Direktlänk till inlägg 18 december 2019

Tänk om och tänk rätt.

Av Sven-Erik Hemlin - 18 december 2019 20:57

Det är ganska trevligt att följa med i debatter om både det ena och andra. Vad det handlar om är hur både politiker och de som är beroende av att partierna kan hålla ställningarna. Argumenten att försvara idiotiska beslut är ofta skrattretande, som det här med att drivmedelsskatterna ska öka undan för undan. Försvararna hävdar att drivmedel inte är dyrare i dag än för femtio år sedan om man ser till inkomsten.


I och för sig alldeles rätt, men det glöms bort vad som blir kvar i plånboken efter skatt och hur mycket dyrare det är att leva. Och det är dyrt att leva i vårt land, ett par miljoner människor, pensionärer och de som tvingas leva på sjukbidrag ligger under eller farligt nära EU:s fattighetsgräns. För alla dessa är även små höjningar kännbara, i många fall tvingas medicin och tandläkarbesök sållas bort från det som är absolut nödvändigt.


Barnfattigdomen är alldeles för genant att ens nämna, vi är ju ett rikt och högt stående land. Jodå, landet är rikt enligt vår finansminister och de rika har blivit flera, men samtidigt blir allt fler fattiga. Det här kan inte åtgärdas i en handvändning och frågan är om folk är villiga att vänta på de förbättringar som behövs. Av det man kan höra genom att lyssna är att tålamodet redan är slut.


Ett missnöjt folk kan ställa till med de mest överraskande saker, om inte massdemonstrationer så i alla fall säga sig ha sympatier för något parti. Ett utmärkt exempel är KD som genom sitt ställningstagande växte så det knakade, nu går det utför lika snabbt, Mellan val kan opinionsundersökningar skrämma skiten ur partierna, men de som går till valurnorna röstar efter sin egen övertygelse. Ja, för och nackdelar spelar också in, det gäller att vara om sig och kring sig.


De som inte röstar är naturligtvis en förlorad röst för något av partierna, men tillför inte heller något av partierna någonting. Däremot skulle ett högt röstskolk visa misstroendet för vårt politiska maktsystem, men det har inte folk tänkt på. Om inte alla tecken slår fel är det dit vi är på väg. Massvis med människor vet att SD inte är lösningen på någonting så istället för att missnöjesrösta är röstskolk betydligt effektivare.


Utan att själva vara medvetna om det uppträder makthavande politiker som att de kan göra som de vill. Småskrattar varje gång Löfven säger vår politik, men ingen blir klok på vad han menar med det. Att ta bort värnskatten med mera, ska det tolkas som Socialdemokratisk politik? Eller kaoset med Arbetsförmedlingen och de tafatta försöken att kasta ut människor i landet som inte skall vara här? De frågorna får vi aldrig något svar på.


Nu börjar det talas om Löfvens efterträdare, men hela den skara han samlat kring sig måste också bytas ut. Hur är svårt att ens ge ett råd om, det verkar vara bottenskrapet inom partiet som har de viktiga posterna. Det höjs röster att en ny partiledare skall vara kvinna, varför kan jag inte fatta. Den som leder partiet skall vara den smartaste och med en utbildning som matchar dagens krav. Har sett att Magdalena Andersson nämnts men att sätta en ekonom som partiledare skrämmer säkert bort de som är kvar av partiets väljare.


Vårt land består till mycket stor del av "vanligt" folk som dels inte haft råd att vidareutbilda sig, eller helt enkelt inte har eller haft läsförmåga till det. Ser man till landets framtid – det vill säga ungdomarna – ökar antalet analfabeter för varje år. Handlar det inte om de som kommit till vårt land, så är det alla som inte fått den hjälp de skulle ha behövt under skolåren. I Pisa mätningen måste det till och med sållas bort de ungdomar som inte kunnat lära sig språket.


Det verkar som om ökningen av invånare och det högteknologiska samhället kommit som en överraskning för våra politiker och det kan man förstå. De har ju inte heller fattat att invånarna kan bli äldre, till och med riktigt gamla. Inte heller att folk faktiskt kan bli sjuka och behöver omedelbar hjälp istället för att förnedras. Hur dessa personer kan uppbära hög lön för att företräda invånarna är för mig ofattbart.


Som en del S-trogna gör genom inlägg och artiklar att svartmåla SD istället för att försöka få ledningen för partiet att inse hur verkligheten ser ut, gör många uppriktigt förbannade. Går man tillbaka hur många skelett S har i garderoben och som de gamla vet om, fungerar det som rena tändvätskan. Det är med andra ord som att kasta sten i glashus.


Alla har sina fel och brister, så är det också med de politiska partierna. Men det största felet är att de glömt bort vad de politiska uppdragen innebär, att vara invånarnas högra hand. Där har alla partier istället varit en del av beslut som fattats och som visat sig förödande för många människor. Så länge SD inte kan belastas för några felaktiga beslut, är de också vinnare av invånarnas sympatier. Tänk om och tänk rätt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards