handen. Redan för många år sedan stod det klart att den som är klok, satsar knappast på en död häst, som man brukar säga. För som det ser ut kommer invånarna att tvinga fram en förändring där politikerrollen inte får en framträdande roll.


Utvecklingen går snabbt, för snabbt för det styrelsesätt vi har med majoritetsbeslut. Hade partierna varit sams och strävat åt samma håll hade det kunnat fungera, men istället är nu partierna bittra motståndare som slåss om väljarna för partiernas överlevnad. Invånarna har genom detta glömts bort, trots att det är de som avgör det politiska maktsystemets fortlevnad.


Vi har antagligen bara sett början på invånarnas protester, det blir värre runt hörnet. Det höjs röster om varför besparingar drabbar det invånarna betalar skatt för att få. Det betalas definitivt inte skatt för att föda politiska företrädare som själva sätter sina löner och pensioner. Vi hittar säkert pengar lika stor omfattning om inte mer hos avdankade politiker som lever gott på invånarnas pengar, än de som Försäkringskassan kan komma på har fifflat.


Vad våra politiker måste börja inse är att det politiska styrelsesättet skapat en  alldeles egen samhällsklass som gjort att de levt i en utopisk värld där inga bekymmer funnits. Nu finns de och det är det som är så svårt för våra politiker att ta in. De kan inte längre styra invånarna eftersom de genom att se hur samhället är på väg utför, skaffat sig egna värderingar om hur de vill ha det.


Vad som väntar våra politiker är att de kommer att tvingas sköta sina uppdrag som det är tänkt, det vill säga på bästa sätt förvalta invånarnas pengar. Det betyder att antalet heltidspolitiker måste reduceras med åtskilliga tusental. Om inte kan värre saker hända än att invånarna lägger sin röst på SD. Det är inte folkets fel att det nu är på väg att drivas till sin spets, det är politikerna själva som inte insett att de har sina uppdrag på nåder. De har inte skött sitt jobb, då skall de inte heller avlönas och försörjas till döddagar av invånarna.   


En God Jul önskar jag alla som tydligt visar att det måste till en förändring som ger invånarna vad de betalar för och är trött på att ständigt köras över av de förtroendevalda. Nu står vi inför det omvända, att invånarna kör över de politiska företrädarna. Vem kunde tro att de överkörda skulle resa sig, men det har de.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards