Direktlänk till inlägg 1 december 2019

Den verklighet de flesta tvingas leva livet i är kass.

Av Sven-Erik Hemlin - 1 december 2019 18:28

Det gnälls på SD från alla håll och kanter, men egentligen borde många tacka partiet för att det väckt upp de övriga partierna ur en långvarig Törnrosasömn. Invandrings och flyktingmottagning har av prestigeskäl försvarats av partierna, de välkomnade dem till och med. Så här i eftertankens kranka blekhet när löpsedlar basunerar ut kommuner och landsting i kris och offer för den ökande kriminaliteten föresöker alla skylla på varandra.


När tjänstemannaansvaret togs bort var det fritt fram för regeringen och offentliga tjänstemän att agera utan ansvar. Man kan säga att de blev intelligensbefriade eftersom de inte behövde tänka på konsekvenserna av fattade beslut. Den nuvarande regeringen behöver inte ens starta en utredning för att komma fram till att landet blivit ett gökbo.


De rika lägger sina "ägg" för att andra skall föda deras ungar, det är så det går till i verkligheten nu för tiden både för småfåglar och människor. En Spansk vän frågade om vårt land blivit ett dårarnas paradis och jag kunde inte mer än ge honom rätt. Men det har naturligtvis med den intelligensbefrielse som gör att de inte fattar konsekvenserna.


Vad de rika inte räknat med var att det finns en risk att lägga sina "ägg" i fel bo, de hade räknat med att det skulle vara som på trettiotalet då kapitalisterna stod på nazisternas sida. Men Åkessons parti har visat sig vara fel "bo" eftersom de upptäckt att det finns färre kapitalister än fattiga. Följden har blvit att partiet öppet börjat flirta med de svaga grupperna och det som förr kallades arbetarklassen. En enormt stor grupp som gjorde att sossarna trots alla misstag kunnat hålla sig kvar som största parti under åren.


Varför sikta mot trädtopparna när man kan sikta mot stjärnorna? Åkesson tycks ha någonting de andra partiledarna inte har, en förmåga att tala till invånarna på invånarnas språk i klartext. Och det är definitivt inte omöjligt att partiet blir störst eftersom sossarna och mittenpartierna vimsar runt för att få stöd hos medelklassen. Vänsterpartiet utgör inget hot, med hjälp av missnöjda sossar kan de nå runt tio procent under en tid, inte mer.


Kan förstå Sjöstedts ilskna utbrott eftersom han genom att flirta med LO hoppats få dess medlemmar med sig. Men icke sa Nicke. Det nya arbetarpartiet är tydligen SD, om man skall utgå från hur många av LO:s medlemmar som sympatiserar med partiet. Att det blivit så får man en känsla av att det handlar om missnöje och en betalning för gammal ost som fått både LO-medlemmar och pensionärer att rösta på SD.


Socialdemokraterna har svikit de som en gång stöttade dem, det har varit alldeles för många löften som inte infriats och är därför på väg att falla på eget grepp. Just nu kan man säga att partiet hamnat i brygga och en pressad Löfven kommer att tvingas sluta förhandla och istället staka ut en klar egen politik. Kan förstå om han upplever det som ett val mellan pest eller kolera, men gör han ingenting går det snabbt utför för partiet.


För att rädda partiet måste Löfven kapa samarbetet med MP och säga tack och hej då till C och L. Att makten kanske ryker allvärldens väg är ändå ett billigt pris för att på nytt bygga upp förtroendet för partiet hos invånarna. Ingen vill ha en vindflöjel som statsöverhuvud, det ska vara en som pekar med hela armen vilken riktning landet skall gå. Som vägvisare har våra politiker alltid lyckats styra in invånarna på vägar som inte nått ända fram.


Satt en bra stund och funderade över varför jag tycker synd om Socialdemokraterna och insåg att det är för att jag alltid vill försvara de svaga och utsatta i vårt samhälle. Under Löfvens ledning har partiet blivit svagt och alla problem (även självförvållade) förvärras genom klantiga uttalanden. Jag kom fram till att det inte är Socialdemokratin det är fel på, det är företrädarna för partiet. Om det handlat om exempelvis fotboll hade jag rekommenderat att byta ut hela ledartruppen. De som är på planen gör så gott de kan, titta bara på skolan, vården och polisen.


Kanske har jag på grund av åldern blivit nostalgisk, i min ungdom levde vi om inte alla, så i alla fall de flesta lyckliga trots låga löner. Lycka har alltså inte med pengar att göra, men det borde alla veta. Som det blivit i vårt land var det också en gång i tiden, en majoritet av landets invånare oroar sig för att pengarna skall räcka till, de övriga att pengarna skall förränta sig. För att alla skall kunna leva lyckliga gäller det att majoritetens önskemål måste tillfredsställas och inte minoritetens, som varit de stora vinnarna under tvåtusentalet.


Några vinnare är knappast alla de som gått in i väggen tack vare att de osjälviskt ställt upp för sina arbetskamrater. Inte ens ett tack från de makthavande, vilket är det misstag och som lett fram till den kris det politiska etablissemanget nu upplever. Vi vet inte hur många som slagits ut för resten av livet, utbrändhet i ett samhälle som inte har förståelse för att människor kan bli sjuka, får också dessa människor att tänka om. Är det värt att slita ut sig för statens, kommunernas och landstingens bästa? Naturligtvis inte viket får många att tänka i nya banor.


Troligtvis har vi nu sett början på nyliberalismens död och förhoppning om början på ett rättvisare samhälle. Alla broar är brända så det finns ingen annan väg att gå. Löfven har svårt att från den skyddade verklighet han lever i kunna se den verklighet som alldeles för många tvingas leva i. Alla de som ser och upplever den tuffa verkligheten som den är, tycker den är kass. Riktigt, riktigt kass.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards